Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

24 Kasim Öğretmenler Günü

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Ömrünü Türkiye"nin geleceğine yatıran tek sermayesi işlenmemiş beyinler olan öğretmenlerimizin önünde saygı ile eğiliyorum ..
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    trasher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2005
    Şehir
    GöZtEpE
    Motosikleti
    GT250R
    Tüm öğretmenlerimin Öğretmenler Gününü Kutluyorum eğer ben burda bu klavyeden bişeyler yazabiliyorsan hayatımı iyibir şekilde idame ettirebiliyorsam bunu öğretmenlerime borçluyum. Bu mesleği seçenlerin önünde gururla eğilirim. (Bir kişinin öğretmenler gününü özel olarak kutlamak istiyorum hayatımın bundan sonra kalanını paylaşacağım insan oda bir öğretmen ve onu bu mesleği seçtiği için çok seviyorum) Hepinizin Öğretmenler Günü Kutlu olsun iyiki varsınız...
    [COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]

  3. #23
    007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    Şehir
    Etiler
    Motosikleti
    Burgman AN 650 Executive
    Bize değerli bilgilerini aktarıp, gelişmemizi sağlayan değerli öğretmenlerimizin bu anlamlı günü kutlu olsun...

    Hangi Ülke Öğretmene Ne Maaş Veriyor:

    Türkiye'de öğretmenler aylık ortalama 500-750 dolar arasında maaş alırken, gelişmiş ülkelerin çoğunda öğretmenlere 2 bin doların üzerinde maaş ödeniyor. Ayrıca Türkiye'de bir öğretmenin maaş karşılığı verdiği ders saati, diğer ülkelerden düşük. Öğretmenler diğer ülkelerde maaş karşılığı haftada 40 saat mecburi derse girerken, Türkiye'de sınıf öğretmenleri 18 saat, branş öğretmenleri 15 saat maaş karşılığı ders veriyor. Türkiye'de öğretmene hizmet eden 650 öğretmenevi ve 174 lokal bulunurken, dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir uygulama yok. Türkiye'de öğretmenlerin yaz tatilini geçirebileceği 9 kampı var. Ulaşım hizmetlerinde yüzde 35'lere varan indirimler yapılıyor. Devlet tiyatroları ve müzelerde yüzde 25 indirim uygulanıyor. Başka ülkelerde öğretmene eğitim-öğretim yılı başında hazırlık ödeneği verilmezken, Türkiye'de ödeniyor. Kitaba göre öğretmenlik diğer ülkelerde itibar görmüyor. Çoğu Avrupa ülkesinde öğretmenlik; tatili bol, tembel memur mesleği olarak nitelendiriliyor. Bazı ülkelerde öğretmenlere verilen haklardan bazıları ise şöyle:

    ABD: Öğretmenlik, bayan mesleği olarak görülüyor. Ortalama 3 bin dolar maaş alıyorlar. Sosyal tesis, öğretmenevi ve kampı yok. Öğretmenin kıyafet zorunluluğu da yok. Öğretmenin en büyük sorunu öğrencilerin disiplinsiz oluşu. Emeklilik için 55 yaş ve en az 20 yıl hizmet süresi isteniyor.

    Almanya: Öğretmenler görev yapacakları kurumu kendileri bulmak zorunda. Öğretmenlik, toplumda tatili çok olan, yaptıkları hiçbir iş olmayan, tembel memur kesiminin mesleği olarak görülüyor. Emeklilik için 63 yaş ve en az 35 yıl çalışma şartı var. Kıdemine göre 2-3 bin dolar arası maaş alıyorlar.

    Avustralya: 1. derecedeki bir öğretmen ortalama 2 bin 500 dolar maaş alıyor. Emeklilik yaşı 55. İndirimli imkanlar veya sosyal tesisleri yok.

    Çin: Öğretmene saygı gösterilmesi kanun gereği. Genel olarak banka memurlarıyla aynı maaşı alıyorlar. Çin'de öğretmenler günü 10 Eylül'de kutlanıyor. Öğretmenevi, lokal, kamp yok. Özel kıyafet zorunluluğu yok.

    Fransa: Stajyer bir öğretmenin maaşı bin 100 dolar civarında. 30 yıllık bir öğretmen 2 bin 500 dolar civarında net maaş alıyor. Öğretmenlerin çeşitli kariyer grupları var. Öğretmenlere eğitsel faaliyetler için ek ödenek veriliyor. Maaş karşılığı 26 saat derse giriyorlar. Emeklilik yaşı minimum 60.

    İngiltere: Usta öğretmenler ortalama 5 bin dolar civarında maaş alıyor. Öğretmenin tam gün çalışması esas. Ek ders ücreti yok. Öğretmenin ayrıcalıklı hiçbir durumu söz konusu değil.

    Japonya: Öğretmen toplumsal hizmetçi olarak kabul ediliyor. Yeni başlayan bir ilkokul öğretmeninin maaşı aylık 2 bin dolar civarında. 25 yıllık öğretmenler 65'inden sonra emekli oluyor.

    kaynak: jurnalturk.com
    Cüneyt Eralp

  4. #24
    trasher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2005
    Şehir
    GöZtEpE
    Motosikleti
    GT250R
    ülkemizde okadar iğrenç bir eğitim sistemi varki bundan başta öğretmenler ve öğrenciler etkileniyo bunun sonucuda karanlık bir gelecek maalesef... ücert konusunda bende bir bilgi veriyim...

    Devlet dışı özel kurslarda öğretmenlikler hiçbir sosyal hak verilmeden buna yol yemek vs. de dahil verilmeksizin (hatta sigortasız çalıştıranda çok; isimlerinide çok iyi biliyorum) bir sürü kurum var ücretler mi 600-800 YTL özel kurslar 6 gün tam çalışma.. Özel okullar 800-1200 YTL açlık sınırını düşünürsek yaptığı işin kutsallık ve tamamen alın teri oldugunu düşünürsek yetiştirdiği öğrencilerden ölene kadar sorumlu olmasına rağmen alınan ücretler bu öğretmenimize yazıkkk :(
    [COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]

  5. #25
    chopper-delisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2006
    Şehir
    ankara chopper_vildstar@hotmail.com
    Motosikleti
    taze bitti
    bugün ögretmenler günü olduğugibi benimde doğum günüm öncelikle aramızda ögretmen olanların öğretmenler gününü kutluyor sonra türkiyemdeki öğretmenleri kutluyor sonrada tüm dünya öğretmenler gününü kutluyorum son olarakta kendi doğum günümü kutluyorum . yaw bu sonuncusu biraz bencilcemi oldu ne

  6. #26
    maksimumhiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    peugeot 103
    başta sevgili annemin olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum

  7. #27
    Su Silahı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    ybr 125
    Günümüz kutlu olsun.
    "Temeli insan sevgisine ve tamamen fedakarlığa dayanan başka bir meslek var mı?"

    "2000 yılına kadar görev yaptığım ve ilk görev yerim olan Şanlı Urfa'nın köyünde tanıdım Serdar'ı. Bİr Kız çocuğundan daha utangaç, bir dağ ceylanın da daha ürkek bakışları vardı. Çok çalışkan ve gayretliydi.Dersler bitipte okuldan çıktğı zaman ilk işi koyunlarını otlatmaktı.
    O zamanlar 7. sınıfa gidiyordu bu zeki çocuğu mutlaka bir şekilde cesaretlendirmeli kendine güvendirmeliydik. Bu yüzden köy okulumuzun kooperatif kolu başkanlığına getirmiştik.
    Bir gün...
    -Serdar, oğlum bugün sende benimle birlikte ilçeye gel. Okul kooperatifinin eşyalarını sana aldıracağım. Dedim.
    Utangaçlığını bir türlü atamayan Serdar ısrarla red etti gelmeyi. Fakat ısrarlarıma daha fazla dayanamadı.
    İlçeye yaklaştığımda.
    -Öğretmenim ben Suruç'u ilk defa görüyorum. dedi kısık bir sesle.
    Şok olmuştum ne de olsa bir 7 sınıf öğrencisiydi. babası da sürekli ilçeye gelip giderdi. Nasıl olur da ilk defa görür diye. Şaşırmıştım.

    Ve aradan 6 yıl geçti. Bugün bir telefon geldi.
    -Öğretmenim. Ben Serdar nasılsınız? Ellerinizden öperim.

    Bugün Serdar ın Anadolu Öğretmen Lİsesi son sınıfta olduğunu öğrendim.
    Kendinizi benim yerime koyun.
    Mutluluğumu, sevincimi ve öğretmenlik mesleğinin ne olduğunu. Para ile pulla kıyaslanmayacak bir meslek olduğunu anlarsınız.

    Hepinizi saygı ile selamlıyorum. Site arkadaşlarımın bu özel gündeki güzel yaklaşımı için ayrı ayrı tebrik ediyorum.

    Bütün öğretmenlerimin gününü kutluyorum.

    Özellikle eğer yaşıyorsa tahminimce Sivas' tadır.Bekir öğretmenimin. Ve Emekliye ayrılmış olan ve bir anne şeftkatini onlarda gördüğüm Gülden Öğretmenimin. Ve en önemlisi bir bataklığa gömülmüşken, beni bu batklıktan çıkmamda büyük pay sahibi olan Yaşar ve Merih öğretmenlerimin . (Her ne kadar bu yazıyı okuyamayacaklarını tahmin de etsem) ellerinde binlerce defa öpüyorum.Sizlerin hakkını hiç bir şey ile ödeyemem.
    Gitti TDM kaldık yine ybr ile başbaşa..

  8. #28
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Bugün çalışırken telefonlar çalıp duruyodu.Bende alelade cevap verip geçiştiriyodum.Bi tane daha çaldı ben hızlıca geçiştirmek isterken bi baktım Annemin sesi.Güleç insandır Annem! Gülerek konuşmaya başladı,baya sohbet ettikten sonra,"ÖĞRETMENLER GÜNÜM KUTLU OLSUN OĞLUM." dedi.Yer yarılsaydıda yerin dibine geçseydim diye düşündüm.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  9. #29
    KARAKIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    şimdilik yok
    tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarımm
    PAMUKTAN PRENSES Mİ OLUR??? PRENSES DEDİĞİN TAŞ GİBİ OLUR

  10. #30
    Forumdan Uzaklaştırıldı Sonsovalye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ocak 2006
    Şehir
    HAKKARİ
    Motosikleti
    Polaris Kar Motoru
    Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlarım..

  11. #31
    Yeniçeri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2006
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Honda CBX 250 Twister
    İhtiyar isimli kardeşim bu milletin 80 yıl önce okuma yazma bilmediğini nereden çıkardın.Unutma biz M.Ö.220 den beri dünyada hep başı dik bir millet olmuşuz.2000 yıllık muhteşem Türk tarihini okumanı veya incelemeni tavsiye ederim

  12. #32

    Üyelik
    18 Ekim 2003
    Şehir
    istanbul
    Tüm hocalarımızın öğretmenler gününü kutluyorum. . . .................
    [you]

  13. #33

    Üyelik
    27 Kasım 2006
    evet ben de !


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler