Trafikdeki Yerimiz...Birazda ÖZELEŞTİRİ yapalım..

91 den beri motosiklet üzerindeyim..Hiç haksız olduğumuz yanları konuşmayız yazmayız nedense...Kazaların çoğu bizi sinek gibi gören ARAC sürücülerinin varlığıyla alakalı olduğunu düşünüyorum...Ayşe Şule Bilgicin yazısını okuyunca şunu farkettim ki bize trafikte serseri gözüyle baktıran şeylerden biride bu TRAFİKTE BİZDE VARIZ psikoljisiyle yaptığımız kural tanımaz hareketler...

91 den beri derken...Mobiletide motordan sayıyorsanız tabi ...vitesli ilk makinam 1992 Yamaha DT 125 ti...

Ben kendi adıma yaptığım ve yapıyor olduğum hataları şöyle özetleyeyim...

1.Peder polis diye (emeklide olsa teşkilatta bilinen biri) soyadıma güvenerek yıllardır ehliyetsiz gezdim... 1 yıl bile olmadı ehliyeti alalı...bana bu motoforumun ve sizlerin kazandırdığı bilincle aldım desem yeridir...büyük kazalarda yaptım bir şekilde hallettim...buda tabiki hata...

2.Trafikte aşırı özgüven...sanki herşeyi biliyorum...bilmediğim teknik yok sanki...bu nedenle her türlü anlık ters durumlardan çıkabileceğimi düşünüyorum...hatayı doğuran şeylerden biri...bana bişey olmaz mantalitesi...

3.Bu özgüvenin beraberinde getirdiği atraksiyonlar...girilmedik ara atmadığım makas yok...ki bazen karşı tarafın mutlak duracağını hesaplayarak dalıyorum makasa veya araya...peki ya hizamdaki arac hızını kesmezse...ya makas yaparken oda aniden hızlanırsa yada beni farketmeyerek sollama yaparsa(ki genelde kör noktada oluruz..)

4.Eller sürekli kornada...trafikte otomobilleri taciz etmek...kornamı silah gibi kullanıp otomobillerin beni farketmesi adına sürekli belli melodilerle kornaya basarım...bazen abartıp sürekli basılı tutuyorum...ne olur ne olmaz diye...sanki önüme asla kırılmayacak ya...

5.Plakam genelde kapalıdır...metodu sormayın...EDS çıkınca bu yönteme başvurdum...OGS olmasına rağmen ne olur ne olmaz diye plakamı bir şekilde kapatıyorum...kendimi tek güvende hissettiğim yer emniyet şeridi çünkü...orayıda EDS siye elimden bir Allahın kulu alamaz...tınlamam...yasalar kurallar eni yakalanana ceza yiyene kadar bağlar...

6.Kurallar benim için geçerli değildir...şeritler ışıklar uygulamalar düzenlemeler eğer benim o anki durumuma aykırıysa çiğnerim...kendi kurallarımı koyarım...

Bunları gururla yazmıyorum...Utana sıkıla yazaıyorum ama İstanbulda yaşamanın bedelini ödüyorum ödetiyorum...1-2 trafik cezasıda benim kendi canımdan asla önemli değil...bazı kurallar bazı gereksiz ışıklar hem zaman kaybı hem sanki diğer araclar için varlar gibi..

yani Trafikte BEN ve diğer araclar var sanki...kimse kusura bakmasın yazdım...ben kendimi eleştiriyorum...sizde istediğim kendi hatalarınızı yazmanız...topiği kişiselleştirmesin kimse...sen şusun ben buyum...sen sütten çıkmış ak kaşıksın ben bilmem neyimde demesin...

Hatalımıyım...evet...düzelirmiyim hayır...psikiyatrik çözümlerde aradım ama nafile...

Böyle TRAFİĞE böyle SÜRÜCÜ gerekli diye düşünüyorum...

çünkü bazen gerçekten cinnete veriyor insan kendini...ters bişey olduğundada direkt küfürleşme ve kavga çıkıyor doğal olarak...belkide uzun yaşamam ama kolay kolayda yerde paspas olmam...genelde araclar içten kapıları kilitlediği için hep saldıran taraf ben oluyorum...bu demek oluyorki haklıyım...herif 1.5 tonluk aracını üzerime sürerse ya aracını ya kendisini darp edicem bir şekilde...

asabiyim...haklıyım...hakkımıda bir şekilde kuralsızlıkla veya şiddetle alıyorum...ama hakkımı ararkende haksız durumuna düşebiliyorum...git polise şikayet et savcıya bilmem ne ifade ver ambiansıda ters geliyor...

sizden ricam hatalarınızı dürüstce yazmanız...topik konusu ben değilim...biziz... :cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yuuuuuuuh:)

motorum yok
trafikte motorcu görürsem daha o yaklaşmadan yol veriyorum
yanımdan geçerken selam veriyorum
bi de gidebildiğim kadar arkasından takip mesafesine uygun olarak gidiyorumki
araya apaçiler girip arkadan sıkıştırmasın

taksicilere kesinlikle yol vermiyorum.... dolmuşları sevmiyorum, otobüslere küfrediyorum, motorcuyu sıkıştıranı gidip bende sıkıştırıyorum (geçenlerde bir kuryenin üstüne kıran dolmuşun önünde harş diye frene asıldım adam bembeyaz oldu nedense)

ya bide her akşam motor ilanlarına bakıyorum
ben oldum galiba daldan düşme zamanım geldi...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Hani bizi farkedin diye yırtınıyoruz ya. Bizde motorlu taşıtız bizde canız diyoruz.

Fakat hemen hemen hepimiz asla bir taşıt gibi davranmıyoruz, yani aslında suçun büyüğü kendimizde....

bende emniyet şeritlerini kullanıyorum 60-70km hızı geçmeden kullanıyorum(dengesizlerin ne yapacağı belli olmuyor bazen orayada cart die sdalan oluyor yavaş gitmek lazım) çünkü bende kendimi orada güvende hisediyorum. ehliyetsiz olarakda 4 ay gibi sure aman ne olacak diye motor kullandım.pizzacılara ve suculara gerçekten uyuz oluyorum yada onlar gibi motor kullananalara. çünkü bazen beni bile çileden çıkrıyorlar sıkıştırıyorum bende onları

BEN MOTOTRA BİNİP TRAFİĞE ÇIKMADAN GAYET SAKİN USLU KURALLARA VE KİŞİ HAKLARINA RİAYET EDEN BİR MOTORCUYUM AMA 1-2 IŞKTA DURDUKTAN SONRA BU İBRE TAM TERSE DÖNÜYOR NEDEN?
KENDİNİ BİLMEZ 1-2 OTOMOBİL KULLANICISI ARKADAŞ
SENLE KAPIŞMAK İSTİYOR
DİREKSİYONU ÜSTÜNE KIRMAYA ÇALIŞIYOR
KARŞIDAN GELEN DANGOZ ÜSTÜNE SÜRÜYOR vs
NETİCEDE NE OLUYO BENDE ONLARA AYNISINI YAPIYORUM:p

trafik çok sıkışınca deliriyorum bazen. ilk buldugum boşlukta sonuna kadar açıyorum gazı. gözüm hiçbirşeyi görmüyor o zamanlar..

bu topicde yazılan msjları biz motorculardan başka kimse okumaz inş:mrgreen:
okursa şunlara bak trafikte nasıl sürüyolarmış neler yapıyolarmış zaten bu motorcuları ben hep böyle biliyodum felan diye şeyler diyecekler :queen:

birisi bana arabayla yanlış bi hareket yaptımı nevrim dönüyor desem yeridir. bi kere adamın önüne durup azıma geleni saydım bağıra bağıra. millete rezil oldu. ama haklıydım yokuş aşşağı ana yoldan kaptırmış geliyorum adam tali yoldan karşı şeride geçmeye çalışıyor.ben selektör yaptım.adamda inat olarak arabayı kaydırdı tam ben geçerken ben de asıldım frenlere önünde durdum saydım.sonra yediremedi arkamdan geldi sellektör yaparak ama yakalayamadı trafik vardı çünkü. normalde çok sakin kullanıyorum. trafiktede aralardan bazı araçlar beni sinirlendirmediği sürece çok yavaş ve sakin geçiyorum. ama sinirlenince kendimede motorada hakim olamıyorum.taki kendi kendime napıyon olum sen diyene kadar.. birde acele işe gelmiyor malesef motosiklet. sabır taşı olmak gerekiyor.

motor üç saattir bende ama ne muayene ne sigorta yaptırdım.:pr:
nedense yılda toplam 80 lira vermek zoruma gitti hep.

sinyallerim bir senedir çalışmıyor.mobiletin orjinalinde zaten yok diye yaptırmadım da:pr:

motoru modifiyeli, bir mobilete göre daha güçlü ama bunu daha güvenli olsun diye ve uzun yol gidebilmek için yaptım.

sıkışık trafikte çok bunaldığım için motorun küçüklüğünden faydalanıp sucuların bile girmediği aralara giriyorum.bu huyu da istanbulda kaptım.türkiyede
10 kmden fazla 30 km/s ile 2 arabanın arasından motorla gidilebilen tek yer burasıdır herhalde.:farao:

bi araba sıkıştırdı mı duramıyorum arabada da motorda da gözüm kapanıyo direk aracın üstüne kırıyorum adam korkup veya sinirlenip bi kırsa direksiyonu ben pestil son zamanlarda bunu motorda değil arabada daha çok yapıyorum....

bana carpan hıyara kask la kafa attıgımı bılıyorum daha fazlasını soylemeye gerek yok yakında motorun onune mıltralyoz monte edicem hanı su apache helıkopterlerın onunde var ya ıste ondan :)

Türkiyede
10 kmden fazla 30 km/s ile 2 arabanın arasından motorla gidilebilen tek yer burasıdır herhalde.:farao:

Hehehehe buna gülerim işte hangi 10km hangi 100 km saatine denk gelirsen aralardan gider aralardan gelirsin ama işimize geliyo bostancıdan avcılara 50 dakkada geldim motosiklet hariç hiçbir tekeri yere basan cihaz yapamaz onu o trafikte en buyuk sucumuz ıkı serıt arasındakı aralardan gitmek evet bu konuda sucluyuz ama oyle olmasa ne farkımız kalırdı otomobılden sadece havadar dıyemı motosiklet :silent:

şuanlık trafikte sadece yayayım gücüm yettıgı kadar ıstedıgım yere gıdıom :)

korumasız çıkmam trafiğe.genelde kurallara uyarım ne zaman uymadığımıda hatırlamıyorum.ama emniyet şeridini kullanırım bide 2 araba arasına çok girerim.yayanın geçebileceği yerlerden çok yavaş ve dikkatli geçerim birden önüme çıkmasın diye.onun haricinde biraz asabi ve asiyim.
ama gelde sinirlenme geçen lavuğun teki önde ben arkada sağa döndük adam çift yönlü yol sola girdi yavaş yavaş gidiyor.bende yavaş gidiyorum sağa girer diye ama baktım adamda hareket yok sağından solluyorum oda sağa girdi sonra korna sellektör.adam bide bana sağdan sollanırmı diyo arabadan inmiş.bende senimi takip edeyim çift yön burası madem haklısın polis çağır dedim yemedi demekki:queen: bastı gitti

evetya bizde can taşıyoruz ..

gecen motorumla ışıklarda durdum araba geldı durdugum ısıklarda arkamdan hafifce çarptı kaskı cıkardım hocam biraz yavaş ol dedim oda dediki kusura bakma koseye yanastırlen dedi baktım icinde 4 kısı var en ıyısı mahalleye yaklasayım hallederım onları orda motorla bir bastım adam kaybolmus nereye kadar surecek bu çilemiz....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi sürücü trafikte herkese saygısı olana denir ne yazıkki bizle uğraşanlar sıkıştıranlar asalaktan başka 1 şey değil..
motosikletle giderken herzaman sağ şeridi kullanıyorum ama öküzün biri sinyal vermeden önüme kırdı oha diyip kornayı kökledim inip bağırmaya basladı kaskı çıkardığım gibi kafada 2 ye böldüm adam eline bıçak aldı ALLAH tan polis vardı kavgayı görünce geldi durumu benden ve etrafdakilerden dinledi adam kanlar içinde hala küfrediyordu polis adamı ittirip bana şikayetçimisin diye sordu bende bunla uğraşamam cezasını aldı dedim yoluma gittim sanırım sarhoştuda..

patronun kızını okula bırakmaya arabayla giderken sürekli aynaları kontrol ediyorum motorlu olursa yol veriyorum..

tamam bazen trafik felç olduğunda bende arabaların arasına hızla dalıyorum ama
yol görüşüm kısıtlıysa yavaşlıyorum dikkatle geçiyorum..

sürücü trafikte herkese saygısı olana denir
::plus1::

Direkt olarak hayatımı tehlikeye atmadığı sürece, kurallara uyarım, iki arabanın arasından geçeceksem, araba+30 km/s hızı geçmem.

Arkadaşlar, nasıl araba sürücülerinin, bizi de düşünmelerini istiyorsak, biz de onları düşünmeliyiz, onlar da insan, artı onlar bu trafikte daha çok çile çekiyor, unutmayın.

kurallara uyulsun istiyorsan, kurallara uyacaksın... gersi sonra...

kurallara uyyarım... ve bu nedenden dolayıdırki uymayanlara kızarım...

2 senedir motor kullanıyorum.motor deneyimime vitesli motorla başladım...motora bindigim ilk 10 15 dakika çok rahatım.kendi şeritimde sakin sakin arabaların arasındaki boşlukları kullanarak sinirlenmeden gidiyorum.:)taki o dört teker kullanan sanki trafikte kendisinden başka kimse yokmuş gibi hareket eden.arkadan son sürat gelip senin burnunun dibinden geçen,trafikte slolam yapan, sözüm ona otomobil yarışcıları.:pr: şeritleri ortalamayıp ya şeridin iyice sagından yada solundan giden aniden arabayı seni gördüğü halde sinyal minyal vermeden lap diye önüne kıran o hıyarlardan çok var.:pr::pr::pr:
tabi bu olaylardan sonra o 10 15 dakikalık rahat sürüşüm yerini iyice agresif bir hal almaya başlıyor ve bende başlıyorum böyle saygısızca süren arabalara küfür etmeye el kol işaretleri yapmaya, arabaların arasından motoru bagırttıra bagırttıra geçmeye.:pr::farao:yani gidecegim yere varana kadar sinir kirizleri geçiriyorum.

yani arkadaşlar istanbul trafiginde biz nekadar kurallara uysakda bize rahat sürüş yaptırmayacak çok sayıda trafik canavarı var yollarda.

herkese kazasız belasız sürüşler:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar