Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet kazalarında ölenlerin sayısı son 1 ayda 20’yi aştı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    garfield1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2012
     
    Motosiklet kazalarında son dönemdeki artış akıllara “Hatalı olan kim?” sorusunu getirdi. Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Fatih Özsoy “Motosiklet sürücüsüyle empati yapmak gerekir” diyor.

    Motosiklet kazalarında ölenlerin sayısı son 1 ayda 20’yi aştı. Kazaların çoğunluğu araçların motosikletlere çarpması sonucu meydana geldi. Bu da akıllara “Motosiklet kazaları neden kaynaklanıyor? Hatalı olan kim? Alınan önlemler mi yetersiz kalıyor yoksa şoförler dikkatsiz mi davranıyor?” sorusunu getirdi.

    Motosiklet ölümlerinin son kurbanı Antalya Kemer’de yaşayan 17 yaşındaki Sergen Şen oldu. Şen’in kullandığı motosiklet önce bir otomobile, ardından bankete çarptı. Talihsiz genç olay yerinde hayatını kaybetti. İstanbul’da ise 3 hafta önce bir spor salonunda spor eğitmeni olan Faruk Özkan motosiklet kurbanı oldu. Özkan’ın motosikleti Mecidiyeköy’de bir taksiyle çarpıştı. Başında kask olmayan Özkan olay yerinde yaşamını yitirdi. Faruk Özkan’ın yakın arkadaşı dansçı ve motokros eğitmeni Ozan Aydemir, “Motosiklet kullanıcısı olarak değerlendirirsem bizlerde de hata oluyor.

    Arkadaşım Faruk kask takmamıştı. Hayatından oldu. Görgü tanıklarına göre taksici suçluymuş ancak bunlar mazeret değil. Bizim de dikkat etmemiz, güvenlik önlemlerini almamız gerekiyor” dedi. Aydemir, “Eğitim zorunluluğu yok. Kasksız sürücüleri çok durduruyorlar, kontrolü sıklaştırdılar ama eğitim döneminde sıklaştırmak lazım. Kilyos’ta 2 yıldır eğitim alıyorum, birçok şeyi orada öğrendim” diye konuştu.

    ‘EHLİYET ALMAK ÇOK BASİT’

    Trafik kazaları konusunda çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Fatih Özsoy ise “Oldukça hassas ve önemli bir konu. Motosiklet sürücüleri gerekli saygıyı görmüyor. Motosiklet kullanmayan insanlar kullananlar ile empati kursalar olay çözülecek ancak onlar bunu bilmiyorlar” ifadesini kullandı.

    Özsoy şunları kaydetti: “Motosiklet sürücüsü ne hisseder bilmiyorlar, mesela hafif direksiyonu onların üzerine kırsanız onlar için çok büyük bir tedirginlik doğar. En küçük kaza hayatlarından edebilir. Bir diğer konu da ehliyet konusu. Maalesef ülkemizde ehliyet almak oldukça basit. Yurtdışında ehliyetlerin dereceleri var. Mesela 125 cc motor kullanmak için ehliyet ayrı oluyor. Yükseltmek için farklı sınavlara girmeniz gerekiyor. Ancak ülkemizde 2 kutu arasında 8 dairesi çizebilen herkese verildiği için kazaları da tetikliyor. Kesinlikle temel nokta eğitim.”

    Kaynak: Haberturk - Zeynep YILDIRIM / AHT
    ilkayözdemir bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    İyi bir noktaya değinmişler " EĞİTİM" fakat mesele eğitimi almak değil uygulamakta. Bence cezaların caydırıcı olmaması da sebep oluyor. Faktörleri sıralayacak olursak liste uzayıp gidiyor. Bize düşen trafikte dikkatli olmak, gereksiz atraksiyonlara girmemek, emniyetimiz için gerekli ekipmanlarımızı kullanmak.

  3. #3
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    "motosikletli ölümleri arttı" deyip altında bu konuyla ilgili herhangi bir bilgi vermeyen haberi nası ciddiye alak?
    senin böyle altı boş haber yaptığın memlekette 8 çizene de ehliyet verirler, neyine şaşırıyon!

  4. #4

    Üyelik
    24 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul - Bakırköy
    İstanbul'da trafik çilesinin zıvanadan çıkmasıyla beraber inanılmaz bir motosiklet artışı var. Kaza ve ölüm sayısındaki artış buna bağlı olabilir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler