Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosiklet hırsızlıkları, tutkunlarını isyan ettirdi.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    kurufasulye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    pulsar 200ns
    Bizim vergilerimizle geçinen "kişilere" işimiz düştüğünde hiçte yardımcı olmuyor.Şu linkte ki kişi http://forum.donanimhaber.com/m_81836825/tm.htm çalınan arabasını ancak kendi imkanlarıyla bulabildi ve araba çalındıktan sonra 5000 km yol yapmış.Acaba bu araba, bu kadar km yi nasıl bulunmadan yapabildi?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Yahu adamlarin umrunda mi sizin maliniz yada caniniz? Onlar ay sonu maasi alsinlar,altlarinda araba,lux evlerde otursunlar, yesin icsin s.çsınlar siz de vah arabam calindi ah motorum calindi deyin.

    Bugun en sade rutbesiz plis memuru 2600 tl.maas aliyor,doguda gorev yapiyosa bu artiyor. 850 lira maas ile fabrikada cani cikan ve yemeyip icmeyip yillarca para biriktirip motosiklet alan vatandasin feryadi umrunda olur mu bu minibuse dahi beleş binen ve o vatandasin maasindan kesilen vergiden maas alan kisinin?

  3. #23
    tata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Satıldı
    Alıntı draggy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada bir yanlış olgu da olabilir arkadaşlar, parçalanan motorlarda vardır elbet ama ben bu çalınan motorların Ortadoğuda, Eski Sovyet ülkelerinde satıldıklarına inanıyorum.

    Bir arkadaşın Ürdün de üzerinde "Motosikletleri farkedin" çıkartması olan R6 gördüğünü anlatması ile tamamen ikna oldum gibi, araç plakasızmış ve entarisi ile bir arap biniyormuş..
    Size katılıyorum. Kimsenin günahını almak istemem, ama ülkemizdeki Suriye'li mülteci sayısı 600bini geçti. Suriye krizi öncesi bu kadar hırsızlık olmuyordu.

    Alıntı Dolphin34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen İstanbulda her gün olan sucu (ki cogunu yakalıyoruz ve 1 saat sonra savcı talimatıyla serbest kalıp tekrar yapıyolar) bilsen dudakların ucuklar... Adamın 20 tane hırsızlıktan kaydı var yakalıyoruz cat serbest... Adalet sistemini düzeltmeden kimse burda polise laf atmasın lütfen.[COLOR="Silver"]
    Adalet sistemiyle değil de, bir şehrin yönetilebilir sınırları aşmasıyla ilgilidir. Şehir planlamacılar, mimarlar (sosyolojiyi iyi bilirler, işleri huzurlu yaşam alanları yaratmaktır), mühendisler yıllardır söylüyorlar. Bu kadar büyümeyi bir şehir kaldırmaz diye... Yöneticilerimiz buna hep kanalizasyon, yol, su gibi yerel hizmetler yönüyle yaklaştılar. Suç yönüyle değerlendirmek işlerine gelmedi. Bugün gururla inşa edilen, kalkınma ve gelişmişlik simgesi olarak gösterilen rezidanslar 10 yıl sonranın gettolarıdır. İstanbul'da önümüzdeki 10 yıl suç oranları ne olur gibi bir çalışma var mıdır emniyette? Bir ülkenin gelişmişliği suç oranlarıyla doğrudan ilişkilidir. Zor bir işiniz var... Kolay gelsin. Kazasız mesailer dilerim.

  4. #24

    Üyelik
    24 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200
    Beyler sizin muhattab oldugunuz kişiler genelde karakolda calısan memurlar oluyor, onların suclu yakalanması vs. gibi olaylarla işi yok ve de cogu sürgün olarak karakola gittiginden size davranısları sık olmayabilir haklısınz ancak işin arka planında emin olun cok calısılıyor ve İstanbulda sokakta calısan bi polis emin ol o paradan cok daha fazlasını hakediyor.

    Serk21 kardeş sen nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama 2600 tl maaşla İstanbulda lüks evlerde oturan bi memur dahi görmedim ben? Sırf sürekli dısarda oldugumuzdan dısarda yemek yemeye aylık 500 600 lira para gidiyor.(Herhangi bi sekilde devletin yemek vermesi vs. sözkonusu degil) Emin ol yan gelip yatan o kadar cok devlet memuru varken birilerinin gözüne polisin aldıgı maasın cok gelmesi içimi acıtıyor... Ben yakaladıgımız hırsızların müştekilerine ulasabilmek için kac kere eve gece 3-4de gidip sabah tekrar işe geldigimi bilirim... Kimse burda bilmeden ahkam kesmesin lütfen.

    Tata dediklerin dogru dostum, maalesef öyle... Bu arada güzel temennin için tesekkür ederim ancak ben kaza geçirdim 2 hafta önce ayagım kırıldı. Zaten öbür türlü buralarda takılacak zaman bulmam cok zordu Ha bide çalışmıyoruz ya o yüzden sehit olan arkadaslarımız ben dahil kaza yapıp hayatını riske eden arkadaslar fazla fazla...
    maxi97 bunu beğendi.

  5. #25
    tata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Satıldı
    Geçmiş olsun @Dolphin34. Umarım kısa sürede iyileşir ayağın. Evet, geçenlerde bir meslekdaşınız köprü girişinde şehit oldu, çok üzüldüm. Dışarıdan özenilen bir işiniz var, ama öyle olmadığını görüyoruz maalesef. 250 kg civarı ağır motorları artçılı olarak sıkışık trafikte, olay mahalline yetişmek için hızlı kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Çok fazla risk alıyorsunuz. Allah kolay versin...

  6. #26
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Yakin akrabam cevik kuvvet polisi,aile dostumuz trafik polisi,eskinkiz arkadasim da polis ayrica yasadigim.yerden polis arkadasim da var.
    Kocaelide insanlar vardiyali 6+1 calisiyorlar tershanelerde fabrikalarda aldiklari para 850 tl. Sen simdi 2600 kusur maasi begenmiyormusun? Ne diyor bakan bey? Asgari ucret cok guzel paraaa, ee sen asgari icretin kat kat fazlasini neden begenmiyorsun ki?

    Birde benim inancima gore polisten sehit olmaz cunku siz bunu meslek olarak para kazanmak icin seciyorsunuz. Iyi ozaman pendik tershanesinde ölenlerin hepsi sehit? Ayni sey degil mi?

    Birde arka sokaklar dizisi gibi degil işin özü. Şimdi sen bana son 10 yada 20 yilin gorev başinda vefat eden polis memuru sayisini yaz bende sana iş kazasinda vefat edenlerinkini.. bakalim hangisi daha fazla?

    Yok ofiste cani sıkılıyor yok dişarda zor? Ee kolay iş var ise soyle gidip yapalim ben lastik fabrikasinda calisiyorum mesela?

    Yanlis anlama polislere dusman degilimaksine cok polis dostum arkadasim var ama isin ic yuzunu bildigim icin boyle laflara gelemiyorum. Size ne ogretiyorlar? Once kendi can guvenliginiz demiyorlar mi? Vatandaştan once kendi can guvenliginiz demiyorlar mi?

  7. #27

    Üyelik
    24 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200
    Kardeş ben aldıgımız maaş kötü tü kaka mı dedim? Sen lüks evlerde kalıyolar dedim ona laf ettim(yok öyle bi dünya) sonuna kadar hakediyor dedim. Ben de İstanbul da 6+1i bırak izinsiz kac gün saatlerce görev yaptıgımı söylesem ne değişecek. Ayrıca ben asgari ücret yüksek de demedim, o insanların alması gerektiğinin ancak o kadar oldugunu da söylemedim. Sen benim söylemediğim seyler üzerinden bana bişeyler anlatmaya calısıyosun... Şehit olayına gelirsek o kişinin inanç dünyasına kalmış, sen ben karar veremeyiz ona... Kim daha fazla ölüyor onu da karsılastıracak halimiz yok konuyu bambaska yerlere cekiyosun... Herkes için tabiki önce kendi can güvenliği gelir, kendi canını koruyamayan baskasını koruyamaz... Bu da gayet normal bişey...
    maxi97 bunu beğendi.

  8. #28
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Benim yasadigim yerde luks evlerde oturuyorlar evet ve guzel de hayat yasiyorlar. Altlarinda da guzel arabalar oluyor passat gibi 2013 fiesta gibi.. tabi kime gore guzel? Tüplü şahinle gezene gore guzel ama 2013 range rover la gezene guzel degil. Allah daha cok versin bence polisler şükür etmeli. Ben aldigim 730 tl maaşa şükreden biriyim

    Neyse zevkler ve renkler gibi bir yere varilamayacak bir konu,istedigimiz şu ki polisler madem ki bu isler icin maas aliyorlar ozaman ef püf etmesinler vatandaşla dalga gecmesinler ve motorlarimiz leblebi gibi çalinmasin. Çalinan motoar bulunsun, bu isi yaoan hirsizlari bir cok kisi bilirken polis buma göz yummasin. (Cogunuz biliyor hirsizlarin kim oldugunu)

  9. #29

    Üyelik
    24 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200
    Başka illeri bilmiyorum dostum İsntanbulda dediginin olması imkansız. Yok hırsızları bilip göz yummak falan hayal edemiyorum... Ayrıca polis kadar maas alan tonla kamu personeli varken en cok calısma saati olan polise niye taktınız anlamadım. Şükretmek güzeldir aynı zamanda baskalarını kıskanmak yerine Allah daha iyisini versin demek de...

  10. #30
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Dedim ya polise takmisligimiz yok sadece magduruz ve magduriyetimiz giderilmiyor.her gece tedirgin uyumaktan biktik,acaba calinir mi? Bi ses geldi biri motoru mu goturuyor? Bir misafirlikte diken ustunde oturuyoruz vs.. Bir gun denk gelirsek (geleneksel MT yuvacik bulusmasi vs) anlatirim sana istanbuldaki motosiklet hirsizlarinin kim oldugunu,arkasinda hangi gucler oldugunu,neden bir turlu yakalanmadiklarini vs.. belli ki henuz haberin yok ama ogrendiginde bize hak verecek ve cok kizacaksin bazi seylere

  11. #31
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Olay öyle boyuttaki adamın motorunu çalıp sonra adama 3500 tl karşılığında geri verip birde üstüne çalarken kırdıkları mesnet gidon ve kontağı parayla satmaya çalışıyorlar. durum bu hale gelmiş. Bu iş yargı kanalından ciddi bir çalışma olmadıkça çözülmez. Memurdan önce karakoldan çıkan hırsız var arkadaş.
    Ben adamı bulmuş suç üstü yaptırmışım , motoru aynı şahıs tarafından çalınmış bir başkasını daha bulup eşgali onada teşhis ettirmişim , ama polis bir an önce gelip ifade vermezseniz adamı serbest bırakmak zorunda kalıcaz diyor. Yoldayız geliyoruz diye diye ( ki yoldaydık şehirler arası ) zor tutturduk Ankara emniyetinde.
    İstanbul polisi yine çook çook iyi bu konularda siz birde ankara emniyetini görün. Adamlar polis olduklarının farkında değiller. Postane memuru sanıyorlar kendilerini.
    Dediğim gibi bu konuda polisi suçlamanında pek önemi yok. Adam 3-5 kere aynı adamı alıp götürüyor ertesi gün adam yine sokakta. Ben olsam bende şçarım böyle işin içine derim .
    Böyle bir durumdan sinirleri bozulup kendileri adama tezgah kurarak suç üstü yaptıran polisler gördüm ben. Artık polis bile savcıdan hakimden umudu kesmiş işini sağlama almak için kendi çabasıyla tezgah kurup adamın ceza alışını garantiye almaya çalışıyor.

  12. #32
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Eyup abi ozaman bir proje uretmeli,bu konuya dikkatleri cekip kapkaç gibi bunu da sonlandirmaya yonelik birseyler yapmali. Artik bir yere park ettigimizde icimizde sıkıntıyla gezmeyelim,acaba uyandigimda yerinde olacak mi diye kendimi germeyelim.

    Forumda okadar zeki adam var insallah guzel bir fikir cikar da bizde arkasindan gider destekleriz.

  13. #33
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Kardeşim nekadar zeki olduğunun önemi yok kimi tanıdığın önemli.
    Ya ciddi anlamda ses getiricek bir eylem yapılıcak , ortalık ayağa kalkıcak basın ciddi anlamda işin içine giricek te birileri sesimizi duyucakta , çalışma yapılıcakta , kararlar alınıcak işletilmeye başlanıcak vsvsvsv.
    Ha gerçekten ciddi ses getiricek eylem yapsan sonuç alırmısın oda meçhul.
    Başbakana cuma çıkışı 300-500 motorlu baskın yapsa derdimizi anlatsak belki bir ihtimal süreç daha hızlanabilir. Oda belki. Yani her şartta işimiz şansa kalmış . Ama birilerinin mutlaka bir şey yapması lazım o kesin. O kişiler biz olursak ne mutlu bize.
    Ama milletimizi bilirsin herkez konuşur ama kimse kıçının rahatını bozmaz. İş faaliyete geldi mi herkes yan çizmeye başlar.

  14. #34
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim nekadar zeki olduğunun önemi yok kimi tanıdığın önemli.
    Ya ciddi anlamda ses getiricek bir eylem yapılıcak , ortalık ayağa kalkıcak basın ciddi anlamda işin içine giricek te birileri sesimizi duyucakta , çalışma yapılıcakta , kararlar alınıcak işletilmeye başlanıcak vsvsvsv.
    Ha gerçekten ciddi ses getiricek eylem yapsan sonuç alırmısın oda meçhul.
    Başbakana cuma çıkışı 300-500 motorlu baskın yapsa derdimizi anlatsak belki bir ihtimal .
    Aman abi o iş sakat, 1.000 tane koruma bizi ezer gecer bide teror orgutune uye olmaktan silivrilerde cururuz

  15. #35
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aman abi o iş sakat, 1.000 tane koruma bizi ezer gecer bide teror orgutune uye olmaktsn silivrilerde cururuz
    Ben dedim yan çizerler diye bak gördünmü sen başladın bile
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

  16. #36
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben dedim yan çizerler diye bak gördünmü sen başladın bile
    Pilavdan donenin kaşigi kirilsin abi geliyorum bende lakin trafigi kapatiyorlar nasil ulasiriz bilemem )

  17. #37
    maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    Malatya
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    motorum çalındı, hırsız; gidon kilidini tam kıramadığı için ve direksiyon sağa dönmediği için yan sokağa fırlatıp gitti. işe gideceğim sıra farkettim yan sokakta komşular yan ayak üstüne almışlar. 12/36 çalıştığım için 1 gün boyunca yerde kalmış motor.

    polis çağırdım 1 saatte zor geldi. ne yapacağını bilmez halde daha doğrusu beni başından savuşturmak için herşeyi yaptı. ben de müdürümü aradım ondan sonra olay yeri inceleme bile geldi.

    o sıra polisin sokağı bulamaması yüzünden bi aşağı bi yukarı sokağa çıkarken motor üstüne koyduğum kaskın altındaki eldivenlerim de çalındı

    1 küsür sene sonra savcılıktan arandım. savcı olayın sonuçsuz kaldığı ve motorla çocukların oynayıp kırdığını anlatan bi ifade yazdırdı.

    uğraşmak istemedim.

    belki de hırsızdan rüşvet aldı ne bileyim?

    gözümün önünde 100 bin liraya cinayeti örtbas eden savcıyı bile gördükten sonra...

  18. #38
    Baraza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2013
    Şehir
    SAMSUN
    Motosikleti
    CBR 125R
    Kimsenin kimseye faydası yok,herkes kendi başının çaresine bakmak zorunda bu ülkede maalesef.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler