Lastiklerin üzerindeki rakamların ve harflerin anlamları

M/c

Benim lastikte 130/90-15 M/C yazıyor. M/C nin anlamı ne?

kafama takıldı nette bulamadım,michelin u.k. ya mesaj attım cvbını paylaşmak istiyorum:

Thank you for your e-mail and interest in Michelin Tyres.
The symbol - M/C - denotes that the tyre must only be fitted to a Motorcycle rim.
Two Wheel Department
Michelin Tyre plc

M/C simgesi lastiğin sadece, bir motosiklet çerçevesine (jantına) uygun olduğunu ifade eder.
İki tekerlek bölümü,Michelin

Ya cift sambriyel filan derken benim motorun lastikleri iste boyle cikti, hava bile basamiyorum ne yapicam? :) :) :) Markasia da Michelin hem de...

Saka bir yana yakinda boyle havasiz lastiklerle dolasacagiz

Otomobil icin yapilmis ama motor icin biraz zor olsa gerek. Otomobiller yatmiyor ya onlarin yanak ihtiyaci yok o nedenle lastiklerin icini boyle kabak gibi oymuslar. Bizim tabanlarimiz yanaklarin yarisina kadar ciktigi icin lastigi ic sisteminin biraz degisik olmasi yani yatmaya dayankili olmasi gerekecek...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
öğrenmiştim ama insan unutuyor zamanla, bilgi tazelemek güzel teşekkürler :cat:

kafama takıldı nette bulamadım,michelin u.k. ya mesaj attım cvbını paylaşmak istiyorum:

Thank you for your e-mail and interest in Michelin Tyres.
The symbol - M/C - denotes that the tyre must only be fitted to a Motorcycle rim.
Two Wheel Department
Michelin Tyre plc

M/C simgesi lastiğin sadece, bir motosiklet çerçevesine (jantına) uygun olduğunu ifade eder.
İki tekerlek bölümü,Michelin

Bilgi için teşekkürler, bu arada söylendi mi bilmiyorum, her lastiğin üzerinde max. ağırlık değeri ve hava basıncı nın ne kadar olması gerektiği yazıyor.

sol paylasımın için ..........

.........sistem icat gusel

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi valla bende tuhaf şeyler yazıo yawww :santa: bak aynen şunlar yazıo 130/90-15 ,Nylon,Sport Champ ,GTmotor ,Tubetype , Rotation , Made in China,GT752... bu ifadeler var abi benim arka lastikte.önde de;3.00-18,Sprint Champ,Nylon,Made in china,GTmotor,GT248 gibi ifadeler var abi.ne biliyim hani şimdi bu yazılar benim motorum bi poka yaramadığını mı ifade etmeye çalışıo abi;yoksam küfür mü edio lem bu caponlar. :queen: :queen: :queen:

şimdi bu 130/90-15 yazan yeri açıklıyım 130 shadowun dediği gibi lastiğin genişliği /90 ise 130 mmnin %90'nın lastiğin eni oluyor kalan 15 de yük indexi bunun kodlaması var mesela 15=180 kilo 13=140 kilo gibi rotation'a gelince rotation lastiğin dönüş yönüdür orda bir ok olması lazım bunun tersine takarsanızki allah korusun çok kötü şeyler çıkabilir ortaya diğer şeylere gelince tabiki yazıların anlamı var ama sayılara gelince sayılar lastiğin fabrikada kayıtları bulunuyor onun kodu seri numarası falan olabilir teşekkürler... yanlış bişey yazdıysam affola arkadaşlar :rendeer:

tesekkur

:)elıne koluna yuregıne saglık bılgılerın ıcın eyvallah kardesım :)

:cat: :rendeer: tesekkur

paylaiım için teşekkürler güzel bilgiler:cat:cosmos60 ın gönderdiği havasız lastik olayıda ilginç.çabuk dağılır gibi bi görüntüsü var:mrgreen:flexible falan hikaye:p

shadow-vt
Arkadaşım vermiş oldugun bilgiler için teşekürederim.
NOT:ayrıca bu bilgileri mersin motor küp site sinede ekledim sakıncası yoktur sanırım .
bilgi paylaşmaktır.teşekürler.

selam arkadaşlar kış için özellikle ıslak zeminde kullanabilicğim bir lastik tavsiye edebilecek bir kullanıcı varmıdır. 90/90/18 ırc.dunlop ve pirelli sordum ortalama 70tl ama işime hangisi daha uygun olur. lastiklerim yeni duro ama aşırı kayıyor kurtarın beni şu lastikten :)

bide benim akıllı servisim diyorki 90/90/18 yerine 100/90/18 takalım diyor. yola tutuşu artsın diye. doğrumudur yoksa elinde 100/90/18 var diye mi :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar