Eğer ekipmanın elverişli değilse kask, mont vs. artı motorda küçük hacimli ise 1000 km lik yol seni baya yorar bir günde gidemeyebilirsin. Geceleri sıcaklık hala çok düşük aklında bulunsun. Eğer motosikletini taşıyarak götüreceksen,
ben İstanbul'dan aldığım motorumu Sivas'a trenle, ordan Mersin'e otobüsle Mersin dönüşünü yine otobüsle halletim. Otobüsler eğer yolcu kalabalık değilse ve bagajda yer varsa genellikle bir yolcu parasına seninle birlikte götürürler. Tahminim kargodan çok daha hızlı ve ucuz olur. Veya arkadaşların dediği gibi trenle de götürebilirsin. Yük vagonunda istediğin gibi iplerle bağlar sabitlersin.Yalnız TCDD yolcusuz yük taşımıyor mecburen sende trenle gideceksin yada numarasız bir bileti kargo görevlisine göstereceksin ve tren varıp indirilme zamanı geldiğinde motorunun başında olacaksın. Bence zaten motoru bırakıp gitmek iyi değil.. Tren yolculuğu otobüsün iki katı zaman alır ama motor sevdasına, katlanmak lazım.
Otobüste de trendede deponun boş olması gerekiyor aksi halde çalkalanan benzinin buharından dolayı kapalı ortamda, otobüsün bagajı gibi, tehlike olabilir diyorlar. Yanında biraz ip ve aynaları kapatmak veya en iyisi sökmek için bir anahtar bulundur. Trene yüklerken bir kaç kişi 120 kg lık bir motoru kolaylıkla vagona çıkarabiliyor. Tabi orada çalışan hammallardan yardım alman gerekecek. Son olarak motorun sarsıntılarda fazla oynamazsa çizilme olmaz. benim deponun üzeri çizilmişti... Kolay gelsin. :cat: