Honda nın yeni scooter'ı PS 150 i enjeksiyonlu bilginiz olsun...
http://www.honda.com.tr/motosiklet/content/modeller/scooter/ps150i.htm
İyide bunun tüm özellikleri neredeyse Dylan'la aynı. Sırf enjeksiyonlu diye bu motora geçiş yapılmaz Dylan'a alternatif olacağınıda sanmıyorum bi defa en başta tipi güzel değil.
Bu arada dün Dylan'la 2 kişi günü birlik İstanbul-Balıkesir, Balıkesir-İstanbul yaptım.
Motorun rötanajı yeni bitmişti ve hemen servise götürdüm yağını değiştrim sabahtan çıktım yola Yalova'dan 2 saat 15 dakika da Balıkesir'e indim. Yeni motor fazla açılmaz sanıyordum ama iki kişi düz yolda hiç zorlanmadan 110+ a çıkabildi. Eğimli yollarda 130 u geçmek üzereyken artçım frenledi.
Dönüşte izmiti dolandım ve toplamda 650km yol yaptım. Gece yolculuğu oldukça zor olmasına rağmen Dylan her km'nin hakkını verdi.
Tam dolu depo ile 260.km'de ben her ihtimale karşı benzin aldım belki daha da yol alabilirdi.
Dylan bahsettiğiniz kadar güzel bir makine imiş. Her ne kadar 2 haftadır kullanıyorduysamda Rötenaj yüzünden pek anlamıyordum ama şehirler arası yollarda bolca test imkanı bularak puanımı verdim 10/10.
Yokuşlarda hiç zorlanmıyor. Durayım gitmeyeyim demiyor. Isınma ve hareret hiç olmadı.
Yanlız bi sorum var. Ön camı biraz yükselttim ve bana hiç rüzgar gelmemesine karşın artçım (sevgili eşim) başına çok fazla rüzgar aldığını söyledi. Ben inanmadım ve motoru ona kullandırtıp arkaya geçtim ve hakikaten kaskın içinde durulamayack kadar çok rüzgar giriyor ve kafayı sabit tutamıyorsun yüksek hızlarda. Önde cam yokken böyle bi sorun yoktu Bu işin mantığı nedir? Ne yapmak gerekir ?
Son düzenleme: