Bunları yapan bir satıcıya bir daha gidermisiniz?

Motorsiklet kullanıcılarının yaygın olan imajın tersine kültürlü ve bilgili insanlar olduğunu göstermek gerekiyor. Ben üç firma tanıdım. Bunlardan Feyizoğlu ve İstanbul motor hakkında iyi izlenimler edindim. Yani Petsa'nın cevabında yazdığı gibi kimseyi karalamak düşüncesinde değilim. Motosiklet camiasına hizmet veren firmaların etik kurallara önem vermesini kazanç sayarım. Ben tecrübe kazanmış oldum. Tecrübe ise yediğiniz kazıkların toplamıdır.

kardeşim hiç motorcu arkadaşın yokmuydu
böyle durumlarda tecrübeli biriyle gitmeni tavsiye ederim
genelde motorcu sektörü böyledir
konuştuğu kelimenin arkasında durmayan
cok moto bayisi gördüm adam benim yanımda resmen
senin gibi acemi bimüşteriye ucuk fiyatla giysi sattı o yüzden ne alırsan yanında işi bilen biriyle git yoksa cooooookverirsin mangırı

ben bunun adına tabiri caizse ahlaksız satıcılık diyorum çünkü insanların bilgisizliklerinden yararlanmak derim kardeşim sende bi konu açıp sorsaydın ya illaki biri bir bilgi verirdi senin aldığın motor çin mallarının en adi (en kötüsü anlamında ) olanı bence ama yinede bin satamazsında istediğin fiyata ya zarar külli zarar :silent::silent:

Yanlış bilgi vermemek lazım.

ben bunun adına tabiri caizse ahlaksız satıcılık diyorum çünkü insanların bilgisizliklerinden yararlanmak derim kardeşim sende bi konu açıp sorsaydın ya illaki biri bir bilgi verirdi senin aldığın motor çin mallarının en adi (en kötüsü anlamında ) olanı bence ama yinede bin satamazsında istediğin fiyata ya zarar külli zarar :silent::silent:

Bir kere Kymco çin malı değil. Çin malı motosikletlerden daha kaliteli olduğuna inanıyorum. Fakat ben motoru iyi bir firmadan almadım. Bugün itibarıyla aldığım sıfır motoru depo kapağı ve konjektörü arızalı olarak almış olduğumu bilmekteyim. Motoru satmayı ise hiç düşünmüyorum. Benim bu motora bağladığım paranın hepsi gitse de önemli değil. Acemiliğimde kullanacağım bir motor olarak düşünüyorum. En fazla kullanacağım süre 1 yıl. Satarken de ucuza elden çıkarırım. Başlığı kendi sorunumu çözmek için açmadım. Motosiklet severlerin alışveriş yaparken zarara uğramamaları için tecrübelerimi ortaya koymak istedim. "www.motosiklet.net" camiasını nezih bir camia olarak görüyorum. Bilgi ve tecrübe paylaşımı nezih bir camia olmaktan öte güçlü bir camia olmamızı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

......
senin aldığın motor çin mallarının en adi (en kötüsü anlamında ) olanı bence........
...... :silent::silent:

Bir kere Kymco çin malı değil. Çin malı motosikletlerden daha kaliteli olduğuna inanıyorum. Fakat ben motoru iyi bir firmadan almadım. Bugün itibarıyla aldığım sıfır motoru depo kapağı ve konjektörü arızalı olarak almış olduğumu bilmekteyim.

Buda benden size bir bilgi araştırması..Saygılar...

[NOT]Alıntıdır...Bknz >>>> KYMCO.(tıkla)

... KYMCO :

1963 yılında Tayvan'da kurulan KYMCO 3650 çalışanı ve USD 482.000.000
satış geliri ile dünyanın en büyük scooter, motosiklet, ATV ve endüstriyel
motor üreticilerinden biridir. Dünyada kullanılan 7 milyondan fazla scooter
ve motosikletin üreticisi olan KYMCO, 60 değişik model ve 500.000 adet/yıl
üretimini Uzak Doğu, Asya, Avrupa ve Kuzey ve Güney Amerika'ya ihracatını
gerçekleştirmektedir.
[/NOT]

Dipnot : Bu firmanın Çin'de de fabrikası var..Buda ayrıca biline..:bounce:

asm

Kymco, parçalarını da kendi üretiyor ayrıca

Fren kaliperinden,hava filtresine kadar çoğu parçasının üstüne Kymco yazar.(Plastik parçalarda "Made in Taiwan" ibaresi bulunur)

OEM parçalar kullan bir firmada da değil yani (kaldı ki Honda'ya parça üretiyor diye hatırımda kalmış)

Kymco, parçalarını da kendi üretiyor ayrıca

Fren kaliperinden,hava filtresine kadar çoğu parçasının üstüne Kymco yazar.(Plastik parçalarda "Made in Taiwan" ibaresi bulunur)

OEM parçalar kullan bir firmada da değil yani (kaldı ki Honda'ya parça üretiyor diye hatırımda kalmış)

Ben zaten marka ile ilgili herhangi bir iddia ileri sürmedim. Sadece satıcıların müşterilere yaklaşımı konusuna dikkat çekmek isterim. Kendi örneğimden yola çıkarak alışverişte dikkatli olunmadığı takdirde kolayca zarara uğranabileceğini anlatmaya çalıştım. Bu zamanda para kolay kazanılmıyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yani arkadaşım buradan konuşması kolay ama.. başımıza gelenlerin suçunu biraz da kendimizde aramak lazım. insanlık hali.. herşeye rağmen insanın başına herşey gelebilir. ama bu sefer de biraz hakkını hukukunu aramayı bilmen gerek..

geçmiş olsun. kymco ck 125 100bin grantisi ile ilgimi çeken bir mıotordu. bunu sayesinde senden öğrenmiş oldum.
safebet kalite kalite midir bilmiyorum ama ben konyadan 25 ytlye çok güzel safebet kapalı kask almıştım. 120 ytlye çok daha iyi standartlara uygun kaskalar var 120ye satılması hiç etik değil.

geçmiş olsun. kymco ck 125 100bin grantisi ile ilgimi çeken bir mıotordu. bunu sayesinde senden öğrenmiş oldum.
safebet kalite kalite midir bilmiyorum ama ben konyadan 25 ytlye çok güzel safebet kapalı kask almıştım. 120 ytlye çok daha iyi standartlara uygun kaskalar var 120ye satılması hiç etik değil.

Petsa dan adi safebet kaskı 120YTL ye alıp kazıklandıktan sonra Altunizade Galeri Sayan'dan Nolan N61 kaskı 140 YTL ye aldım. İki kask arasında dağlar kadar kalite farkı var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben motora ilk başladıgımda 250 cc zaten başlangıç motorum... neyse çok yardım ettiler... pek fazla sıkıntı çekmedim Allaha Şükür... O yüzden bende motora yeni başlayanlara falan parça satıyorsam werebıldıgım kadar düşük fiyattan veriyorum... sonucta motorcuyuz bırbırımıze destek olmucazda naapcaz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar