Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tuhaf 4 Tekerlekli Off-Road Aracı Swincar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Swincar size gündelik kullanım için 4 tekerlikli bir araç gibi görünebilir fakat yakında bir incelendiğinde ve neler yapabildiğine bir göz atıldığında bundan daha fazlasını size verebildiğini göreceksiniz. Swincar kendine has sarkaç hareketli suspansiyonları sayesinde yol şartları ne kadar zor olursa olsun size farklı bir sürüş keyfi yaşatıyor.

    Sadece farklı yapıdaki bağımsız 4 adet süspansiyonunu bile düşünecek olursanız Swincar gerçektende bambaşka bir alet. Swincar'ın gövdesi bu 4 adet bağımsız süspansiyona üst bir noktadan bağlanmış ve salınım yapabilir durumda ayarlanmış ve 4 adet bağımsız bacak birbirinden farklı olarak hareket ederek hem konforu hemde yol tutuşunu arttıracak şekilde dizayn edilmiş ki bunun sayesinde ne kadar imkansız görünsede aşamayacağı engebe yok gibi duruyor.

    Swincar'ın en büyük özelliği gövde ve motorun bulunduğu kısım ile tekerleklerin tamamen bağımsız olarak hareket etmesi ve gövdenin tekerleklerin hareketinden ve eğiminden bağımsız olarak yere paralel kalabilmesi olmuş. Dönüşlerde gövde ve tekerlekler dönüş yönünün tersi yönde yatış yapıyor ve konfor ile yol tutuşu artırılmış oluyor ki motosiklerde gördüğümüz yatma hareketinden tamamen farklı. Ve işin en ilginç kısmı ise bu hareketlerin tamamı mekaniksel hareketler ve elektronik hiçbir aksam kullanılmadan sağlanıyor, ne bir gyro ne bir yol bilgisayarı ne de herhangi bir sensör olmadan.

    Swincar konseptinin bir başka özelliği ise karlı zeminler için şekil değişikliği geçirebiliyor olması. Kullanılan lastikler ise yol durumuna göre değiştirilebilir durumda.

    Swincar elektrik motoru ile çalışan bir alet ve tüm 4 tekerlek için direksiyon kontrolü sağlanmış durumda. Bu aletle neler yapabileceğinizi şimdi bir kez daha hayal edin.

    Swincar şimdiden bir çok tasarım ödülünü kazanmış durumda. Dileriz ki tasarımcısı Mecanroc topladığı ödülleri kullanarak bu aletin piyasaya çıkmasını sağlayabilir.





















    fz6_fazer, TIGERSHARK ve ilkadam bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Aracın altını yarım metre yükseltse böyle süspansiyonlara ihtiyaç olmayacak, ayrıca taş üstünden geçerken daha rahat olacak. İlgi çekme odaklı ve hantal bir alet olmuş.

  3. #3
    trapmania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Elbet birgün..
    Bildigin böcek yapmışlar

  4. #4
    Mardin İl Temsilcisi CompanERROR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    X TREME MAX 2014 - Pulsar 200NS 2014
    Biraz yükseltmesi lazım ama o zamanda şuan aha kırıldı kırılacak bacakları bir varsayım olarak kalmaz geliştirilirse güzel olur ama bağımsız süspansiyonlar dengeyi bozmazmı ?

  5. #5
    ilkadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xtreme Max 210
    Bunun kıcı başı ayrı oynuyor çok abes.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)