Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet hırsızlıkları, tutkunlarını isyan ettirdi.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    İstanbul’da son zamanlarda art arda yaşanan motosiklet hırsızlıkları, tutkunlarını isyan ettirdi. Kadıköy’de 3, Ataşehir’de ve Şişli’de yaşanan birer hırsızlık olayında polise ve savcılığa başvurup sonuç alamayan mağdur motorcular, forumlardan yardım istemeye başladı.

    İstanbul’da motosiklet tutkunları artan hırsızlıktan şikâyetçi. Kadıköy’de 3, Ataşehir’de ve Şişli’de birer motorsiklet birkaç gün içinde çalındı. 20 bin liraya aldığı 34 ZA 4968 plakalı Honda CBR 600 RR model motosikletinin, 6 Ekim’de evinin yanındaki demir korkuluk yaptırdığı garajdan çalındığını söyleyen Erol Babacan (27), “Hırsızlar gece demir parmaklıkların kilidini kırdıktan sonra motorsikletimi çalmışlar” dedi.

    ‘POLİS İLGİLENMİYOR’

    Polise başvurup sonuç alamadığını söyleyen Babacan, “Forumlarda benim gibi birçok mağdurla karşılaştım. Çoğu da benim gibi polislerin yeterince ilgilenmediğinden şikâyetçi” diye yakındı. Babacan bankadan çektiği kredi borcunu henüz ödemeye başlamadığını ancak bulana da 5 bin lira ödül vereceğini söyledi.

    Bir tütün firmasında çalışan Caner Karkın’ın (28) 15 bin lira değerindeki 34 ED 5000 plakalı Honda 600 F model motosikleti ise 26 Ağustos’da Yoğurtçu Parkı’nın yanından çalındı. Suç duyurusunda bulunmasına rağmen motosikletinin bulunamadığını söyleyen Karkın, “Özellikle Anadolu yakasında motosiklet hırsızlığı çok oluyor. Polis ilgilenmiyor” dedi.

    DİSK KİLİDİ KIRILMIŞ

    Önceki gece 34 UA 0796 plakalı Yamaha marka motosikleti Kadıköy Göztepe’deki oturduğu apartmanın otoparkından çalınan Eren Uyanık, “Polise başvurdum. Çevredeki kamera kayıtlarına ulaşmaya çalışıyorum. Hırsızlar otoparkın ve motosikletin disk kilidini kırdıktan sonra çalmışlar” diye konuştu.

    Ozan Asan’ın motosikleti ise 17 Eylül’de Feriköy’de çalındı. Evinin önünden 34 TJ 4851 plakalı Yamaha Fazer 600 marka motosikleti çalınan Ozan Asan, “Polisin bu konuya eğilmesini bekliyoruz” dedi. Öğretmen Fırat Bayır’ın 34 BV 4822 plakalı motosikleti ise Kızıltoprak’taki ofisinin yanındaki kapalı otoparktan çalındı. Hırsızlar 2007 model Honda Transalp X model 15 bin lira değerindeki motosikleti çalarak kayıplara karıştı. Bayır, motosikletini bulana 2 bin lira ödül vereceğini söyledi.

    Direksiyonu kırıyorlar

    MOTOSİKLETLERİN üzerinde anahtarı olmadığı için direksiyonu kitleniyor. Ancak hırsızlar direksiyonu biraz zorlayarak kırıyorlar. Genelde iki kişi çalışıyor. Hırsızlardan biri çalacakları motosikletin direksiyonunu rahatlattıktan sonra üzerine biniyor. Diğeri ise kendi motosikletini çalıştırarak bir ayağıyla diğer motosikleti iterek götürüyor. Süper spor motosikletlerin yedek parçaları oldukça pahalı. Parçalanan motosikletler yedek parçacılara götürülüyor. Ya da Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde çok ucuza satılıyor. Bazı sürücüler ise hırsızlara bir nevi önlem almak için motorsikletlerine çip taktırarak 24 saat takip edilmesini sağlıyor.

    Kaynak: Hürriyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mstf_gnc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ekim 2007
    Şehir
    Esenyurt/İst
    Motosikleti
    Asya motor elegant 150
    Aynen şu son zamanlarda hırsızlık olayları cok arttı..
    Bayramın 2.gunu maslak da isyeri motorunu otoparktan caldilar gunduz vakti..
    Kafalarında kaskları hic cikartmiyorlar birinin elinde pense kontak ile ugrasiyor 2dk da aciliyor bu bir avm gerceklesti..
    Videolari polise verdik ama bi sonuc cikmadi. Polisler anca rusvet vericeksin yedirecen iciricen..
    admkskn54 ve red-kit bunu beğendiler.

  3. #3

    Üyelik
    22 Ekim 2013
    Benim de 10 Ekim'de 34 UD 0351 plakalı, Honda CBR 125'im çalındı, sahrayıcedit'ten.

  4. #4
    tata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Satıldı
    Çıkma yedek parçadan kaçınmak lazım demek ki... Talep olunca arz da oluşuyor, pazar yaratılmış oluyor... İthalatçı firmalar da ellerinde parça stoğu tutmalılar, aylarca beklenmez yedek parça. Zaten sezon 5-6 ay memleketimizde.
    red-kit bunu beğendi.

  5. #5
    kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    Arkadaşalar gidip takip sistemi takarsanız motosikletinizi çalınan yerden gdiip alırsınız. Aküyü sökseler bile motorun derinliklerine gömülen cihazlar 48 saat pil ömürlü oluyor.

    Daha bilgi isterseniz biyerlere yönlendirebilirim. Çalındıktan sonra bir değeri kalmıyor çünkü.

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul / Silivri
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı tata adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çıkma yedek parçadan kaçınmak lazım demek ki... Talep olunca arz da oluşuyor, pazar yaratılmış oluyor... İthalatçı firmalar da ellerinde parça stoğu tutmalılar, aylarca beklenmez yedek parça. Zaten sezon 5-6 ay memleketimizde.
    VN800 motorumu söküp bakım yapıyorum. E-bay dan daha Amerikadan siparişle bana 350 tl ye gelen conta takımına Kawasaki Z-Moto 830 Tl fiyat verdi. Yine aynı şekilde 280 dolarlık Debriyaj gövdesine 1600 Tl fiyat verdi. Ayrıca ellerinde de yok. Yağ kanal contası ve su pompası contası soruyorum ellerinde yok. Acaba hırsızlarmı suçlu distirbütor firmalarmı. Burada ki servislerdeki fiyatlarla Ebay daki fiyatları karşılaştırdınızmı hiç. Kullanıcıları çıkma parça kullanmaya mecbur bırakanlar kimler acaba?

  7. #7
    ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul / Yas:29
    Motosikleti
    Honda NC S
    Hepsi sigorta şirketlerinin ve onları kafasına göre hareket edecek şekilde serbest bırakan, Polisi acaip acaip hazları uğruna kullanan, bu uğurda kullanmak için yetiştiren hükümetin suçu.

    - Zorunlu trafik sigortası yanında hırsızlık, afet... gibi durumları da kapsayan kasko zorunlu hale getirilmeli ve makul fiyatlarda olmalı çünkü milyonlarca kişiden gelir elde edilecek zaten.

    - Motosikletin çalındığı il ve ilçe Polislerine 1 hafta (168 saat) süre tanınmalı, bulunamadığı taktirde kasko bedeli il/ilçe polisleri rütbe ve sayısına paylaştırılarak mağaşlarından kesilmeli. Güvenliğini sağlayamadığı mağdura, kendi işlerini yapmadıkları için zararı iade etmeliler.

    ( İş hayatında bu böyledir! )

    Bulunduğu taktirde zanlıdan beş misli talep edilmeli, temin edilene dek zanlı tutsak kalmalı. Temin edildiğinde polislerin mağaşlarına bölünerek eklenmeli.

    Gibi gibi... çok basit yöntemlerle çözülebilir.

    Hadi çalınsın hadiiii, hadiiii.

    Biri diyecek ki, "Polisin görevi suç sonrası - hukuki süreç öncesidir."

    He heee gördük Parkta oturmanın suçu büyük, oturuyorsan idamlıksın ama hırsızlıkmı, umru olmaz
    kurufasulye, xawa, dockerengin ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #8
    RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    Oturduğum sitenin otoparkındayken bile kitliyorum zincirle. Güvenlikte var ama olsun üşenmiyorum. birde dışardan pek görülemeyecek yerlere bırakmaya çalışıyorum.

  9. #9
    sinansari_fb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2011
    Şehir
    İstanbul-Ataşehir
    Motosikleti
    BMW K1300S
    Hırsızın hiç mi suçu yok dedirtiyorsunuz :D

  10. #10

    Üyelik
    23 Ekim 2013
    arkadaşlar konu nasıl çalındığı nerden çalındığı neden çalındığını bırakıp şunu düşünelim ben göztepede oturuyorum 6 ekimde motorum çalındı benden 10 gün sonraya kadar toplamda sadece göztepe yakınlarından 5 adet motor çalındı yyani gelin bişeyler yapalım toplanım hürriyet gaztesinde resimdeki 600 rr benim savcıya gidelim sesimizi duyuralım yapalım bişeler
    CONSTANTİNE bunu beğendi.

  11. #11
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    facebook ta sayfa oluşturup öncelikle orda toplanmayı bir grup oluşturmayı denesenize.
    firattuncbas bunu beğendi.

  12. #12

    Üyelik
    08 Ekim 2008
    Şehir
    Etiler-Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    Burgman 400
    3 yıl önce fatihte evimin önünden 34 ED 0180 plakalı motosikletim çalındı. polise gittim, "otoparkları dolaş, çekilmiştir" dedi. o sırada "motoru alan üsküdarı geçti" belki de. karşı gelince de tersleşiyorsun.

    satışında, parçasında, benzininde, kullanımında vergisini alıyosa devlet, korumak da zorunda. trafik sorununa ilaç olabilecek bisiklet, motosiklet gibi araçları teşvik edeceği yerde lüks gören bir zihni yapı var malesef. konu hakkında yapılacak eylemleri desteklerim, organizasyonunda elimden geldiğince görev alırım.

    mağdur arkadaşlara da çok geçmiş olsun.
    Shrieker bunu beğendi.

  13. #13
    tombo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    çapırdı çıplak oldu SUZUKI GSR 600 K7
    Çıkma parça talebi olursa bu hırsızlıkların da sonu gelmez!!!

    Yedek parça pahalı, stok yok. Doğrudur haklı olabilirsiniz ancak motorunuzu çaldıklarında da o zaman kazık mı yeseymiş alacak kişiler,iyiki çalınmış birilerine faydası olur işallah dersiniz madem.

    Alacağınız motosikleti birazda parça servis fiyat vs gibi satış sonrasını araştırarak alırsanız daha faydalı olacaktır.

  14. #14
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    İsteseler , kapkaci bitirdikleri gibi bunuda bitirebilirler .
    Asil soru suki , neden istemiyorlar.

  15. #15

    Üyelik
    03 Nisan 2012
    https://www.facebook.com/groups/307079192717413/ buyrun beyler,motoru calınan herkesı bu sayfaya davet edıyoruz..lutfen bu konuyu sabıtleyın ve bu facebook sayfasınıda sabıtleyın..Artık Turkıye'de motosıklet alıpta herhalde bır kez caldırmaya kımse kalmamıstır..işin içinde b uyuk rant ve buyuk teskılatlar soz konusu sanırım..lutfen gruba uye olun...
    Alıntı bilginozi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    facebook ta sayfa oluşturup öncelikle orda toplanmayı bir grup oluşturmayı denesenize.


    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------

    bu arada bende gecen sene 3 nısanda bu foruma uye oldum,2 gun sonra motorum calındı f 650 gs bmw..forumda da takıp edılıyo olabılırız bılgınız olsun..ayrıca motorum 15 gun sonra e-5 te edırnekpaı ıstıkametıne gırerken goruldu..bahcelıevlerde bu ıslerı yapan bırılerı mevcutmus,bılgınıze..

  16. #16
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Ne yazık ki hatılım olmamıs

    Alıntı firattuncbas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.facebook.com/groups/307079192717413/ buyrun beyler,motoru calınan herkesı bu sayfaya davet edıyoruz..lutfen bu konuyu sabıtleyın ve bu facebook sayfasınıda sabıtleyın..Artık Turkıye'de motosıklet alıpta herhalde bır kez caldırmaya kımse kalmamıstır..işin içinde b uyuk rant ve buyuk teskılatlar soz konusu sanırım..lutfen gruba uye olun...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------

    bu arada bende gecen sene 3 nısanda bu foruma uye oldum,2 gun sonra motorum calındı f 650 gs bmw..forumda da takıp edılıyo olabılırız bılgınız olsun..ayrıca motorum 15 gun sonra e-5 te edırnekpaı ıstıkametıne gırerken goruldu..bahcelıevlerde bu ıslerı yapan bırılerı mevcutmus,bılgınıze..

  17. #17
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Burada bir yanlış olgu da olabilir arkadaşlar, parçalanan motorlarda vardır elbet ama ben bu çalınan motorların Ortadoğuda, Eski Sovyet ülkelerinde satıldıklarına inanıyorum.

    Bir arkadaşın Ürdün de üzerinde "Motosikletleri farkedin" çıkartması olan R6 gördüğünü anlatması ile tamamen ikna oldum gibi, araç plakasızmış ve entarisi ile bir arap biniyormuş..

  18. #18

    Üyelik
    25 Mayıs 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT 09 Tracer, SYM Fiddle II
    Valla dışarıda bıraktığım zaman ne yalan söyleyim huzursuz oluyorum. Resmen paranoyak olduk. Hadi kullanırken paranoyak olmak iyi de, motor üzerindeyken motor paranoyası iyi değil

  19. #19
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Kapısı penceresi olmayan bir aleti dışarıda bırakmak çok da maltıklı değil zaten.

  20. #20

    Üyelik
    24 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200
    Merhaba arkadaşlar,
    Motosikletle ilgili forumlarda vs. öyle dolasırken bu konu dikkatimi çekti. Ben yunus polisiyim. ferdinandd nickli arkadasın yazısı üzerine dayanamayıp yazmak istedim.

    Arkadas zannediyo ki polisler hiç bi iş yapmadan geziyo. Diğer illeri bilemem ama İstanbulda puan sisteminin de etkisiyle su an herkes fıldır fıldır motosiklet sorguluyo ve günde kac tane calıntı motosiklet yakalıyoruz... Şasesi okunmayan, motor numarası kazınmıs motosikletleri de baglatıyoruz onların sahibine ulasılamıyo maalesef. Ona bizim yapacak bişeyimiz yok ve yavas yavas böyle yapmaya başlıyolar. Ayrıca burda olduguna inanmak istemiyorum ama cogu motosiklet sürücüsü tescil vs. yaptırmayıp bize işlem yapılmaması için yalvarıyo.

    Demiş ya arkadaş polislerin maasından kesilsin diye... Oldu olacak kapıyı acık bırakan evdeki hırsızlıgı, motosikletini ortalıkta bırakan adamın motor parasını biz ödeyelim. Böyle sacma bi teklif olabilir mi? Biz ödeyecekmişiz bide... Sen İstanbulda her gün olan sucu (ki cogunu yakalıyoruz ve 1 saat sonra savcı talimatıyla serbest kalıp tekrar yapıyolar) bilsen dudakların ucuklar... Adamın 20 tane hırsızlıktan kaydı var yakalıyoruz cat serbest... Adalet sistemini düzeltmeden kimse burda polise laf atmasın lütfen.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:02 ----------

    Bu arada Kadıköy Göztepede oturan arkadaş İstanbulun yogunluguna göre en fazla ekibi Kadıköydedir ve bi ara kadıköyden ben sorumlu idim. Orada geçilmedik sokak bırakmadım ki hem gpsten izleyip hem kendim gezdim. Ev hırsızlıklarını anlarım da Kadıköyde motor hırsızlıgı fazla diyosan sen baska yerde yasamamıssın... Tescili dahi herseyi tastamam Motorlarla gezen Kadıköyden baska bi yer görmedim ben.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler