- Konu Yazar
Yolda giderken aniden önüme çıkan bir çocuğa çarpmamak için sert fren yapmak zorunda kaldım. Fakat olay çok ani olduğu için ön freni sıkabildim. Haliyle ön teker kaydı. Motor yan yattı. Bende sağ omuzumun üzerine yuvarlandım. Çocuğa çarpmadım ama kask ve dizliklerimdeki izlere bakarak bunları takmasaydım ben yaralanacaktım. Motorda sağ ayak basma yerinin yamulması dışında hiçbir zarar olmadı.
Bende yanlış bir alışkanlık oluştu galiba. Acil durumlarda sadece ön freni sıkıyorum. Arka frene basamıyorum. Ya elimiz ayağımızdan daha çabuk refleks yapabildiği için bu durum oluşuyor. Yada ben böyleyim.
Gelelim soruma. Siz de de böyle bir durum varmı? Tabii ki bu sorum scooter kullanan arkadaşlar için değil. Çünkü onların her iki freni de elden.
Bende yanlış bir alışkanlık oluştu galiba. Acil durumlarda sadece ön freni sıkıyorum. Arka frene basamıyorum. Ya elimiz ayağımızdan daha çabuk refleks yapabildiği için bu durum oluşuyor. Yada ben böyleyim.
Gelelim soruma. Siz de de böyle bir durum varmı? Tabii ki bu sorum scooter kullanan arkadaşlar için değil. Çünkü onların her iki freni de elden.