YBR ile Dünya Turu - Gustavo Cieslar & Elke Pahl

Daha önce verilmişmi diye forumda aradım ama sadece bahsi geçmiş;

fisherman arkadaşımız bahsetmiş ama 2006 tarihli bir konuda: Yamah ybr'la yapılan en uzun mesafe yolculuk

Konu başlığından anlaşılıyor zaten olay fazla söze gerek yok.
Şuan Polonya'dalar.
Hem konunun güncellenmesi, hem de sayfalarının adreslerinin değişmiş olmasından dolayı (www.re-moto.com)(gerçi eski adres de linlendirilmiş), kendilerinden de izin alarak burada yayınlamak istedim. Birkaç da fotoğraf ekliyorum, sayfaya bakmaya vakitleri olmayanlar için.

Dipnot : Rotalarının Türkiye'den de geçiyor olması ve sadece sponsor-internet bağlantıları sayesinde gezdikleri için bizlerden, motosiklet sevdalılarından gelebilecek en ufak yardım-destek-vb herşeye ihtiyaçları var. Bence siz de bir el atın...

Sayfa zorlanmasın açılırken diye daha fazla footğraf eklemiyorum.

ALINTIDIR

http://www.re-moto.com

Bu yolculuk bir hayalin gerçekleşmesidir. Motosikletle dünya turu. Başlangıçta olanaksız gibi görünen bir macera. Bize anlaşmalı olarak destek olan bir sponsorumuz, birikmiş paramız ve büyük motosikletlerimiz yoktu. Bizi bu yolculuğa çıkartacak olanlar 125 cc lik küçük mtosikletlerimizdi. Bu yolculuk bize bir şey öğretti. Her zaman bir yol vardır. Şu veya bu şekilde o yolu bitirirsiniz.

-----------------------------------------------------------------------

Motosikletler:

İlk Gece:

Brezilya:

Brezilya:

Hollanda:

Hollanda:

Andora:

Almanya

Polonya:

Valla cok super yaa :) Ben ılk defa goruyorum valla helal olsun 125cc ıle :) Gıder gıtmesıne suphem yokta yorucudur herhalde.

helal olsun gerçekten , ah ah ilk motorum ybr 125 di heryere tırmanıyodu dağ keçisi gibi :) , everest ana kampına çıkmış bi motor arkadaşlar dünya turu yapar tabii...

hayal kurmayın arkadaşlar bu iş sponsorsuz kesinlikle olmaz eziyet olur bitmez :farao: evereste çıkan ybr fabrikanın kendi motoru ve fabrikanın mühendisleri tarafından deneme amaçlı çıkarıldı ilk yapılan ve denenen YBR idi ondan sonra yapılanlar seri üretim olarak çıktı STANDART olarak yapılan bir çok motor en azından hava şartlarına yenilmeye mahkumdur ( çöl,kar,yükseklik,yakıt kalitesi,farklı iklim,vb gibi )

APV41 burda haklı durumda sanki:)
Ama çok zevkkli bir gezi valla tebrikler arkadaşlara...

oldukça zor koşullar eğer imkanlarda el veriyorsa hoş anılar adına gerçekleştirilebilir

ne kadar güzel fotolar...insan mutlu oluyor...motorcuyuz ya...etkileniyoruz...

resimler güzel.. gençler hepten güzel.. gençliğini yaşıolar işte helal olsun:) sağlarmı acaba? :queen:

Gustavo 32 & Elke ise 31 yaşında...

İmkansız, para lazım, sponsor lazım, motor lazım, zaman lazım, o lazım bu lazım diyenlere...ya da herkese, ilham olsun...
Sitelerinde çok güzel fotoğraflar var bu arada...çok yüklenmesin diye fazla eklemek istemiyorum...

Birkaç bilgi daha verelim siteye bakamayanlar için; Gustavo'nun ağzından çeviriyorum ki daha anlamlı olsun...

ALINTIDIR

Re-Moto

--------------------------------------------------------------------------

2003'de Buenos Aires-Brezilya'da okuyor ve çalışıyor iken, kışın sömestr tatilinde kafayı dinlemek için Río de Janeiro'ya gitmeye karar verdim. O sıralar Honda Transalp 'im ancak çok fazla ilgiye muhtaç haldeydi ve 6000km lik bu yolculuk için teknik sorunlardan dolayı vakit kaybetmek istemiyordum. TA'nın bakım masrafları yerine gidip bir sıfır 125cc lik motor almak daha karlı diye düşünerek bir YBR satın aldım.

Buenos Aires'de bilgisayar programcısı olarak çalışıyordum ve Veterinerlik eğitimimin yarısına kadar gelmiştim.

22 Aralık 2003'de Buenos Aires'den, Arjantin'den yola çıkarken annemlere;
" 20 güne dönerim ! " dedim;
" Yanıma biyoloji kitaplarımı da alıyorum ki döndüğümde sınava hazırlanmış olayım..."

Asfalta ilk çıktığım an " Bu ufacık makina ile nereye kadar gidebileceğim ? Yola dayanabilecek mi ? Köşeyi dönünce bozulacak mı ? " diye aklımdan geçiyordu.
O duyguyu hep hatırlıyorum;
iki teker üzerinde evden daha uzağa, daha uzağa gitmek, birçok belirsizlik ile, birçok şüphe ile, birçok korku ile...

..."İşte bu fırsat hayallerimi gerçekleştirebileceğim an" dedim annemlere telefonda, " Sadece eve dönebilecek kadar param var, ama eğer dönersem, muhtemelen bir daha asla bu fırsat karşıma çıkmayacak. Nasıl yapacğım bilmiyorum, Büyük bir motosikletim yok, ya da çantalarım, elbiselerim, teçhisatım, GPS, vize ya da param...Ama Avustralya'daki abimin yanına gideceğim ve tam onun doğumgününde orada olacağım !"

ve işte herşey böyle başladı. Sadece yeterince arzularsanız herşeyin olabileceğine inanmak...ve hiç yorulmadan denemek...

Gustava Cieslar

------------------------------------------------------------------------

---------------------Bugüne kadar ------------------------Toplam öngörülen

Ülkeler ------------------ 22 -----------------------------------47

Yolculuk zamanı ---------50 ay (4.2 .)--------------------------66 ay (5.5 .)

Motosiklet ile
gidilen kilometre---------70905 km -----------------------------150.000 km

Benzin(litre)---------2181 lts (Gustavo) + 573 lts (Elke)---------5.827 lts

Lastikler --------------10 (Gustavo) + 3 (Elke)----------------------27

Yağ değişimi -----------37 (Gustavo) + 5 (Elke)---------------------88

Gemiler/Feribotlar/
Vapurlar -----------------32 -----------------------------------45

-------------------------------------------------------------------------

Belçika'da R1 ile gezen Sjaak Lucassen la karşılaşmışlar :

Son düzenleme:
ben bunları gordukce imreniyorum valla helal olsun millete biz daha bir motor alamadik millet neler yapiyor :(

daha öncede verildi teferruatlı olarak

erdal senin motorun resimlerini görmeyen kalmadı sanırım:p

EVET BENCEDE OLSUN Bİ ZARARI YOK MAKSAT YEŞİLLİK OLSUN:mrgreen::cherry:

SENDE BİRAZ RESİMLERİNİ KOYDA GORELİM BAK SENİN MOTORUN AYNISI VAR DUNYA TURU YAPANLARIN ARASINDA GEL SENLE Bİ SPONSOR BULUP BIZDE YAPALIM OLMAZMI:p:cherry:

Son düzenleme:
EVET BENCEDE OLSUN Bİ ZARARI YOK MAKSAT YEŞİLLİK OLSUN:mrgreen::cherry:

SENDE BİRAZ RESİMLERİNİ KOYDA GORELİM BAK SENİN MOTORUN AYNISI VAR DUNYA TURU YAPANLARIN ARASINDA GEL SENLE Bİ SPONSOR BULUP BIZDE YAPALIM OLMAZMI:p:cherry:

sponsor firma benim yemek paramı bile karşılayamaz:queen:

dünyayı bırak fırsat bulup istanbulu bile gezemedik daha:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kıroooooo maaaaalllll r1 i enduro gibi kullanmış yazık ulen motura hıyaaaaarrr..

adamlar motosiklet kullananlara ilham kaynağı oluyorlar. tabi bu arada ybr 125 kullanıcıları da nasıl bir motora sahip olduklarını daha iyi anlamaya başlamışlardır. ybr mi alsam diye bile düşündüm birden yahu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar