Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

OGS'den kaçak geçti,7 yıl hapisle yargılnıyor...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    BİROL 78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    İSTANBUL/ Bakırköy
    Motosikleti
    HAYABUSA

    Köprü ve otoyollardaki trafiği rahatlatan otomatik geçiş sistemi (OGS), 'uyanık' şoförler tarafından istismar ediliyor. Kaçak geçiş yapan bazı araç sahipleri, plakayı çamurla kapatıyor, kimileri de rakamları değiştiriyor.

    Ancak bunun cezası ağır. Para ödememek için plakasını gizleyenler, 7 yıl hapisle yargılanıyor. Bunun örneklerinden biri İstanbul Üsküdar'da yaşandı. Yeni aldığı motosikletiyle köprüden geçen Cem Susal, daha önce aynı plakayla 5 kez kaçak geçiş yapıldığını öğrendi. Polisle birlikte uzun bir araştırma yürüten Susal, sonunda plakasını kullanan kişiyi buldu. Motosikletin plakası '21 58' ile bitiyordu. F.E. isimli sürücü ise kendi motosikletinin '21 53' olan plakasını tahrif etmiş, 3'ü kalemle 8'e çevirmişti. Bu tespit edilince hakkında 'nitelikli dolandırıcılık'tan dava açıldı. 3 YTL'den kaçan F.E., şimdi 7 yıl hapisle yargılanıyor.

    İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nde trafiği azaltmak için getirilen OGS, uyanık şoförlerin hedefi haline geldi. Köprüyü çift yönlü olarak kullanan araç sayısı günde ortalama 200 bin. Karayolları'nın verilerine göre, her gün ortalama 5 bin araç kaçak geçiş yapıyor. Daha sonra OGS ücreti, cezasıyla kendilerinden tahsil ediliyor. Ancak bazı uyanık şoförler para vermemek için farklı yollara başvuruyor. Kimi plakayı çamur ya da karla kapatıyor, kimi de üzerinde değişiklik yapıyor. Tespit edilemeyen bu değiştirilmiş ya da gizlenmiş plakalı araçlarla ilgili onlarca dosya, Boğaz Köprüsü'nün gişelerinin Anadolu yakasında olması nedeniyle yetkili Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderiliyor.

    OGS, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı olduğundan kaçak geçişler kamu kurumunu dolandırmak kapsamına giriyor. Bu suçtan gelen dosyalara, Ağır Ceza Mahkemesi savcıları bakıyor. Plaka tespit edilebildiğinde dava açılıyor. Bunun ilk örneklerinden biri de geçen yıl yaşandı. Eylül 2006'da yeni aldığı motosikletiyle ilk kez köprüden geçtiği sırada daha önce aynı plakayla 5 defa kaçak geçiş yapıldığını öğrenen Cem Susal, F.E. isimli vatandaşın kendi plakasıyla köprüden kaçak geçtiğini, bunun görüntülerini Karayolları'ndaki görevlinin kendisine gösterdiğini aktardı. Daha sonra Fatih Köprüsü'ndeki birime yönlendirildiğini orada da sorununun çözülmediğini belirtti. Yetkililer tarafından savcılığa yönlendirildiğini anlatan Cem Susal, "Adam arka arkaya 5 kez geçmiş, kaç kere geçeceği belli değil. Bir daha geçemeyeceğini bilsem hiç uğraşmayacaktım, kaçak geçişlerin cezasını ödeyip bırakacaktım. Ama yine de savcılığa dilekçe verdim." dedi. Bundan iki ay sonra Beylerbeyi Karakolu'ndan çağrıldığını ifade eden Susal, dedektiflerle inceleme yaptıklarını ve kaçak geçen vatandaşın "21 53" olan plakasındaki 3'ü, 8 yaptığını ve bunun kendi plakası olan '21 58' haline getirilmiş olduğunu tespit ettiklerini kaydetti. Susal, "Toplam 15 YTL para için bir kişinin 7 yıl hapisle yargılanmasına üzüldüm. Kaç kere geçeceğini bilmiyorum. 50 kere geçse ben ödeyeceğim. Aynı plaka gasp yapsa benim başıma dert açılacak. Yoksa şikâyetçi olmazdım, zaten ben 300 YTL ceza ödemişim." dedi. En son duruşmada şikâyetini de geri aldığını söyleyen mağdur vatandaş, olaydaki garipliği de şöyle anlattı: "Olayda kamu kurumu dolandırılmadı. Parayı ben ödedim tıkır tıkır. Asıl dolandırılan ben oldum. Kamu kurumunu dolandırmaktan dava açılmış. O zaman Karayolları benim paramı versin. Ben 1.000 YTL'ye yakın masraf yaptım, iş kaybım oldu. Benim Karayolları'na dava açmam gerekir."

    Her gün onlarca dosyanın iletildiği Ağır Ceza savcıları da durumdan memnun değil. Zaten iş yükü ağır olan Ağır Ceza savcılarının bir de 3 YTL'lik kaçak geçiş dosyalarıyla uğraşmak zorunda kalması, büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Çoğu dosyanın tespit edilemediği için takipsizlikle sonuçlandığını bildiren savcılar, bu konuda yasada değişiklik yapılması gerektiğini bildiriyor. Türk Ceza Kanunu'nun 158. maddesinde, kamu kurumlarını dolandırmak suçuna iki yıldan yedi yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası düzenleniyor.

    Plaka tespit edilince yargı süreci başlıyor

    Köprü ve otoyollardan kaçak geçiş yapan araç sahiplerine geçiş ücretini ödemeleri için 3 günlük süre tanınıyor. Bu süre içinde parayı hesaba yatırmayanlara geçiş ücretinin 11 katına varan ceza uygulamasına gidilerek, 3 YTL'lik borç, 33 YTL'ye çıkabiliyor. Gişelerdeki kameraların tespit ettiği plakalar, otomatik olarak kontrol merkezindeki Karayolları görevlilerinin bilgisayarlarına işleniyor. Kaçak geçiş yapan araçların kayıtları belirli aralıklarla toplanıp Emniyet Genel Müdürlüğü'ne iletiliyor. Borcunu ödemeyen ruhsat sahiplerinin isimleri defterdarlıklar aracılığıyla vergi dairelerine asılıyor. Listelerin asılı kaldığı 1 ay içinde ödeme yapmayan sürücüler için bu kez Maliye Bakanlığı yetkililieri devreye giriyor.
    facebook(Fazer Tutkunları)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    05 Mart 2008
    Şehir
    İstanbul / Kozyatağı
    Motosikleti
    Honda CBR600RR
    Üzüldüğümü söyleyemeyeceğim madem kaçak geçiyosun ne diye başkasının başını belaya sokuyosun be adam . Arkadaş işi gücü bırakmış bu işle uğraşmış ödediği paralarda cabası.

  3. #3
    os.ozgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2008
    Şehir
    kocaeli gebze
    Motosikleti
    honda beat
    yaa ben adama gercekten ıcım acıdı adam bosu bosuan paraından olmus ve kımse kardes al paranı dememiş be sucu ısleyen adamda yaa benım borcum var sana benı yaa affet yada sna bır sekılde paramı gerı verımde dememıs o adam bence davasından vazgecmeyecektı ve dıger adamda yedı yıldan cok daha fazla ceza alacaktı karayollarıda adamın parasını gerı verecektı

  4. #4
    345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Eylül 2006
    Şehir
    MUĞLA/Milas
    Motosikleti
    cbr 600f,hyosung gt250r
    Üçkağıtcılıkda üstümüze yok vallaben o 3 ü 8 yapmayı bırak köprü için normal zamanda yapamam bi çevirme olur başımı yakmayayım diye3ytl den kaçarken 7 yılla yargılanmak adamın suratını görmek isterdim...kim bilir ne havalar attı zamanında sağda solda ben para vermem geçişe enayimiyim diye

  5. #5
    aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul, Kozyatağı İsim: Tamer
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Sakat is valla. Bende KGS var onunla geciyorum.
    Motosiklerden alinan ucretin arabalarin ucreti ile bir tutulmamasi hepimizin dilegi.
    = = = Be Aprilia racer! = = =

  6. #6

    Üyelik
    21 Ekim 2005
    Tamam belki ücret miktarı biraz fazla...

    Ama o köprü bedavaya yapılmadı, bakım-onarımları da bedavaya yapılmıyor.
    Oranın güvenliği, temizliği, düzeni için çalışan onlarca personel var! Yolu var, çizgisi var, ışılandırması var....

    Bir hizmet veriliyor ve o köprüyü kullanan kişinin bu hizmet bedelini ödemesi şart!

  7. #7

    Üyelik
    15 Mayıs 2007
    Şehir
    kocaeli kandıra
    Motosikleti
    2006 fazer a
    ibreti alem olsun dicem ama bu ülkede çok daha büyük dolandırıcılık yapanlar bile bu kadar ceza almadı

  8. #8
    BİROL 78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    İSTANBUL/ Bakırköy
    Motosikleti
    HAYABUSA
    motosiklet'ten hakedilen ücret alınsa, kimse kaçak geçis yapmaz..
    facebook(Fazer Tutkunları)

  9. #9
    RoLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2007
    Şehir
    İstanbul- Acıbadem&Fatih
    Motosikleti
    Kawasaki ER6N
    Alıntı sarpedon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üzüldüğümü söyleyemeyeceğim madem kaçak geçiyosun ne diye başkasının başını belaya sokuyosun be adam . Arkadaş işi gücü bırakmış bu işle uğraşmış ödediği paralarda cabası.
    tabi cnm nie başkasının başını belaya sokuyosunki. bak bizim GKN'ye oraya siyah bi şerit çekti. ne kendi başı yandı ne de başkasının
    Bi ülkede "KÖPEKLER" istedi diye atlar ölmez...!!!

    Drift Religion

  10. #10
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Çooook güzel olmuş. Umarım bu 7 yıl cezayı alır.

  11. #11

    Üyelik
    24 Ağustos 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    iki tabana devam , sattım :(
    Gerçekten garip bir olay.Plakayı çeşitli yollarla kapatıp geçmeyi anladık da neden rakam değiştirip başkasının başını belaya sokuyorlar ona anlam veremedim.7 yıl gerçekten ağır bir ceza.Bence para cezası daha mantıklı olur , madur olan arkadaşın masraflarını da ödemesi lazım , sonuçta bütün bu karmaşayı çıkartan uyanık geçinen bir insan.

    Neyseki plakamda 8 yok

  12. #12
    muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2006
    Hak eden mutlaka hak ettiğini alacaktır.....

    Eeee..Hak etmiş...
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.

  13. #13
    ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    vaRRdı
    Plakasını basit bir bantla kapatıp geçseydi cezasnı ödeyip kurtulabilirdi...
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

  14. #14
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı BİROL 78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motosiklet'ten hakedilen ücret alınsa, kimse kaçak geçis yapmaz..
    Katılıyorum.................
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  15. #15
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Başkasının hakkına giren adama acınmamalı diye düşünüyorum.

    Diğer adam bu beleş geçen vatandaş için mi çalışıyor yani?

    Mahkemesi,cezası,faizi cartı curtu hep uğraştırmıştır masum olan vatandaşı.


    Adam gene son aşamada affetmiş . Ben olsam affetmem muhtemelen.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

  16. #16
    kalyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2007
    Şehir
    ISTANBUL ( BEYLIKDUZU )
    Motosikleti
    BMW R1150GS ADV ( Flagello di Dio )
    Alıntı viper_1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamam belki ücret miktarı biraz fazla...

    Ama o köprü bedavaya yapılmadı, bakım-onarımları da bedavaya yapılmıyor.
    Oranın güvenliği, temizliği, düzeni için çalışan onlarca personel var! Yolu var, çizgisi var, ışılandırması var....

    Bir hizmet veriliyor ve o köprüyü kullanan kişinin bu hizmet bedelini ödemesi şart!
    bu abi istanbuLda oturmuyo sanırsam :p
    çok pozitif geLdi bana bide o koprünün amortisman ve finansman giderLerinin bundan 5 sene once kendini amorti etmiş köprünün yıkıLmış ve yerine daha modern bir yapının geçmiş oLması gerekiyordu.. Tabi burası Türkiye
    Kafa FLY
    Görüntü FLU
    Hayat FREE

  17. #17

    Üyelik
    21 Ekim 2005
    Alıntı kalyo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu abi istanbuLda oturmuyo sanırsam :p
    çok pozitif geLdi bana bide o koprünün amortisman ve finansman giderLerinin bundan 5 sene once kendini amorti etmiş köprünün yıkıLmış ve yerine daha modern bir yapının geçmiş oLması gerekiyordu.. Tabi burası Türkiye
    Hehe. Yok Eskişehir'deyim. Ama sık sık gelirim İstanbul'a.

    Bahsettiğin gibi bişeyler duymuştum ben de. Tabi genel olarak yorum yaptım

  18. #18
    worldwideweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2006
    Şehir
    Ankara
    Üzücü bir durum, haketmediği halde okadar ödeme yapmış

  19. #19
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı viper_1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamam belki ücret miktarı biraz fazla...

    Ama o köprü bedavaya yapılmadı, bakım-onarımları da bedavaya yapılmıyor.
    Oranın güvenliği, temizliği, düzeni için çalışan onlarca personel var! Yolu var, çizgisi var, ışılandırması var....

    Bir hizmet veriliyor ve o köprüyü kullanan kişinin bu hizmet bedelini ödemesi şart!
    Ulen VOLKİ sanki bizim köprülerden günde 5 kez geçmişliğin var...milli servet ayağına devlete hak veriyosunuz ya...taş olun emi...aynı devlet elini cebimizden çekmeli demezsiniz köprünün bakımı boyasıa badanası dersiniz...

    yav kazanılan paralarla 10 tane bile köprü yapılır vallahi...biz mee olduktan sonra önümüze vergi (ot)koyan çok olur..
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  20. #20
    toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    Ahaha, bakım onarım ha.. Koprunun uzeri arazi olmus millet bakım diyor. Dakar 2009 güzargahi köprüden geçiyormuş. Zemini çok hoşlarına gitmiş, olayı biraz zorlaştırmak istemişler

    Ya neyin bakımı ya.. Ahı gitmiş vahı kalmış köprünün.. Bedava olmalı motosikletlere, bu kadar. Alınan parayı saçma sapan gerekçelere baglamayın.

    Sırf motorun önemini kavratmak adına dahi, motor ücreti kesilir.. Ordan alınan vergiler başka şeylere kaydırılır. Sonuç olarak bir kazancımız olur mu, hayır. Ama en azından bu şekilde dahi olsa "motosiklet kullanın, köprü geçişi ödemeyin" diye, pasif olarak bir bilinç oluşturulur.. da bunu düşünecek adam nerdeeee...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)