Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar'dan Kask Genelgesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar genelgede, motosikletle görev yapan polis birimlerinin; şehir planlamalarından kaynaklanan sıkıntılara rağmen asayiş ve trafik olaylarına kısa süre içerisinde müdahale edebilen, hareket kabiliyetleri yüksek ve caydırıcı etkisi ile suçla mücadelede etkili birimlerden olduğuna dikkat çekerek, "Görev esnasında yaşanabilecek riskli durumlara ve özellikle süratli olduklarından dolayı meydana gelebilecek trafik kazalarına karşı personelimizin özel imal edilmiş kıyafet, kask ve diğer teçhizatı kullanmak zorundadır" dedi

    Genelge ile Motosikletli Polis Timleri (Yunus-Şahin), Toplum Destekli Polislik (TDP) birimleri ile Asayiş ve Trafik hizmeti veren ve motosiklet kullanan diğer birimlerde görev yapan polislerin meydana gelebilecek kazalarda ölüm ve yaralanma oranlarının en az seviyeye indirilmesi, trafikte farkındalık yaratmak, diğer motosiklet kullanıcılarına örnek olunması hedefleniyor.

    Koruyucu kaportaya sahip olmayan motosikletlerde kaza anında kullanıcıların can güvenliği yeterince sağlanamaması nedeniyle darbe anında başta takılı bulunan kask, motosikletin tampon işlevini yerine getirdiği vurgulanarak istatistiklerin, ölümle ve ağır yaralanmayla sonuçlanan motosiklet kazalarında kullanıcıların kask takmadıklarını ortaya koyduğu kaydedildi.

    Genelgede, otomobillerin emniyet kemerleri, hava yastıkları, yan darbe koruyu*cuları ve bunun gibi ileri teknolojiye sahip güvenlik önlemleri ile donatıldığı hatırlatılarak alınan önlemlere rağmen trafik kazalarındaki ölüm ve yaralamaları engellemekte yetersiz kaldığına dikkat çekildi. Koruyucu kaportaya sahip olmayan motosikletlerin, kaza anında kullanıcıların can güvenliğini yeterince sağlayamadığı vurgulanarak darbe anında başta takılı bulunan kask, motosikletin tampon işlevini yerine getirdiği belirtildi.

    Kaskın, göze toz, böcek vb. maddelerin kaçmasını önleyen ve en önemlisi kaza anında sürücü ve yolcunun kafasını ya*ralanmalara karşı koruyan en önemli güvenlik ekipmanı olduğu ifade edilerek vücut organlarının bir kısmının protezi bulunurken beynin, kafatasının protezi bulunmadığına dikkat çekildi.

    “Ölümle ve ağır yaralanmayla sonuçlanan motosiklet kazalarında kullanıcıların kask takmadıkları da bilinen bir gerçektir” denilen genelgede kask kullanımı şöyle tarif edildi: "Görev öncesi, kullanıcının kendisine ait olan kaskın dış yüzeyi ve vizörlerin temizlenmesi ile hareketli parçalar kontrol edilecektir. Kask giyildiğinde başın üst kısmını sıkmayacak şekilde yanak ve ense kısımlarını tam olarak kavramalıdır. Kask seçimi yapılırken öncelikle kafa ölçüsünün dikkate alınması esastır. Kask takıldıktan sonra her iki elle dıştan kavranılır, baş kask içinde sağa ve sola döndürülmeye çalışılır. Baş kask içinde dönmemeli, 1-2 cm. kımıldama müsaadesi içinde olmalıdır. Hareket esnasında şeffaf vizör kapalı tutulacaktır. Kullanılan kask ne kadar sağlam olursa olsun, düşme ya da kaza esnasında kafadan çıkma ihtimalinin yüksek olmasından dolayı kaskın çene güvenlik bandı mutlaka bağlı olarak görev yapılacaktır. Göreve çıkan personel çene altı bağlantısını kapalı tutacaktır. Kafada kask olmadan kısa süreli de olsa hiçbir şekilde motosiklet kullanılmayacaktır. Sıralı amirlerce motosikletli timler göreve çıkmadan önce ve görev esnasında çene güvenlik bandının bağlanıp bağlanmadığı denetleme görevi olan amirce bizzat elle kontrol edilip bağlı olması sağlanacaktır."

    Kaskın, göreve çıkmadan önce kullanma kılavuzuna uygun olarak temizlenmesi istenilen genelgede, "Kirli kasklarla göreve çıkılmayacak, temizleme sırasında, üretici firmanın tavsiye ettiği kimyasallar kullanılacak, zararlı kimyasallar kullanılmayacak ya da nemli bir bezle silinecek ve kurulanacaktır. Kask vizörleri sürüş esnasında çevreyi rahat görebilmek için devamlı surette temiz tutulması gereken bir parçadır. Bu nedenle çizilmeyi engelleyici hassas bir malzeme ile temizlenmelidir. Zaman içerisinde çizilen vizörler yenisi ile değiştirilmelidir. Kaskın çıkartılabilir iç kısmı da belirli periyotlarla çıkartılarak temizlenmelidir" denildi .

    Kaynak: İHA


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı Erhan Erdil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Görev esnasında yaşanabilecek riskli durumlara ve özellikle süratli olduklarından dolayı meydana gelebilecek trafik kazalarına karşı personelimizin özel imal edilmiş kıyafet, kask ve diğer teçhizatı kullanmak zorundadır" dedi
    Kışın kullandıkları montlar korumalı mı bilmiyorum ama yazın kasktan başka koruma kullanan polis hiç görmedim. Hepsi üniformaları olan gömlekle geziyor. Muhtemelen kasktan başka hiç bir koruma ekipmanı sağlanmıyor. Yazlık korumalı mont falan verilse en azından bu havalarda kullanırlardı diye düşünüyorum.

  3. #3
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Birde 10 yildir ayni kaski kullanan var.

  4. #4
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kışın kullandıkları montlar korumalı mı bilmiyorum ama yazın kasktan başka koruma kullanan polis hiç görmedim. Hepsi üniformaları olan gömlekle geziyor. Muhtemelen kasktan başka hiç bir koruma ekipmanı sağlanmıyor. Yazlık korumalı mont falan verilse en azından bu havalarda kullanırlardı diye düşünüyorum.
    vardır da onlar artistliğine giymiyolar muhtemelen...adamlar karizma bozulmasın diye sırıtmıyo bile..

    ama uygulama güzel olmuş tebrik ediyoruz...
    ozgur112 bunu beğendi.

  5. #5
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    ne trafik polislerinin ne de diğer resmi kıyafetli polislerin hatta araçlarında mavi kırmızı ışıklı herhangi bir aracın trafik kurallarına uyduğunu görmem için sanırım 500 yıl felan geçmesi lazım.

    her türlü artistliği mübah gören ...
    madem konuyu açtık örnekleyeyim ;
    kıyafet almaya gidiyorum, mağazadan içeri girerken siren, ışıklar hepsini yakmış bir polis arabası geldi (doblo tarzı olan) mağazanın önünde durdu, içeri girdiler, 3 tane pantolon alıp çıktılar, aynen siren, ışıklar yola devam. pantolonların paçaları yaptırılmış.

    kadıköye doğru yollanıyorum, trafik var, yine resmi araç ışıklar, sesler, sirenler, beraber gittik, haldun tanerin önünde bir bayan indirdi sonra normal yoluna devam etti. sonra bayan birişi ile sarıldı, öptü yola devam etti.

    örnekler benim gibi gündelik hayatının çok az kısmını trafikte geçiren kişinin tecrübeleridir.

    kurye arkadaşlar daha fazlasını paylaşabilirler.

    heee kask takmamışlar,
    büyük problem.
    çözün bu konuyu memleket rahatlasın.
    ozgur112 ve serotizm bunu beğendiler.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  6. #6
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    112ciyiz

  7. #7
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...
    Bir sürü polis memuru gördüm kask takmadan sadece şapka ile motosiklet süren....
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    Ben de bir genelge yayınlıyorum,yoksa hatırım kalacak.

    1-Polislerin kullandığı kıyafetlerin koruma niteliği gazoz kapağı kıymetindedir.Bunlardan daha iyisini pizzacılar dağıtıcılara veriyor.30 milyarlık motora bindirdiğiniz adamı kışın yağmur geciren,yazın pişiren montla göreve göndermek kurumsal kimliğe hiç yakışmıyor.Yoksa bütçede buna dair kalem ilk gördüğüm motorlu polise en sevdiğim montu vereyim,siz de zimmetine yazın.

    2-Polisin kaskı sizin zannettiğiniz gibi motosikletin tampon işlevini falan yerine getirmez,Tampon vasıtanın bir parcasıdır ve vasıtayı korur
    Kask motosikletin değil,sürücünün kafasını korur.Üstelik kask sadece kafayı korur,motosiklet kazalarının önemli bir ölüm sebebi de boyun kı
    rılmasıdır.Boyun kırılmasında kaskın faydası yoktur.
    3-Motosikletli polisler günde kaç saat görev yapıyor?aynı anda hem telsizle konuş,hem suçlu peşinde koş,hem motor kullan olacak iş mi?
    Bir çok tecrübeli motor kullanıcısı şehirlerarası yollarda bile her 1 saatte/100 km de mola verirken,günlük km toplamını sürekli kontrol al
    tında tutarken her gün görev icabı motora binenler otomobille bile seyrin sinirbozucu olduğu o trafikte kaç saat motor sürüyorlar Limiti
    var mı? Onlar şayet insanüstü varlıklar değilse ,insanüstü davranmalarını beklemeyiniz.

    4-Dün şehir ici trafiğinde 20 dakika motor kullandım,dur kalk yüzünden motorun sıcaklığından bacaklarım pişti.Bütün gün eşek gibi motorları kullanan nasıl dayansın.

    5-Kaç motorunuzun altında yeni lastik var,kaçının bakımları olması gereken periyodda ki,hiç biri.

    6-Bi dahaki genelgeyi masabaşında oturanlar yazmasın.Ya da gecirin kaskı kafasına çıkarın Ankara'nın Kızılay'ına 2 saat öyle dursun,ondan sonra adını hatırlayabilirse oturup bi daha yazsın .

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:35 ----------

    Alıntı Tundzhay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir sürü polis memuru gördüm kask takmadan sadece şapka ile motosiklet süren....
    miss işte,o ortamın apaçilerine gün doğar.
    Öyle görünce benim de canım takmak istemiyor ,uyuzluguna polise adres sorasım geliyor
    cakturkc bunu beğendi.

  9. #9
    maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    Malatya
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    şapka rüzgarda uçmuyor sanırım. yapıştırıcı sürmüşse...

  10. #10

    Üyelik
    03 Ekim 2010
    Şehir
    ankara
    zabıtalar ve postacılardan sonra,cemil ipekçi birde şu polis teşkilatına el atsa ya.

  11. #11
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    miss işte,o ortamın apaçilerine gün doğar.
    Öyle görünce benim de canım takmak istemiyor ,uyuzluguna polise adres sorasım geliyor
    Katılıyorum sana. Avanos'ta bir tane kasklı motorize polis görmemiştim. E doğal olarak bir tane kasklı motosiklet sürücüsü de görmedim. Bir tek ben kask takılıyordum polisler bile bir tuhaf bakıyordu bana. Bu ne ayak kask takmış gibi
    özgef800 bunu beğendi.
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

  12. #12
    pinkkuvars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    SUZUKİ VOLUSİA VL800
    yahu ben şu apaçhi Kelimesini açmak istiyorum Nedir Apaçhi?

    Bilen biri var mı Allahaşkına forumda ?

    Sağdan soldan aradan dereden geçen hiçbir trafik kuralına uymayan hiçbir ışığı sinyali yanmayan bunun yanında her tarafında mavi mor yeşil kırmızı ışıklarla süslenmiş diğer trafik sürücelerinin dikkatini dağıtan son ses önünde koyduğu höparlörlerle trafiğe arabsk ne varsa dinleten (Hüseyin abi tenzih ederim senin müzikler güzel) 5 kişi motora binmeye çalışanlar, ve motorcular böyledir dedirten imaj zedeleyenler başkalarına zarar verenler mi?

    Yoksa hiçbir kuralı hiçbir ışığı sinyali esgeçmeyen ama,,,fakat arabada da olduğu gibi (em.kemeri ) Kask takmayı sevmeyenler mi? yani tek zararı kendine olan (deyiminizle) artistler mi? Yahu bana yapamazsın denilen şeyleri küçüklüğümden beri inadına yapacak anarşiyi , herkes nereye giderse gitsin kendi yolumda gitmeye inanan o ruh . şimdi bana sisteme gir hizaya gir sıraya gel mi diyo

    Şimdi bana kimse o senin güvenliğin için demesin , keza bu yorumları yapanların kaç tanesi arabaya bindiğinde kemer takıyo merak ediyorum?

    Hah güvenlik mi can korumamı diyosunuz : Anam da her seferinde Motor tehlikeli olum kullanmasan keşke diyo mesela...

    Konuya gelince Eğer o adam zorlanıyosa onu takmaya kimbilir bize neler yaparr!!!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)