r:
r:
r:
r:
r:
r:
r:
digi_boy26' Alıntı::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:
Başlığı gördün mü :mrgreen: "BÖYLESİ YOK CBR 125 R" :mrgreen: Umarım başkada olmaz :mrgreen: Napmışlar motora yabunlarda insansa ben hayvanım midem bulandı
Tabanvayla aynen doktorlara :cherry:
İşler yoluna girince bakarsın yine. Biraz sabır :wiinkk: Sonuçta bu fedakarlık babanın işleri için, her ne kadar devletin hatası olsa dar:
merhaba arkadaşlar.
ybr 125 imi satıyorum. ilgilenenlere duyurulur.
yabancıya gitmesini istemediğimden ilk size söylüyorum.
Eger motosikletinizi uzun zaman kullanmak istiyorsanız mutlaka motosiklet yagı koyun.. İlle castrol diyorsan GPS yada Castrol GO olabilir. Yalnız sırası gelmişken, magnatec denen yag motosiklet için secilebilecek en kötü yağdır.
Daha önce de başka platfromlarda defalarca söylemiştim. Lütfen motosikletlerinize "motosiklet için üretilmiş" özel yaglardan koyun. tamam belki 3-5 milyon pahalı ama emin olun deger. Eski mesleğim gereği bu konularla çok ilgiliyim ve araştırma yaparım her zaman. Merak edenler için 13 yıl önce İstanbul Motor teknik lisesini bitirdim ve takiben bir Mercedes servisinde 4 yıl servis şefliği yaptım.
Motosiklet motorları genel olarak markaya ve tipe göre değişmekle beraber maximum 8-15 bin devirlere kadar çıkabilmekte. Otomobil yagları ( örn: magnatec) ise motoru o devirlerde yeteri kadar koruyamamakta ve motorun içindeki metal parçalar arasındaki (piston - silindir ve ana-kol yatakları arasındaki) mikron kalınlığındaki yag filmi koparak motora hasar vermektedir. Bildiginiz üzere araba motorları max 6 bin devir civarında çalışmkata ve gunluk kullanımda 2000 ile 4500 devir arasında kullanmaktayız. Doğal olarak otomobil yagları da buna göre üretilmektedir.
Ayrıca bir diğer konu ise motosiklet ile otomobilller arasındaki debriyaj sistemi farkıdır. Arabalarda motor ile şanzıman ayrıdır. Ve debriyaj kuru olarak çalışır. Motora ayrı şanzımana ayrı yag kullanılır. Oysa motosikletlerde motor ve şanzıman aynı yağla yağlanır. Ve debriyajda bu yagın içinde çalışır.
Energy Saving denilen yeni tip yaglar API (American Petroleum Istıtute) SJ ve ve SL seviyesindeki yaglar motosikletin debriyajının kaydırmasına sebep vermektedirler.
Motosiklet yaglarının tamamı bu sistem gözönünde bulundurularak üretilir ve debriyaj kaydırmasını engeller. Ayrıca bir diğer husus ta otomobil yaglarının sadece motor yaglanması için üretildigidir. Oysa motosiklete konulan yag aynı zamanda şanzımandaki dişlileri de yaglama görevi bulunmakta ve otomobil yagları dişli yaglamaya uygun değildir.
Bu yüzden motosikletinizde mototsiklet yagı kullanırsanız viteslerin çok daha rahat gectigini daha akıcı oldugunu göreceksiniz.
Lütfen kimse "ben şimdiye kadar otomobil yagı kullandım hiç birşey olmadı" demesin. İçin için zarar veriyordur ve bir gün ortaya çıkar. Eskiden motosiklet yagı mı varmış gibi bir mantıgı da kesinlikle kabul etmiyorum. Eskiden motorlar bu kadar teknolojik, bu kadar güçlü ve zorlanmış değildi. şu anda 600 cc bir motordan 136 beygir güç alınabiliyor. Tabiki bu da çok hassas bir yaglama gerektirmekte ve motorun toleransları çok aza inmiş durumda..
Daha önceden birkaç yurtdışı sitesinde kawasakilerin otomobil myagı kullanıldıgında garantiden çıktıgını okumuştum ve sitelerin hemen hepisnde şiddetle motosiklet yagı kullanılmasını öneriyorlar..
Motosikletinizin daha uzun ömürlü ve daha rahat çalışmasını istiyorsanız kesinlikle motosiklet yagı kullanın
Otomobil yagı ile motosiklet yagı arasındaki vereceginiz fark 5-10 milyon olur en fazla ki o da nerden baksanız ~4000 km götürecek sizi. Oysa 10 milyonluk benzinle bir çok motor 100 km bile yapamıyor..
Motosikletiniz için 4000 km de bir 10 milyon fazla verin lütfen.
Neden tabanvayla, yağmur yağar diye mi, yoksa sen de mi tatlı su motorcususun :cyclopsan :silent: :queen:
dün itibariyle motorumu bende sattım arkadaşlar 2 tekere biraz ara vericez bakalım...