motosiklet kazasi yanlis kullaniliyor

Merhaba bence gozden kacan onemli bir konu. oncelikle biz bu hatayi duzeltip herkezide alistirmamiz lazim. trafikte olen kazalar motosiklet kazasi araba kazasi yada yaya kazasi diye ayrilmaz. Hepsi trafik kazasidir. Motosiklet kazasi kelimesi nedense insanda motosiklete karsi bir antipati yaratiyor ve sanki suclu kiisi motosiklet mis gibi anlasiliyor , yada sizin kulaginiza nasil geliyorsa. Trafik kazalarinida mumkun oldugunca azaltmak icinde oncelikle biz otomobillerden daha dikkatli kullanalim sonucta Turkiye Avrupa degil.

Doğru söze ne denir. Ama basının bu konuda ciddi bir şekilde dikkatinin çekilmesi lazım...

Tabiki. Benim dedemde Motor delisi idi Sanırım bende ona çakmişim biraz. Bana hap şunu söylerdi, Arabada kaza yaptığın zaman içinden sağlam çıkarsın ama Motorunla kaza yaptığın zaman ya ölürsün, ya sakat kalırsın demişti. Yani biz motor severler araba sürenlere göre daha dikkatli ve sakin olmalıyız. Amarika bir kez keşif edilmiş birdaha keşif etmeye gerek yok. Yani demek istediğim şu tamam motorlarımız 280, 300, 350 km hızları göre bilir ama herkezde 280, 300 ,350 km hızı görmesede olur. Ben 1 sene honda cbr 600f bindim ama hiçbir zaman 160 km geçmedim gerek duymadım çünki istedim güç altımdaydı ne zaman istesem onu 250 km yapardım ama hiç denemedim ve gerekte duymadım. Çünki yaşamayı seviyorum ;)

valla ıykı basmamısın senı burda gormekten mutlu oluoruz ve senın gıbılerıde

Tabiki. Benim dedemde Motor delisi idi Sanırım bende ona çakmişim biraz. Bana hap şunu söylerdi, Arabada kaza yaptığın zaman içinden sağlam çıkarsın ama Motorunla kaza yaptığın zaman ya ölürsün, ya sakat kalırsın demişti. Yani biz motor severler araba sürenlere göre daha dikkatli ve sakin olmalıyız. Amarika bir kez keşif edilmiş birdaha keşif etmeye gerek yok. Yani demek istediğim şu tamam motorlarımız 280, 300, 350 km hızları göre bilir ama herkezde 280, 300 ,350 km hızı görmesede olur. Ben 1 sene honda cbr 600f bindim ama hiçbir zaman 160 km geçmedim gerek duymadım çünki istedim güç altımdaydı ne zaman istesem onu 250 km yapardım ama hiç denemedim ve gerekte duymadım. Çünki yaşamayı seviyorum ;)

çok dğru katılıyorum :cat:

ben buna şapka çıkartırım :bounce:

kesinlikle bende katılıyorum.. sanırım biz motosiklet severler en başta sakin olmalıyız.. çünkü trafikte bir arabalar veya diğer motorlu araçlar kadar saygı görmüyoruz.. gösterenlere saygı duyuyorum tabi..

yani özetleyecek olursak DİKKAT bizim herşeyimiz diyebilirim....:cat:

istediğin kadar dikkatli motor kullan araba kullanmayı bilmeyen geri.......... araba şoförü olduktan sonra.2 saat önce arkamdan bir bmw çarptı ve düşürdü beni ve hiçbişey olmadan bastı kaçtı.polisi aradığımda trafik polisinin işi olmadığını mahkemeye başvurmam gerektğini söledi ve karakolu aradım onlarda çekiçi çağıralım istersen ama bütün masrafları sen ödersin dediler.hem kaza yapıosun şe............ sizin biri canına kastedio kaçıo hem canın hem parandan oluosun.hangi dikkatten söz ediyoruz ki bu adamlar trafikte olduktam sonra.........

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
istediğin kadar dikkatli motor kullan araba kullanmayı bilmeyen geri.......... araba şoförü olduktan sonra.2 saat önce arkamdan bir bmw çarptı ve düşürdü beni ve hiçbişey olmadan bastı kaçtı.polisi aradığımda trafik polisinin işi olmadığını mahkemeye başvurmam gerektğini söledi ve karakolu aradım onlarda çekiçi çağıralım istersen ama bütün masrafları sen ödersin dediler.hem kaza yapıosun şe............ sizin biri canına kastedio kaçıo hem canın hem parandan oluosun.hangi dikkatten söz ediyoruz ki bu adamlar trafikte olduktam sonra.........

ablam geçmiş olun yaa aynı şey dün benim başıma geldi az kasın passatın kopartsını süsleyecektim..

ALLAH daha büyüğünden saklasın tekerin düz basssın kazasız belasız..

ne yazıkki anlattığınız gibi öküzler hala bizi trafikte sıkıstırmaya devam ediyo

polisin yaptığıda çok ayıp adam bi araştırma yapar onun görevi değilse ilgili makam sevk eder..

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Merhaba bence gozden kacan onemli bir konu. oncelikle biz bu hatayi duzeltip herkezide alistirmamiz lazim. trafikte olen kazalar motosiklet kazasi araba kazasi yada yaya kazasi diye ayrilmaz. Hepsi trafik kazasidir. Motosiklet kazasi kelimesi nedense insanda motosiklete karsi bir antipati yaratiyor ve sanki suclu kiisi motosiklet mis gibi anlasiliyor , yada sizin kulaginiza nasil geliyorsa. Trafik kazalarinida mumkun oldugunca azaltmak icinde oncelikle biz otomobillerden daha dikkatli kullanalim sonucta Turkiye Avrupa degil.

Bir motosiklet kullanıcısı olarak iyi niyetli bir yaklaşım sergilediğini biliyorum.
Amacını da anladım ama ne yazık ki seni haklı bulmuyorum.(Bu tamamen haksızsın demek değil.):)

Trafik kazaları otomobil kazası, tren kazası, motosiklet kazası gibi başlıklara ayrılır.
Bununla ilgili istatistikler tutulur.
Hatta ayrı bir bilim dalıdır.

"Motosiklete karşı antipati duyulur."
cümlende haklısın ama bir çelişki var.
otomobil kazası denildiğinde otomobile bir antipati duyulmuyor.
İnsanlar hiç bir şey olmamış gibi bu araçları almaya devam ediyorlar.
Bir sürü uçak kazası oluyor ama biz uçağa binmeye devam ediyoruz.

Demek ki sorun bu tür yaklaşımlarda değil.
Eğer sorunu doğru tespit edemezsek çözüm yolunun etrafında dolanır dururuz.
Sorun ise aslında hepimizin bildiği ve değişmesi için çaba gösterdiği olgudur.
Yani motosikletlerin trafikte yeri olan bir araç olarak kabul edilmemesi.

Bunun en büyük suçlusu da yine biz motosiklet sürücüleriyiz.
Hemen yukarıda bir arkadaşımız kendisine bir arabanın çarpıp kaçtığını ve polisin ilgilenmediğini yazmış.
Dünyanın hiçbir yerinde polis böyle bir olayla ilgilenmez.
Polisin ilgilenmesi için yaralanma ya da ölüm gibi sonuçlar doğuran bir kaza olması lazım.
Aslında o arkadaşımızın muhattabı sigorta şirketidir.
Böyle bir durumda sigorta şirketini ararsınız ve o kaçan adam, hayatının hatasını çok büyük bedellerle öder.
Ama tabii polis cezasından kurtulma sigortasına sahipseniz böyle bir şey olmaz.:)
Trafiğe çıkmak için yeterli belgelere sahip değilseniz, başınıza bir şey geldiğinde haklı olsanız bile haksız duruma düşersiniz.
Çoğu motosiklet kullanıcısının belgeleri eksiktir.
Bu durumda belgeleri tamam olan diğer araç sürücülerinin sizi ciddiye almasını beklemeyin.
Çünkü tüm hata onlarda olsa bile sizin mutlaka bir eksiğiniz olduğunu, bu nedenle de hasız çıkacağınızı bildiklerinden çok rahat davranırlar.

Sonuç olarak eğer otomobil kazası sözü insanları otomobilden soğutmuyorsa, ve ülkemizde bir çok insanın en büyük hayali bir otomobil sahibi olmaksa, Motosiklet kazası sözü de insanları motosikletten soğutmaz.
Önemli olan önce motosikletin de kurallara uygun bir şekilde trafiğe dahil olmasını sağlamak.
Bunu sağlamak için de motosiklet sürücülerinin kurallara uygun davranması gerekiyor....

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar