Bart ben de sana tam aynı soruyu soracaktım.
Alacaksan ABS'li motosiklet al.
Ben de mi kalın yazayım?
Alacaksan ABS li bir motosiklet al
Sen daha bunun neyini soruyorsun.
Çok merak ediyorsan, al kendin dene.
Büyük ihtimalle, ABS li ve ABS siz iki motosiklet arasında seçim yapmak istiyorsun ve bu nedenle ısrarla bu soruları soruyorsun.
Madem öyle bir deneme sürüşü yap.
ABS sistemi olan motoru kullan.
Sonra devreden çıkart ABS yi bir de öyle kullan.
yorumlar ve katkılar için teşekkürler.
ben abs yi sorgulamıyorum.beni yanlış anladınız.
aslında abs ile ilgili kafamda en ufak bir endişe veya şüphe yok.
tabii düşündüklerimi yazı uzamasın diye tam olarak buraya aktarmayınca yanlış anlaşılmaya neden oldu.ki doğal olarak hiç kimse aşağıdaki kadar uzun bir yazıyı okumayacaktır(şimdiden sabırlarınıza teşekkürler.)
1.sezon öncesinde fiyatlar tavan yapmadan iyi bir motor almaya kesin kararlıyım.
2.hacim olarak 500-650 cc arasında uzun yolda kullanmya dönük turing yada naked tipi bir motor alacağım.(ss ler gibi fazla eğilme istemeyen bel yormayacak uzun süre inmek gerekmeden sürülecek bir motor.)
3.aradığım standartlarda sıfır motora bütcem elvermiyor.hele sıfır abs li bir motor cidden bütcemin dışında.(doğal olarak 9.000 ytl ve de iyi bir abs li için bunun baya bir üstüne çıkmak gerekeceğini kestirebiliyorum.)
4.doğal olarak ikinci ele kayıyorum.
ki bu durumda ya çok iyi durumda abs siz bir motor alacağım,yada abs li bir motor olup doğal olarak belki diğer motordan daha uzun yol yapmış ve de muhtemelen biraz daha eski bir yıla kayan bir motor alacağım(ki onu da bulursak diye düşünüyorum.)işin en zor kısmı zaten burada başlıyor.abs zaten fiyat farkından dolayı az tercih edilen bir ürün.bir de standartlar yükselince şartlar zora giriyor.
5.aslında hem yeni hem absli hem de cebime uygun bir motor varsa bildiğiniz o zaman buraya soru yazmaya bile gerek kalmıyor olacaktı.
6.aslında abs ile ilgili kafamdaki tüm sorularımı çözdüğüm anda bir arkadaşın marka model ve sene kıyaslaması neticesinde iki motordan eski seneli olanın abs sinin yeniye göre bariz fark ettiğini söyleyen yorumu son anda benim bütce-sene-model üçleminde kafamı karıştırdı.(deneme husus da bu bağlamda ikincil bir mesele onu da yazıp daha uzatmayayım.)
SORUM ŞU:
siz ikinci el bir motor alacak olsaydınız ve tercihlerinizde abs ön planda olsa idi,ve bütceniz son teknoloji abs ile donatılmış bir motora el vermeme ihtimalina sahip olsa idi(ihtimal diyorum çünki bir bakmışınız burdan bir arkadaş 2007 model motorunu yarı fiatına satılığa çıkartmış oluyor muş,misal),daha yeni-daha az km li ama abs siz bir malı mı tercih ederdiniz yoksa gene sorunsuz ama fark olarak sadece km bakımından biraz fazla yol yapmış,abs li ama trafiğe çıkış süresi daha eski ve gene sorunsuz bir malı mı tercih ederdiniz.
soruyu anlamanız için tamamen atmasyon bir örnek vereceğim bu bakımdan örnekteki motorları karşılaştırma yapmayınız:
-FZ6 Fazer abs siz 2006 model 15.000 km
-ER-6n ABS li 2003 model 45.000 km de.
not:
ya da bu tip bir mukayese çok zor olacak ise son olarak bana şu model ve şu seneden aşağı abs li olsada felanca motor alacağına git 2005-2006 model 10-15.000 km de fazer al gibi bir öneride bulunabilirmisiniz.