- Konu Yazar
Aklımda bı fıkır var bu silindiri buyultugun zmn istedigin zmn 130-140 yaparmısın yani ??? düz yolda filan..__??
250cc lik bi makinenin düz yolda 130-140 la gitmesi çok normal birşey zaten
Aklımda bı fıkır var bu silindiri buyultugun zmn istedigin zmn 130-140 yaparmısın yani ??? düz yolda filan..__??
arkadaşlar sordum motor 1500cc iken 180 yapmış sadece pistonlarla oynamış ondan 180 yapıyormuş 300 cc lere kafa tutuyormuş fakat motor şu an orjinalmiş ayrıca motor satlık haberiniz olsun motor gayet temiz ve duzgun alan olursa
Arkadaşlar bu adam sizinle t...şşak geçiyor haberiniz olsun adamın motoru bile yok dalga tutuyor sizinle kalın sağlıcakla...Aklımda bı fıkır var bu silindiri buyultugun zmn istedigin zmn 130-140 yaparmısın yani ??? düz yolda filan..__??
Antepli arkadaşlar siz motorunuzu hangi servise veriyorsunuz?Cumhuriyette bir tane var,1000km bakımını oraya yaptırmıştım(şehreküstü ÖNDER MOTOR&YEDEK PARÇA Servet abi önermişti sağolsun bin pişman oldum).Daha önce de dediğim gibi adamlar akümde de motorda da sorun olmadığını söylemişlerdi.Ancak ben konjektörü değiştirmeye karar verdim.Bu konjektör motorun tam olarak neresinde ve nasıl sökeceğim?Bir de rölanti vidasına nasıl ulaşıcağım?
Antepli arkadaşlar siz motorunuzu hangi servise veriyorsunuz?Cumhuriyette bir tane var,1000km bakımını oraya yaptırmıştım(şehreküstü ÖNDER MOTOR&YEDEK PARÇA Servet abi önermişti sağolsun bin pişman oldum).Daha önce de dediğim gibi adamlar akümde de motorda da sorun olmadığını söylemişlerdi.Ancak ben konjektörü değiştirmeye karar verdim.Bu konjektör motorun tam olarak neresinde ve nasıl sökeceğim?Bir de rölanti vidasına nasıl ulaşıcağım?
yaa arkadaşlar size bi sorum olcak yuan scoter ları nasıl tavsiye edrrmisiniz :cat:
İşin çok zor o zaman. Konjektör tam olarak arka kuyruk grenjlarının içinde gizli. Sökmen için arka el tutamaklarını ki; alyen civata kullanmışlardır büyük ihtimal. bir de benim bile hala ne işe yarıyor diye anlamaya çalıştığım bir zabazingo:mrgreen:var ismini bilmiyorum. Ve arka kuruk grenajlarını tutan civataları sökersen göreceksinki motorun iki yanında kablolar uzanıyor. Birisi sanırım sol taraftaki konjektördü. Rolanti yide ince fakat baya uzun bir tornavida yardımıyla ayarlayabilirsin. Fakat çok zor söyliyeyim. En garantili yol yan grenajı söküp onu göre göre ayarlamaktır. Kardeş bence senin sorunun konjektör falan filan değil. Sen muhtemelen gündüzleri de Farların açık gidiyorsun ki kış mevsimindeyiz zaten, bu şekilde bir sürüş akünü tam anlamıyla şarj etmez. Tavsiyem Akünü şarj ettirmen ama adam akıllı. Benim motorda öyle yapıyordu. Bir kaç saat şart ettiler yine aynı, şarj ettile yine aynı
eni sonunda aküyü değiştirdiler başka akü taktılar şimdi hiç bir sorun yok allah çok şükür. Bizim motorların aküleri biraz dandik, servise gittiğinde elektrik problemi olmayan bir motorun aküsünü takıp denesinler. Ha birde benim marka kuba değil o yüzden servisim farklı. Ama işini bilen insanlar ve içeri girer girmez motoruna arıza ve istek kartı yazıp yapıştıryorlar.(nasıl derler hani şu servise ilk girdiğinde bir karta arızanı falan filanı söylersinde onlar yazar ya )
bu kadar şeyden sonra konjektörü sökmekten vazgeçtim ve akü almaya karar verdim.bildiğim kadarıyla akü garantiye girmiyor.o yüzden bu akünün iyisini nerden ve ne kadara alabilirim?
Gökhan abi ben ilk bakımımı zaten onur motora yaptırmıştım.dediğim gibi ÖNDER MOTOR Servet abi beni yanılttı.-'boşver o yaşlı keli' demişti.ama yine de bir dahaki bakımımı oraya yaptıracağım.
yahu arkadaş ya benim ibrem de bir hata var. yada o arkadaşın motorunun ibresinde bir hata var. Orjinal hali ile en fazla yapabildiğim taş çatlasa 140 km hız dı. Dişliyi büyüttükten sonra motor 130 geçmiyor ki zaten gücü yetmiyor. Yahu allah aşkına 10 bilemedin 11 hp gücündeki makinalardan söz ediyoruz. Nasıl 180 km/h yapıyor hayret. Kesin onların ibresinde bir hata vardır.
Kendi motorumda saatte 100 km/h vurduğumda bir kere yol akmaya başlıyor. 130 yaptığımda yol dümdüz ve uzundu ki motorun gücü anca zamanla o hıza çıkarmaya gücü yetiyo. ve kalbim sanki yerinden çıkacak mış gibi atıyo. yol seri akmaya şeritler hızla altından akmaya başlıyor. saatte 180 km/h hız demek arkadaşlar bir saniyede 50 metre yol katetmek demektir. yani otobandaki ışıkların (hani aydınlatma koyuyorlar bazı yerlere) bir saniyede öbürüne ulaşmanız demek.
yaa arkadaşlar size bi sorum olcak yuan scoter ları nasıl tavsiye edrrmisiniz :cat:
Antepde hiç yuan yoktur onun için birşey söyleyemiyecem emrah anlar o markadan.

Eline vede emeğine sağlık reo kardeş. Güzel bir paylaşım olmuş. Ben verimlilik kısmını atlamışım.
(kw/r/min) 10.0/9500 (maksimum güç: 9500 devirde 10kW yani 13,6hp)
ilginç değil mi sizcede bu verilere göre motor süper sport değil sport touring sınıfına girdiğini gösteriyor.Hiç bir süper sport motor 9500 devirde max. güç üretmez italyanlar hariç.Çünki japon ss ler max. gücü 5 haneli devirlerde verirler genellikle.