Daelim History 125 hakkında ...
Zipzip kardeş...
Sorduğun 1.konu hakkında :
History bir defa sıvı soğutmalı değil yağ soğurmalı. Yani yağ radyatörü ve hava soğutma fanı var. Buna rağmen yeterince soğuyamıyor olabilir ama hararet yapma nedeni olamaz. Tamircinin bana söylediği, hava karışımı (karbüratörde) yanlış ayarlanmışsa ve yüksek oktan benzin de kullanılmışsa, hararet yaptığı için bunlar motoru kısa zamanda ölüme götürüyor. Anladığım kadarıyla, motorun hararet görmüş ve rektifiye istemeye gidiyor. Erken müdahele edildiğinde rektifiye masrafı daha az oluyor.
2.Konu : Debriyaj konusu aynen benim de başıma geldi. Farkettiğimizde, tamirci hemen değiştirdi. Orijinali değildi ama uydu, farklı bir markaydı. Mutlaka orijinal olacak diye bir kural yok. Fiyatı da 45 lira dedi. Bence orijinalinde bir hata var. Bu arada motorum 10.500 km.de. Bu kadar erken debriyaj balatası değişmez ama oluyor işte. Motomax'a gelince, telefonla irtibat kuruyorum, varsa var diyorlar. Bedelini peşin havale çıkartırsan, ertesi gün kargoya veriyorlar. Olmayan parçalar için ise, 20 gün kadar beklersen ithal edip getirtiriz diyorlar. Bilgilerinize ....