2007 Yamaha Fazer S2 yi yakından tanıyın!

dostum hayırdır dikkat ettimde test yazimi koydugum tüm motosiklet sitelerde hep aynı cevabi vermissin.
Fazer ile ilgili kuyruk acın mı var (şaka) :cherry:

alla sukur olmadi fikir degistirip Z750 almistim, yamaha da hissen mi var neden bu kadar alindin ki yazilarima :mrgreen: :cat:

%40 ortagım :mrgreen:
yok yav dostum dikkatimi cekti 2 yerde aynı yazıyı yazdıgını gorunce o yuzden sorma geregi duydum :)

kazasız sürüşler :bounce:

Aşkın bey sizin bu testinizden çok etkilendim hemen gidip bir fazer alacağım :cherry:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Test etme imkanı bulmuşsunuz. Ben daha yeni modeli görmedim bile.
Hocam kafama takıldı.
Siz uzun zamandan beri eski modelini de kullanıyormuşsunuz.

Eski modellerde düşük devirlerde çok kötü bir performans sergiliyordu.
Tork hiç yoktu.
Yeni modelde sorun halledilmişmi?
Üst devirlerde gaz elimde kalıyordu.
Hala aynı mı?

Bu noktada yapılış amacına uygunluk olarak bu motoru arkadaşlara tavsiye edermisiniz?

alt devirlerdeki (7000 devrie kadar) olan kısım eskisi gibi. yani dusuk devirlerde ki tork egrisi cizgisi dusuk.

yapılıs amacına gore demissiniz. Bence sinifinin tek alternatifi FAZER dır.

şöyle ki ;
04-05-06 Fazer larda ön kaliperlere iç taraftan baktığınız da 2 piston yuvasının boş olduğunu göreceksiniz.

dsc0708pl1.jpg

Fazer S2 lerde ise kaliperlerde 4 piston olduğunu ve bizde o boş olan kısmın dolu olduğunu görebilirsiniz.

dsc0709uq0.jpg

Gelelim bu 4 pistonun farkına. Kesinlikle 2 pistona gore 4 pistonlu kaliplerlerin farkını anında hissediyorsunuz. Kaliperlerin daha güçlü disklere tutunduğunu bilmek insanı güvende hissettiriyor. Nedense bana acaip güven verdi. Frenlerin iyileştirilmiş olması cok iyi.

eski fazer de 4 pistonlu. ama eski fazerde fren aynasi yerinden oynuyor. ve pistonlar fix motora bagli.
ama yeni fazerde tam tersi. fren balatalari fix canta bagli ve fren pistonlari yerinden oynuyor.

kafama bişey takıldı :silent:
Yeni egzoz sistemi:

2007 egzoz sistemi, her ne kadar dış görünüş olarak 2006 modelinkine benzese de iç yapısı tamamen yeni. Sistemde, egzos çıkış direncini düşürmek ve ideal emme ve egzos verimini alabilmek için EU-3 uyumlu daha büyük katalizör üniteleri kullanıldı. Ayrıca S2’lere oksijen sensörü takıdı. 32-bit’lik ECU (Electronic Control Unit) bu sensörden aldığı bilgilerle anında ve her an yakıt beslemesini ayarlayarak minimum emisyonu ve optimum performansı garantilemektedir.

yani bu fazer S2'nin egsozunu değiştiremiyecekmiyiz. bu sensör işi kafamı kurcaladı bilen birisi açıklayabilirmi. performans egsozu takılamazmı bi devil nebileyim akropoviç felan@ashkin bey yada @skullhunter biri açıklayabilirmi? Erhan sen senin motorun egsozunu değiştirdin 4 çıkışlı Laser X-Treme taktırdın heralde resimlerde görmüştüm bu s2 lerede uygulanabilirmi bi bilgin varmı ?

anladığımız kadarıyla pekde beklendiği gibi bir sürpriz yapamamaış yamaha.test için teşekürler ellerine sağlık

Selamlar

2006 versiyon fazer'a
disaridan bakildiginda
98 beygir mi yoksa 78 beygir mi oldugunu anlamanin (evraklara bakmak disinda) bir yolu var midir. dis gorunusunde, ne bileyim, motordaki detaylarda felan, bir fark var midir, bir fazerin yanina varip da soyle bir baktigimda, "himm bu 78 beygir" veya "yok yok 98 beygir, baksana bilmem ne parcasina, 78 beygirliklerde bu boyle degil" demenin bir yolu var midir?
Oylesine sormuyorum, satin alirken, 78 beygirligi 98 beygirlik zannedip de alir miyim, tanimadigim, bilmedigim insanlar bana acaba dogruyu soylerlermi diye endisem var.
Simdiden tesekkurler. Cevap veren olur ise, hatta bir de resimli aciklama verebilen olur ise cok super olucak.
Sorum fazer S2 ile ilgili degil, 2006 versiyon denilen model icin. tekrar tesekkurler.

Selamlar

2006 versiyon fazer'a
disaridan bakildiginda
98 beygir mi yoksa 78 beygir mi oldugunu anlamanin (evraklara bakmak disinda) bir yolu var midir. dis gorunusunde, ne bileyim, motordaki detaylarda felan, bir fark var midir, bir fazerin yanina varip da soyle bir baktigimda, "himm bu 78 beygir" veya "yok yok 98 beygir, baksana bilmem ne parcasina, 78 beygirliklerde bu boyle degil" demenin bir yolu var midir?
Oylesine sormuyorum, satin alirken, 78 beygirligi 98 beygirlik zannedip de alir miyim, tanimadigim, bilmedigim insanlar bana acaba dogruyu soylerlermi diye endisem var.
Simdiden tesekkurler. Cevap veren olur ise, hatta bir de resimli aciklama verebilen olur ise cok super olucak.
Sorum fazer S2 ile ilgili degil, 2006 versiyon denilen model icin. tekrar tesekkurler.

Baha_dir ilk olarak şunu eklemeliyimki 2006-2005-2004 model Fazer'lar kesinlikle ama kesinlikle 98 beygirdir...Yamaha 78 beygirlik seçeneği 2007 yılında S2 diye kasa değiştirdikten sonra getirdi...yani 2007 yılında var 78 beygir seçeneği...o yüzden kafana takılan hiçbirşey olmasın güzel kardeşim...2007 yılı için anlamanın yolu ise gaz kolu turudur...78 beygirlerin gaz kolu turu 98 beygirlere göre daha kısa...:cat:

Baha_dir ilk olarak şunu eklemeliyimki 2006-2005-2004 model Fazer'lar kesinlikle ama kesinlikle 98 beygirdir...Yamaha 78 beygirlik seçeneği 2007 yılında S2 diye kasa değiştirdikten sonra getirdi...yani 2007 yılında var 78 beygir seçeneği...o yüzden kafana takılan hiçbirşey olmasın güzel kardeşim...2007 yılı için anlamanın yolu ise gaz kolu turudur...78 beygirlerin gaz kolu turu 98 beygirlere göre daha kısa...:cat:

4 silindir ikiside 78 bg ile 98 bg motor aksamı tamamen aynı ise sadece daha azmı gaz verilerek 78bg e düşürülüyor :silent::silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar