2009: Yamaha SuperTenere Fısıltıları

2008 yılında Yamaha’nın piyasaya sürdüğü XT660Z Tenere modeli çok ses getirdi. Orta sınıfta ki rekabet dolayısı ile XT660 ‘ınmotorunu elden geçirerek ve tamamen yeni ve sıradışı tasarım ile Tenere’yi pazara sürmüştü.
spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

Fakat yüksek cc’li enduro pazarında ki hareketlenme ve popüler seçimden dolayı Yamaha’nın Super Tenere’yi piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu nedenle pazarda hareketli söylentiler/fısıltılar hat safhada. Yamaha’nın Almanya’da düzenlenen INTERMOT ‘da yada Kasım’da düzenlenen EICMA fuarında Super Tenere’yi tanıtacağı söyleniyor.

Tenere severler 4 gözle bu yeni model olan Super Tenere ‘yi beklemekteler. Ülkemizde de pazar bulacağı kesin gözü ile bakılıyor.

Ön görülen Super Tenere formu ise ; 1200 cc, 100 hp-120 hp gücünde olması bekleniyor. Pazarda 1200 GS, Moto Guzzi 1200 4V, KTM 990, Moto Morini Granpasso motosikletler ile rekabet edecek.

Tenere Ailesi

Tahmini çizimler:

Kaynak:OrtaSehpa

Eski Tenerelerin içinde bence en babası 750'lik olanı..Yenisinin de Türkiye'de ki kaderi XT 660 gibi olmaz bence..Tutulacağı yüksek ihtimal gibi gözüküyor...

SUPER-TENERE-01.jpg

garacava xt660 tenerenin şasenin üstüne 120cc'lik motoru eklerseler malesef kaderinin xt 660 tenere gibi olacağını düşünüyorum. Teknik özellikler bir tarafa motorda göze hisap eden birşey yok.Tabiki bu benim düşüncem.

Bana göre eski kasa 750 tenere bu çıkacagı idda edilecen 1200 cc tenereden daha güzel görünüyor :)

Elint,bence aynı altyapı üzerine Süpertenere'yi oluşturmazlar.Çünkü o kalıpla BMW ve öbürleriyle başetmesi biraz zor gibi.Senin verdiğin eskizdede sanki daha kalıplı duruyor.

Elint,bence aynı altyapı üzerine Süpertenere'yi oluşturmazlar.Çünkü o kalıpla BMW ve öbürleriyle başetmesi biraz zor gibi.Senin verdiğin eskizdede sanki daha kalıplı duruyor.

Biraz kalıplı hale getirselerde pek fark yok.Sonuçta tasarım aynı. (Fotolara bakılırsa öyle)
Aslında ben motosikletin 1200cc olması taraftarıda degilim. İnsanlar gerek maddi nedenlerden dolayı gerekse kullanım alanları ve şartlarından dolayı orta sınıfı tercih ediyorlar yani 600 cc 750 cc. Bence süper tenere tekrar üretilmeye başlanırsa yine 750 cc olarak üretilmeli.

Biraz kalıplı hale getirselerde pek fark yok.Sonuçta tasarım aynı. (Fotolara bakılırsa öyle)
Aslında ben motosikletin 1200cc olması taraftarıda degilim. İnsanlar gerek maddi nedenlerden dolayı gerekse kullanım alanları ve şartlarından dolayı orta sınıfı tercih ediyorlar yani 600 cc 750 cc. Bence süper tenere tekrar üretilmeye başlanırsa yine 750 cc olarak üretilmeli.

Süpertenere'nin atası gibi 750CC olması konusunda aynen sana katıyorum.Off-road özelliği göstermesi gereken bir enduro'nun 1200cc gibi devasa bir motorla,dağ yollarında ve nehir geçişlerinde,bizim gibi tıfıl yurdum insanına cehennem azabı yaşatması çok muhtemel:cherry:.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben bir tenere hayranı olarak!!süper tenereyi tekrar piyasaya sürmelerini çok isterim.. ama!! söylediklerinize katılıyorum 1200 cc bu motora biraz fazla...

Motosikleti
Pancar Motoru
Küçük Tenere'den izler taşımasına karşın bakıldığında süper Tenere olduğunu anlayacaksınız arkadaşlar merak etmeyin.

Tenere gerçekten hoşuma giden bir motor. Yeni modelinde de motor yağı şasenin içinde dolaşıyor, eskisinden izler hakim. Kim ne derse desin, güzel makina.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar