Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Chris Pfeiffer İstanbul ‘a Motoplus Motosiklet Fuarına Geliyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Dünyanın ilk kapalı alan Streetbike Freestyle Şampiyonu Chris Pfeiffer, 2009 Motoplus Motosiklet ve Aksesuarları Fuarı‘nda gösteri yapacak.

    16.01.2009 tarihli duyurumuza gösteri takvimi eklenmiştir.

    5 Şubat 2009

    11.30 Chris Pfeiffer
    12:30 Motocross free style gösteri
    14:00 Chris Pfeiffer
    15:00 Motocross free style gösteri
    16:00 Chris Pfeiffer

    6 Şubat 2009

    11.30 Chris Pfeiffer
    12:30 Motocross free style gösteri
    14:00 Chris Pfeiffer
    15:00 Motocross free style gösteri
    16:00 Chris Pfeiffer

    7 Şubat 2009

    11.30 Chris Pfeiffer
    12:30 Motocross free style gösteri
    14:00 Chris Pfeiffer
    15:00 Motocross free style gösteri
    16:00 Chris Pfeiffer

    8 Şubat 2009

    12:00 Motocross Free style gösteri
    14:00 Motocross Free style gösteri
    16:00 Motocross Free style gösteri

    MotoPlus Motosiklet ve Aksesuarları Fuarı, 5-8 Şubat 2009 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy ‘de, Dünya Fuar Yapım Ltd. Şti. tarafından düzenlenecek.




    Biyografi

    Küçüklüğünden beri motosikletlere ve uçlarda sürüşe bağımlı. Ve rüyasını gerçeğe dönüştürüyor. 1996 yılından beri Chris Pfeiffer, profesyonel bir sürücü olarak uluslararası yüzlerce gösteride yer alır. Innovatif onu tarif etmenin diğer bir yolu. Chris, yorulmaksızın Extreme Sürüş'ün nabzını ortaya koyan yeni beceriler, projeler ve Off road yarışlarla sınırlarını zorlar. 2000 yılından beri yoğun biçimde Cadde Motosikleti için eğitim alır. Artarak devam eden şovlarının bir kısmında da büyük Cadde Motosikletleri yer almaya başlar ve tabi ki motosikletin sınırlarını da zorlar. Sadece 3 yıl sonra 2003'te Chris kariyerinin zirve noktasına erişir ve Çek Cumhuriyeti, Bechyne'de 15.000 coşkulu hayranı önünde ve 6 heyecanlı jüri üyesi tarafından oybirliği ile Gösteri Sürüşü Dünya Şampiyonu olarak seçilir. Ertesi yıl, Chris ilk DVD'si "CP Moto Serbest Stili" üzerinde çalışırken Avrupa Şamiyonu ünvanını kazanır. DVD' si çok satar ve 2006 yılında dağıtımı, çalışmasının "Extremspor Oskarı" olarak anılan Xtremmy Ödüllerine aday gösterildiği Kuzey Amerikaya yayılır.

    1 Ocak 2006 itibarı ile Chris BMW F 800'lere geçer ve başarısı sürekli artar: yeni bisikleti ile 2 ay bile sürmeyen çalışmasının ardından Chris Florida'da en prestijli US Bisiklet Serbeststil Yarışmasını, efsanevi "Stuntwars" ı (Gösteri Savaşları) galibi olur ve hemen ardından Avrupa Gösteri Şampiyonasında 3 roundu arka arkaya kazanır. Tempo bu şekilde devam eder ve CP Kapalıalan Dünya Şampiyonası Serbeststil'de Şubat 2007'de ödülünü alır.

    Adı Soyadı:

    Chris Pfeiffer

    Lakabı:

    Pfiff

    İnternet Sitesi:


    http://www.chrispfeiffer.com

    Profesyonel Olduğu Disiplinler:

    Motorbike Stuntriding (motosikletle akrobasi), Motorbike Freestyle (serbest stil motosiklet), trial, enduro

    Ülkesi:

    Almanya

    Doğum Tarihi:

    20.04.1970

    Eğitimi:

    Üniversite, Spor ve Biyoloji Çift Ana Dal

    Medeni Hali:

    Evli, üç çocuk sahibi; Pia, Amelie ve Hannes

    Favori Müzikleri:

    Hiphop, jazz, rock

    Favori Yemekleri:

    İtalyan, biftek, sebze

    Hobileri:

    MTB, kayak, skate, müzik

    Partnerleri:

    Red Bull, BMW, Metzeler, Alpinestars

    Kariyeri:

    1980 - 1992 : Amatör trial
    1993 - .... : Serbest stil motosiklet ve trial gösterileri
    1996 - .... : Profesyonellik
    2000 - .... : Stuntriding (motosikletle akrobasi)

    Bazı Başarıları:

    1985 - Almanya Junior Trial Şampiyonluğu
    1988 - Almanya Ulusal Trial Şampiyonluğu
    1996 - International Offroad Challenge Şampiyonluğu
    1996 - Red Bull Hare Scramble (Erzberg) Şampiyonluğu
    1997 - Red Bull Hare Scramble (Erzberg) Şampiyonluğu
    2000 - Red Bull Hare Scramble (Erzberg) Şampiyonluğu
    2003 - Dünya Stunt Riding Şampiyonluğu
    2004 - Red Bull Hare Scramble (Erzberg) Şampiyonluğu
    2004 - Avrupa Stunt Riding Şampiyonluğu
    2006 - Avrupa Stunt Riding Şampiyonluğu
    2006 - Stuntwars (FL, USA) Şampiyonluğu
    2007 - Dünya Stunt Riding Şampiyonluğu
    2007 - Avrupa Stunt Riding Şampiyonluğu
    2008 - Avrupa Stunt Riding Şampiyonluğu
    2008 - Dünya Stunt Riding Şampiyonluğu

    Rekorları:

    - 2004: 115 derece-çıkıntılı-wheelie
    - 2000: 30 saniyede 15 wheelie-dairesi
    - 1997: yan yana uzanan 33 kişi üzerinden rampasız uzunatlama (bunny sıçrayışı)

    Motosikletleri

    Gösteri Sürüşü: BMW F 800 R
    Offroad: BMW G 450 X, Beta Trial 4T 300


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    azgurbuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Bianchi 21 Vites
    İstanbul'da olsam kaçırmazdım gösterileri.
    Giden arkadaşlardan video çekmelerini rica ederim.

  3. #3
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS

    Chris Pfeiffer geliyor

    Bu yıl her şey enteresan gelişiyor. Geçtiğimiz haftalarda sektörün içindeki yöneticilerin 2009’dan beklentilerini yazdığımda sizin de okuduğunuz gibi işler pek iyi gitmeyecek gibi görünüyordu. Ancak bu zorlu koşullar bazen farklılık yaratmak için fırsatları da ortaya çıkarıyor.


    Mesela geçen hafta bahsettiğim gibi bu yıl iki fuar var. 5-8 Şubat’ta Moto Plus fuarı yapılacak. İlk defa yapılacak bu fuarı sektörün tüm büyük distribütörlerinin buluştuğu MOTED destekliyor. Yani 2009 model bütün motosikletleri burada görebileceğiz. Ancak fuar yetkilileri bunu yeterli görmemiş çok özel bir konuk çağırmış. Fuar boyunca tüm motorcular Red Bull Türkiye, Castrol ve Dünya Fuarcılık sponsorluğunda Chris Pfeiffer’i doya doya izleyecek. Dünyanın en başarılı motosiklet gösterilerinden birini yapan Chris Pfeiffer geliyor. Bu koyu gri günleri atlatmak için harika bir girişim olmuş bu. MotoPluscıların ellerine sağlık diyorumÖ

    CHRIS BİR YILDIZ

    Bu adamı yıllardan beri biliyorum. Hatta defalarca Türkiye’ye gelmesi için pek çok marka tarafından girişimler oldu ama bir türlü gelemedi. Biz de bol bol internetteki videolarını ağzımız bir karış açık izlemekle yetindik. Chris gerçekten inanılmaz bir adam. Tahmin edeceğiniz gibi motosiklet üstünde fizik kurallarını zorlayan bir şov yapıyor. Aslında Chris’in yaptığı numaraları dünyada pek çok gösteri sporcusu da yapabiliyor ama hiç biri Chris gibi kendini zorlamadan, yüzünde sürekli bir gülümsemeyle, sanki altında bir oyuncak varmış gibi yapamıyor bu numaraları. Şov yapmak sadece motosiklet üstünde akrobatik numaralar sergilemek değil. Adamda yıldız ışığı var. İşte gerçekten Chris bunu izleyicisine çok iyi gösteriyor. Tam bir profesyonel ve elbette biraz uçuk-kaçık bir adam. Normal bir insanın zaten bu numaraları yapabilmesi imkansız.

    5 YAŞINDA MOTOSİKLETE BİNMİŞ


    Chris Pfeiffer bir Alman. Bayern 1970 doğumlu. İlk motosikletine binme yaşı bizde 30-40ları bulurken Chris 5 yaşında ikiteker üstündeymiş. 10 yaşına gelince ilk gösteri motosikletini almış ve bir motosikletin girebileceği her yere bununla gitmiş. Kısa zamanda "Almanya Minikler Trial Şampiyonu" olmuş. Sonra okul için Münih’e gittiği zaman motosiklete ara vermiş. Ancak içindeki gösteri aşkı yüzünde bulduğu her otopark onun oyun alanı olmuş.

    Kısa süre sonra Profesyonel olmaya karar vermiş ve hemen rekorlar peşinde koşmaya başlamış. Yan yana yatan 33 insanın üstünden rampa olmadan atlamayı başarmış. Bir Trial motosikleti ile dağcıların bile aletlerle çıkmakta zorlandığı ölçüde dik bir kayalığa (235 mt) tırmanması ise izleyenlerin kanını donduran cinsten bir gösteri. Chris 3 Defa Dünya Stunt şampiyonu, 4 Defa Avrupa Stunt Şampiyonu, 4 kez de dünyanın en zorlu enduro yarışlarından olan Erzberg’i kazandı. Yani bu adam sadece gösteri yapmaktan öte motosiklet ile zorlanacak ne sınır varsa onu zorluyor. Evlerin çatılarında motosikletle dolaşmak mı dersiniz, köprülerin bağlantılarının üstünde gezmek, ön tekerleği olmaya motosikletlerle dolaşmak falan Chris için günlük eğlenceler. Ha bütün hayatı böyle haytalıkla mı geçiyor? Hayır tabi ki, bütün yıl boyunca Chris dünyayı gezip gösteri yapıyor. Akıl almaz derecede çok yerde gösteri yaptığını söylemeye gerek yok sanırım.

    CHRIS İZLEYENİ BAYILTABİLİR

    Sizler de belki bazılarını izlemişsinizdir, internette izlediğim gösterileri gerçekten akıl almaz. Mesela "115 derecelik tek teker nasıl olur?" diyorsanız mutlaka Chris’i izlemelisiniz. Motosiklet arkaya devrildi devrilecek derken Chris bir de elerini bırakıp izleyenlere el falan sallıyor, insanın tansiyonu düşüyor vallaha. Bir de çok meşhur numarası pistin ortasında duran bir kıza doğru motorunu hızla sürüyor. Aniden ön tekerleğin üstüne motorunu kaldırıp tam kızın önünde, arka teker havadayken uzanıp bir öpücük konduruyor. Hastasıyız. Kız oracıkta bayılıp düşüyor. Yani ben olsam düşüp bayılabilirimÖ ( Şişşşt ne diyosun Rüzgar? Koca duymasın dayağı yersin he!!! Evli barklı kadınsın ne öyle elin adamına kendini öptürme hayalleri, düşüp bayılmalar filan???) Şaka bir yana bu adam cidden izleyen kadın erkek herkesi keyiften ve adrenalinden bayıltabilir. Bir yerden sonra Chris her şeyi o kadar kolayca ve efor harcamadan yapıyor ki, insan hemen motosiklete atlayıp şöyle bir 90 derece teker yapıp, lastiği yaka yaka döneyim istiyor. Ama siz de benim gibi sadece istemekle kalın. Bırakalım Chriscik bizim adımıza ne numara varsa yapsın, biz de izlemekle yatinelim.

    Ben de ne Chrisciymişim meğer yahu. Adamı yere göğe sığdıramadım. Ama yani şimdi gel de bu adama motosiklet gösterileri açısından bu sporun Rossi’si deme. Her zaman canlı izlemesi mümkün olmayan bu adamın gösterilerini siz siz olun sakın kaçırmayın derim.

    Kaynak:Hürriyet

  4. #4
    Kartal23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul/Esenyurt
    Motosikleti
    Motorumu Sattım
    izlemek gerekir... fuara gidiyorum kaçırmak istemiyorum
    Motorumu Sattım Kendimi Garip ve Yanlız Hissediyorum
    ( A RH + ) Türkçe' ye Sahip Çık, Yok Olmasına İzin Verme...
    Aşkın Bir Sabun İse Köpürt Beni Pakize


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler