Parmak Motor lar piste çıkıyor - Pocket Bike Blata Türkiye

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
blata.jpg
Blata Türkiye tarafından ülkemize getirilen bu cep motorlarının yakın zamanda bir de yarışları düzenlenecekmiş Türkiye’de. Autodrom pistinde düzenlenecek yarış 18 yaş üstü ve 18 yaş altı olmak üzere iki ayrı kategoride 20 şer yarışçı üzerinden toplam 5 yarış olarak yapılacakmış. Yurt dışında hobi amaçlı satılan ve Blata Türkiye’nin yaptığı gibi ufak pistlerde yarışları düzenlenen cep motorları ülkemizde daha motosikleti kavrayamamış halk için ne ifade eder bilemiyorum ama ilerleyen yıllarda bizde de çok popüler olacağına şüphe yok! Bahsi geçen cep motorlarını www.blata-turkiye.com sitesinden inceleyebilirsiniz efenim.

Mini minnacık motosikletler Türkiye’ye geldi

Yurt dışında oldukça popüler olan, fotoğraflarda da gördüğünüz mini minnacık bu motosikletler oyuncak değil. Bildiğiniz motosiklet gibi benzine çalışan, gazı açtığınızda uzayan hatta 120km.ye kadar çıkabildiği söylenen minyatür motosikletler bunlar. Üstelik ilk akla geldiği gibi çocuklar için üretilmiş de değil. Bildiğiniz bizim gibi motor delisi koca hanımlar ve adamlar için üretilmiş. Yabancı ülkelerde ciddi bir pazara sahip olan ve "pocketbike" adı ile satışta olan bu motosikletler artık Türkiye’de de satılmaya başlamış. Önceden sağda solda, bir iki sevdalının yurt dışından özel olarak getirdiği bu cep motosikletlerini görmüş hatta Kızıltoprak’ta bir tanesine de binmiştim. Hiç öyle gözüktüğü kadar kolay değil. Anatomik olarak normal motosiklette ferah ferah binmeye alışık olduğunuz için minnacık bu cep motosikletine sığmayı becermek büyük marifet.

ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL

Hani bazen evdeki ufaklığın bisikleti, akülü ya da pedallı oyuncak otomobili insanın gözüne pek bir çekici görünür de oturup sürmaya çalışırsınız ama bir türlü o uzun uzun bacaklar kollar zavallı oyuncağa sığmaz ama ona rağmen hırs yapıp hareket etmeyi dener ve başarınca çocuklar gibi gülersiniz ya, cep motosikletinin de insana verdiği duygu buna benziyor ama fazlası var. Bu alet öyle çocuk oyuncağı gibi yavaş değil. Hatta cüssesinden beklenmeyecek süratlere çıkabiliyor. Bu durumda tehlikeli olduğunu da belirtmek gerekir. Hele motosikleti minnacık görüp de oğluma alayım şundan bi tane de, küçükten alışsın diyen analar-babalar varsa(nerde öyle ana-baba Türkiye’de de hayal ediyorum işte) aranızda aman diyeyim, bu cep motorları kesinlikle çocuk oyuncağı değil. Yaklaşık 40cc.lik motoru olan cep motosikletleri 4 ila 11 beygir arasında değişen güçler üretebiliyorlar. 15kg ile 25kg arasında değişen ağırlıkları ile üzerlerinde 110-120kg taşıyabiliyorlar. Fiyatları ise 1.600YTL ila 6.500.YTL arasında değişiyor.

36_kucuk.jpg
29_kucuk.jpg
31_kucuk.jpg

32_kucuk.jpg
33_kucuk.jpg
34_kucuk.jpg

42_kucuk.jpg
43_kucuk.jpg
28_kucuk.jpg

race3.jpg

race2.jpg

race4.jpg

quadrace3.jpg

[YT]1dcqPjBZDC8[/YT]

[YT]2MRHGUJHeSQ[/YT]

[YT]UMF3w-jqvyU[/YT]

[YT]q_SSu8ycVFo[/YT]

Bilgi için:
Blata Türkiye
Adres: Zühtü Paşa Mah. Recep Peker Sok. No: 2, Kızıltoprak-İstanbul
Tel: 0216 345 80 21 GSM: 0538 655 81 34
Web: http://www.blata-turkiye.com

Ayşe Şule BİLGİÇ

çok qüzel motorlar bir tane bende istiyorum ama keşke fiyatıda kendi gibi parmak olsa :p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Hele motosikleti minnacık görüp de oğluma alayım şundan bi tane de, küçükten alışsın diyen analar-babalar varsa(nerde öyle ana-baba Türkiye’de de hayal ediyorum işte) .

[/QUOTE]

Var Var ben :queen:varım alacam kızıma zamanı gelince oda babası gibi yoldan bir motorsiklet sesi gelince koşarak cama koşanlardan:queen: gerçi şimdide var ama akülüsü:cat:​

Yarışlar hakkında daha fazla bilgi yok mu? :pale:
Sitesinde şunlar yazıyor sadece;

Tüm motosiklet sevenlerinin ve yarış tutkunlarının ilgisine:

TÜRKİYEDE BİR İLK

“BLATA CUP 2008”

Blata Cup’a katılım için, [email protected] adresinden başvurabilirsiniz.

Sezon Mayısda başlayacak ve toplam 20 yarışcıyla, 5 yarış düzenlenecek.

Yarışlar iki gurubta olacak: 18 yaş altı ve üstü.

Birinciye, Çek cumhuriyetinde Blata yarışcılarının büyük buluşmasına ve Auvrupa şampiyonluğuna katılma hakkı verilicek.

Ayrıca 1. 2. ve 3. olanalrı süpriz ödüller bekliyor.

Yarış pistini Tuzla Autrodom olarak seçtik. Tıkla!

Katılım ücreti ne kadar?
Kask, tulum vs. biz mi alacağız?

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Burada nedense aşırı pahalı bir oyuncak...Yurt dışında 200-300 euro ya alınabilinen bişey...

Türk çocuklarının böyle oyuncaklarla oynamaya hakkı olmayacak anlaşılan...:pr:

Burada nedense aşırı pahalı bir oyuncak...Yurt dışında 200-300 euro ya alınabilinen bişey...

Türk çocuklarının böyle oyuncaklarla oynamaya hakkı olmayacak anlaşılan...:pr:

Blata çok kaliteli bir marka :) fiyatları ondan pahalı,
ancak çin malı pocket bike'ler ( sıfır ) sahibinden.com'da 500 YTL'den başlıyor :)

Bu pocket bike'ler harbi diyorum deli işi :queen:
Süper bişey ya :p fuarda milletin arasından bzzzzzzzzzzzzzz die gidiyodum :queen:
Sesi süper :mrgreen: :mrgreen:

Blata ya attığım maile cevap geldi.
Fiyatı bayağı tuzlu :pale:
Henüz tam olarak kesinleşmemiş ama ne kadar olacağı üç aşağı beş yukarı belli.
Yalan oldu yani benim için. :pr:

Son düzenleme:
değişik bir konsept ancak 100 km ve üzeri hızlara çıkan bir motorla satılması bence saçmalık...60 km/hız üstü 4 tekerlerle bile yapılan kazalarda can güvenliği sağlanamazken bu çoğu taraflarımızın dışarda kaldığı ve kimsenin göremeyeceği parmak motorların bu şekilde üretilmesini anlayabilmiş değilim...

he sadece yarış pistlerinde bu versiyonlar kullanılacak onun dışında son tüketiciye satılmayacak falan deseler neysede Türkiye'dede böyle bir uygulamanın hayal olacağı düşüncesindeyim...gerçi hoş bu fiyatları kimse bu motorlara vermez ama yinede bu konuya değinmek istedim...

benım bırtane var arkadaslar odamın duvarına asılı ben sırkecıden aldım dogubank ın arkasında satılıyo almadan oncede baya arastırdım en ucuz fıyatlar orda almak ısteyen ler oraya baka bılır ben 700ytl ye almıstım hızıda baya ıyı ortalama 50km fln yapabılıosun mılletın nasıl baktına qaldırmıyosanız cok keyıflı aletler

bende istiyorum bu aletten hatta bizim burada buna yürüyen qöt diyorlar bunlara:queen::queen:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Burda en pahalısı 300 euro olan alet Türkiye'de birden bire değer kazanmış.
O fiyat ne öyle yahu?:)

selam arkadaslar foruma yeni katıldım bndede war pocket bike sıfır aldım ama süremiyorum isteyen olursa yardımcı olabilirim satıyorum

siyah renk te çift eksoz 2008 dir
tel: 5384556692:cat:

ve motor sıfır kullanılmamıştır

Son düzenleme:

edy

biz geçen gün bindik pistte. çok zevkli oluyor. bir sürü resim çekildik ama resimler nerde. ben bile bindikten sonra herkes binebilir. resimleri koyarlarsa neden bahsettiğim anlayacaksınız.

buna bınmek cok zor olur be yaw otomatıkmı bu benzın durumu nasıl cok mu yakıyor

buna bınmek cok zor olur be yaw otomatıkmı bu benzın durumu nasıl cok mu yakıyor

Otomatikmiş...................
Benzin konusunu bilemicim..

teşekkürler tugce, bende resimleri merak ediyordum. kendımı o ufacık motorların üzerinde hayal etmeye çalısıyorum ama olmuyor. resimleri görmem gerek. murat'tan alırım ben resimleri

Ben hepsine baktım ,resimler harika , gelmediğime pişman oldum..
Bir an önce aslında buraya da koyun...
Her türlü numaralar var nasıl olsa:cherry:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar