- Konu Yazar
Teşekkürler, motordan gayet memnunum, sorun çıkacağına pek inanmıyorum ama hiç uzun yol tecrübem yok, ama yapmak istiyorum.
Kürşat arkadaşa cevap;
Kymco Ck 125 kullanıcısıyım. Bu motorla yaptığım en uzun yol 80 km. Henüz uzun yol denemedim. Yazın bende düşünüyorum. Motosiklet servisi sahibi bir yakınım var ona sordum. Sakın deneme dedi. "Sık sık dinlendirmezsen bu motor uzun yola dayanamaz. Ama YBR 125 olsaydı rahat giderdin" dedi. Ben yine de deneyeceğim. Ama her 1 saat yol için en az yarım saat dinlendirmek gerekebilir. Bu durumda yolculuk biraz yorucu olacaktır. Macerayı seven bir insansan bunu göze alırsın. 700 km.yi ikiye bölerek bir gece otelde kalmak işi biraz kolaylaştırır. Hem dinlenmiş olursun. Motosiklet sürüşü arabaya benzemez. Bu mesafe otomobil ile bile insanı epey yoruyor. Ona göre düşün. Eğer artçı ile gideceksen başına bela almaya hazır ol. Bu motor 700 km. yolu artçı ile gitmez. Tek kişi bile dikkatli kullanman lazım. Sonuçta 125cc bir motor. Serviste bir CK 125 görmüştüm. Egzostu ortadan itibaren arkaya kadar kapkara olmuştu. Ustaya sorduğumda "uzun yolda iki kişi binmişler ve sürat yapmaya çalışmışlar" dedi. Egzostu bu kadar yanan bir motorun içinde oluşan harareti(ve tahribatı) sen düşün artık.
Kymco Ck 125'in yokuş tırmanma gücü iyi değildir. Bu konuyu daha iyi anlamak için aşağıdaki yazıyı okuyun.
Yaklaşık 40 km olan Üsküdar-Riva(istanbul) yolculuğunda Kymco ck 125 motorum bu yol üzerinde en dik olan yokuşu 3. vites 40 km/h ile çıkabildi(tek kişi). Aynı yolu artçı ile gittiğimde ise(ben 78, diğeri 80 kilo) bu yol üzerindeki en dik yokuşta 1. vites 20km/h hıza düştü. Dönüşte devir kaybetmemek için biraz daha dikkat ettim. Sonuç aşağı yukarı aynı. 2.vites 25 km/h. Bu motorun düz yolda hızlanması gayet iyi. Ama yokuşları ağlaya ağlaya çıkıyor.
Hele artçı ile uzun yol yapmak hem perişan olmak hem de yukarıdaki örnekteki gibi motoru yakmak anlamına gelebilir.
Gelelim Kymco CK 125 100bin km garantili diyenlere. Motorum Kymco CK 125. Ekim 2007'de sıfır olarak aldım. Garanti belgesinde 30.000 km. garantili yazıyor. Kymco Scooterler 100bin km garantilidir. Bazıları ikisini karıştırıyor. İsterlerse Kymco CK 125 in garanti belgesini bu sayfada yayınlayabilirim.
Motorumuzu iyi tanıyalım ona göre hareket edelim.Bütün Kymco CK 125 kullanıcılarına iyi sürüşler dilerim.
benım en uzun yolum 280 km yol yaptım 1kere werdım inan bana ortalama hızım 60 1 kere mola werdım yanı 140gıdıs 140km geliş
YBR ile acizane Türkiye turunu yapan benim.Seyahat boyunca şehir içi hariç sürekli limitlerde kullandım.Motoru dinlendirmek için hiç durmadım.Kendimizi dinlendirmek için bazen durduk.Benim kilom 100, artçımın ise 70.Artı arka çantam ile depo üstü çantalarımda da toplam 30 Kg.yük vardı.Bu halde yerine göre 70 ile 130 km arasında hız yaparak bu seyahati tamamladık.Son gün gezmekten de sıkıldığımız için Samsun Havza'dan Edirne'ye kadar hiç mola vermeden geldik.Saate bakmadım ama sabah çıkıp, akşam hava kararmadan evimize gelmiştik.Bence vibrasyonu olmayan her motorla uzun yola çıkılır.Motorun çok büyük hacimli olsa ne fayda.Hız limiti ülkemizde 70 km.Cezayı göze alıp basarsan o başka.Artı çok süratli de gitsen iki veya üç saat sonra affedersin popo ağırdığı için mola vermek gerekiyor.Diyeceksin ki siz vermemişsiniz.Evet ama itiraf etmeliyim ki eve geldiğimde 12 rauntluk boks maçından çıkmış gibiydik.Saygılarımla.arkadaslar tabiki yamaha we kymco tabikide yamaha derım 4,300 km yol yapmıs dıyo celıl arkadsım kac km hızla gıdıyo kac kere mola wermıs ismail abim war rizeye gııttı 150lik mandıalle gerıde geldı yanı 125cc motor taş çatlasada 135 km hız yapıyo sen 110 km hızla gıdersen normal olarak motor daha cabuk haralet yapar zaten uzun yol için tasarlanmıs motor degıl her ıkı motor ewet ustune basarak dıyorum kymco cnafar gıbı motor her yola gırdım 21,04,2007de aldım suanda km 12050kmde yenı bakımdan cıkardım sorunum olmadı tarzım geregı cok hızlı kullanıyorum az yakar cok kacar hehe
YBR ile acizane Türkiye turunu yapan benim.Seyahat boyunca şehir içi hariç sürekli limitlerde kullandım.Motoru dinlendirmek için hiç durmadım.Kendimizi dinlendirmek için bazen durduk.Benim kilom 100, artçımın ise 70.Artı arka çantam ile depo üstü çantalarımda da toplam 30 Kg.yük vardı.Bu halde yerine göre 70 ile 130 km arasında hız yaparak bu seyahati tamamladık.Son gün gezmekten de sıkıldığımız için Samsun Havza'dan Edirne'ye kadar hiç mola vermeden geldik.Saate bakmadım ama sabah çıkıp, akşam hava kararmadan evimize gelmiştik.Beince vibrasyonu olmayan her motorla uzun yola çıkılır.Motorun çok büyük hacimli olsa ne fayda.Hız limiti ülkemizde 70 km.Cezayı göze alıp basarsan o başka.Artı çok süratli de gitsen iki veya üç saat sonra affedersin popo ağırdığı için mola vermek gerekiyor.Diyeceksin ki siz vermemişsiniz.Evet ama itiraf etmeliyim ki eve geldiğimde 12 rauntluk boks maçından çıkmış gibiydik.Saygılarımla.
cevabın için tşklr amaya şimdi kymcoylada gıdersın zaten yapacagı son km 130 tas catlasa 140km sen bu hızla kac km gıdebılırsın 2. wibrasyon sorunu kymcodada yok buna bı acıklık getırelım arkadsımın motorunada bındım oda aynı samsun edrıne arası 960km siz aksam hawa kararmadan edırneye ulastıysanız ne mutlu ne yazıkkı benım boyle bı deneyımım olmadı ama yazın işallah olacak ben antalyaya gıtmek ıstıyorum izmirden yıllık ızın alıcam![]()
Kymco CK 125 ile uzun yol giden kimse yok, varsa da yada bu forumlardan haberi yok herhalde.Soru: Kymco CK125 ile uzun yol yapılır mı?
Cevap: Yamaha YBR125 tabi ki, daha kaliteli,KYMCO ile kıyaslanmak mercedes ile murat 124ü kıyaslamaya benzer
:queen::queen::queen::queen::queen::queen:
pekı arkadaslar bu durumda bu motordan memnun olan tek kısıyım herhalde ben uzun yol hıc denemem olmadıgı için cvp weremıyorum ama bu yaz olacak işallah o zaman anlatırım sıze ybr ile ck125 arasındakı tek fark suspansıyon dıye dusunuyorum