- Konu Yazar
Bende geldim buraya gerçi tertibim 1000 lendi ama neyse.:bounce:
Tuncel abi hatırladıkca gülümsüyorum ya
cbf 500 le çıktıgın geziden cbf600 le döndün ya harikasın
Bende geldim buraya gerçi tertibim 1000 lendi ama neyse.:bounce:
Eee motorcuya estimi yapar biliyorsun.Tuncel abi hatırladıkca gülümsüyorum ya
cbf 500 le çıktıgın geziden cbf600 le döndün ya harikasın![]()
arkadaşlar öncelikle eleştirmek adına yazmıyorum.konuyu açan arkadaş hiç objektif yazmamış.resmen hondanın reklam sayfa yazısını alıp buraya koymuş.
amacım bu motor hakkında ciddi bilgi sahibi olmak.bazı sorularım olacak kullananlar cevaplarlarsa sevineceğim:
1.yakıt karbüratörlü olduğu halde çok denmiş.ben fz6 fazer ile mukayese ettim aradaki çok ciddi güç farkına rağmen neredeyse fazer kadar yakıyor gibi geldi.bu konuda ne düşünüyorsunuz.
2.abs performansı nasıl(yeterince sağlıklı çalışıyor mu.yani abartı titreme,fren mesafesini çok etkileme vs.)
3.şehir içi kullanımda nasıl.düşük hızlarda hararet sorunu var mı(sahibinden. com daki motorların fotoğraflarında dikkatimi çok çekti hemen hemen bütün eksozlar sanki rengini çok koyulaştırmıştı.bu acaba şehir içi kullanımda motorun iyi soğumaması ve eksozun aşırı ısısından mı yoksa benim gözüme mi öyle gözüktüler.)
4.arkadaşın biri 19lt/368 km hesabı yapmış.bu şehir içinde kaç litreye çıkar?
5.hondanın yedek parçada yamahadan pahalı olduğu söyleniyor.kaza ve arıza durumları hariç normal şartlarda zincir,balata,yağ,lastik vs masraflar ortalama yıllık ne kadar bütce ister.(misal bir çift lastik ne kadar vs.)
6.şimdi fazer ile bunu mukayese edersem bana çok kızan çıkacaktır.ama sormaya mecburum çünki abs seçenekleri açısından mukayese etmek istiyorum.fazer yüksek güç nedeniyle durmada sorunluymuş.abs işin içine girdiğinde cbf in mi yoksa fazerin mi duruşu daha düzgün.
son olarak:
iki motor da 2006 model,ikisi de abs li,fz6 fazer 17000 de ve full aksesuarlı.cbf 600s i ise henüz görmedim,ama 8000 km de olduğunu öğrendim.iki motorun da fiyatını yazmak doğru olmaz.sizce uzun vadede hangisini almak doğru olur(yamahanın parçaları daha mı ucuzdur?).fazer ile cbf600s fiyatları arası oran nasıl olursa normaldir(sıfırları arasında 3000 ytl fazer sanki abs li olanda daha pahalı duruyor.).
Benzin hesabı yapmadan biniyorum CBF600 e
Benzini hesaplıyacaksan yani tasarruflu gitmek istiyorsan 150 lik denemeni tavsiye ederim.