Iridyum buji ...

Slm , buji hediye geldi bana ama 22 ya da 25 ytl civarı bişeydi fiyatı...
Motoru bi ara servise sokup bakım yaptırcam sibop mu sübap mı her neyse onun ayarları bozukmuş onları yaptıktan sonra tekrar bir ne kadar yakıt tüketiyo kontrol edicem...

irtibatı koparmayalım tamyak :) yazbaşında sana sipariş verebilirim belki :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
beleş sirke baldan tatlıdır peki
beleş buji neyden tatlıdır??

bnde bugün gittim servise bilgi almak için birde iridyum almıştım onu sorayım dedim ben 25 ytl ye aldım iyi almışsın dediler bekliyorum 5000 bakımını o zaman taktıracam neyse herkese slm lar

bnde bugün gittim servise bilgi almak için birde iridyum almıştım onu sorayım dedim ben 25 ytl ye aldım iyi almışsın dediler bekliyorum 5000 bakımını o zaman taktıracam neyse herkese slm lar

bu eskişehir de su bujıyı bulamıcam galıba arkadasım su bujı nın kodunu verırmısın bnm kıde 200 luk emın olmam lazım kodundan baska sehırden getırtcem

şu iridyum bujiyi tek silindirli motorda kullanan varmı.almak caizmidir yoksa "yok kardesim ne gerek var 125 cc motora iridyum miridyum al bitane buji bak keyfinemi"?ne gibi değişiklikler hissetiniz motor temiz calıyormu performans artısı hissediyomusunuz?eğer aynıysa verdiğim paraya yazık olucak benim bujinin iridyumlusu 35 ytl orjinali 16 ytl.
bu motrların bujileri bile pahalı gecen hafta daha babam 4 takım buji aldı bosch 20 ytl:pr:

şu iridyum bujiyi tek silindirli motorda kullanan varmı.almak caizmidir yoksa "yok kardesim ne gerek var 125 cc motora iridyum miridyum al bitane buji bak keyfinemi"?ne gibi değişiklikler hissetiniz motor temiz calıyormu performans artısı hissediyomusunuz?eğer aynıysa verdiğim paraya yazık olucak benim bujinin iridyumlusu 35 ytl orjinali 16 ytl.
bu motrların bujileri bile pahalı gecen hafta daha babam 4 takım buji aldı bosch 20 ytl:pr:
Ben bugün YBR'ye taktım.Henüz bir şey anlamadım.Ama izlenimlerimi km yaptıkça buraya yazarım.

iridyum bujiyi eski motorum pachede kullnmıştım gercekten cok kliteli ve performanslı,fiyatı gecen yıl 25 ytl idi 150 cc motora göre olan.Şimdiki otorumda honda cb750k da ngk buji kullanıyorum,iridyum buji için sipariş verdim henüz gelmedi fiyatını 130 ytl civarında söylediler.

nekadara aldın bujiyi??biraz km yap muhakak bekliyorum burda tecrübeni.
Bujiyi tanıdığım bir motosiklet tamircisi arkadaştan aldım.Para vermedim ama 25 ytl olduğunu söyledi.Pek bulunan bir şey değil, arkadaş ta denemem için verdi.Henüz yeni taktım.Şimdi depoyu tamamen doldurup yakıt tasarrufu olup olmadığına bakacağım.Diğer hususları da yazarım.

nekadara aldın bujiyi??biraz km yap muhakak bekliyorum burda tecrübeni.[/QUOTEİridyum buji ile ilgili ilk izlenimlerim şunlar.Son hızı çok az da olsa arttırdı.Benim YBR tüm şartlar müsait olsa bile115-117 km'yi geçmiyordu.Şimdi 120'ye kadar çıktı.Bujiyi taktıktan sonra depoyu fulledim ve km'yi sıfırladım.Daha önce ful depo ile(12 litre)380 km civarında yapıyordum.Şu an depom yarıya indi km ise 230'da.Depom tamamen bitince yine yazarım.Saygılarımla.

Yeniçeri
ne o ya senin motor benzin harcamıyor hiç.:cat: benimkisi 10 litreyle 280-300 km gidiyor neyse son hızı artmıs demek.eski bujin kac km dir takılı duruyordu sende?

Eski bujim aşağı yukarı 4000 km takılı kaldı.Son sürati dediğim gibi arttı ama öyle abartılacak bir şey değil 3 veya 5 km.Bence pek değmez.Benim önemsediğim daha çok yakıt.Evet doğru YBR az yakıyor.Ama daha az yaksın zararımı olur.İnşallah depo bittiğinde tatminkar bir tasarruf olur.

Evet depom bitti ve ölçüm tamamlandı.Sonuç:Bir depo ile(12 lt) 430 km.Yolun en az 100 km'si çok rüzgarlı bir havada iki kişi ile yapıldı.Tahminime göre bu yol olmasaydı daha da km yapabilirdim.Bence iridyum buji yakıtta da tasarruf sağlıyor.Ama çok da fazla değil.YBR'ler zaten 100 km'de 2.5 ile 3.1 arasında yakıt harcıyor.

Evet depom bitti ve ölçüm tamamlandı.Sonuç:Bir depo ile(12 lt) 430 km.Yolun en az 100 km'si çok rüzgarlı bir havada iki kişi ile yapıldı.Tahminime göre bu yol olmasaydı daha da km yapabilirdim.Bence iridyum buji yakıtta da tasarruf sağlıyor.Ama çok da fazla değil.YBR'ler zaten 100 km'de 2.5 ile 3.1 arasında yakıt harcıyor.

tamam daha ne istiyosun bujiden yaw 50 km fazla gitmişin azmı.:p 3-5 km fazla da yapmıs yeter okadar bi buji için.

İridyum buji yi kesinlikle size öneirim fakat şöyle bir konu var yan sanayi iridyum buji yani sahte iridyum buji sürmüşler piyasaya,bu bujiler orjinalinden ayırt edilemez durumda aynı,bu bujilerin çin yapımı olduğunu duydum ve gördüm orjinali ile yan yana koyun farksız ayırt edilemez,AYIRT Etmenizin bir tek yolu var buda BUJİ PULU.Bujimizin pulunu eyerki çevirerek yerinden cıkartabiliyorsak bu buji yan sanayi yani sahte olanıdır.Orjinali buji pulu ise yerinden kesinlikle cıkmıyor,Lütfen buji alırken bu konuya cok Dikkat edin.Şu an Apache de kullandığım eski bujimi değiştirdim yaklaşık 3000 km kullandım ve gercekten performans ve yakıt tasarufu sağlayan bir buji.Aynı zamnda Honda cb750K motorumada 4 adet iridyum taktırdım inanırmısınız bilmiyorum ama gercekten cok harika oldu bu kadar fark edeceğini inanın sanmıyordum,eski çalışmasına göre daha güzel celışmakta ve eski performansına görede daha cok performanslı ve güçlü durumda.4.vites yan vereeyim bas diye ağlıyor motor.

Ve şunu söylemek istiyorum iridyum bujinin düşük cc lik motorlarda pek fazla bir değişim havası vermiyor ama kullandıktan sonra bir süre sonra bunun farkına yakıt tüketimi nin düştüğünü görüyorsunuz sürat olarak motorunuzun hızının artacağı söz konusu olamaz.olsada hissettirici değil.

Fakat büyük motorlarda bu bujiyi takıp calıştırınca hemen farkı rolantide calışırkene anlaşılıyor.Tabi yakıt tüketimi farkedilir derece de düşüşe geciyor ,performansıda o derece artıyor. Ben cok memnunum tavsiye ederim.

Kazasız Belasız Sürüşler dilerim... :)

asm

Bende GT250R'a taktım bugün.

Azda olsa bir serilik var gibi geldi bana motorda.

Gerçi eski bujilerim kurumlu idi. O açıdan mutlaka temiz buji farkedecektir.

Yakıttan yana bir artısı olursa yeter benim için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar