Honda Honda CBF 600 ABS

101.jpg

Teknik Özellikler
Motor Sıvı soğutmalı 4-zamanlı 16 sübaplı DOHC sıralı 4 silindirli
Motor hacmi (cc) 599,9
Silindir çapı& strok (mm) 65x45.2
Sıkıştırma oranı 11.6 : 1
Yakıt sistemi 4 adet 34 mm´lik VP tipi karbüratör
Max güç (ps @ dev/dak) 77,5 / 10500
Max tork (Nm @ dev/dak) 58 / 8000
Ateşleme Elektronik avanslı bilgisayar kontrollü dijital transistörlü
Çalıştırma Elektrikli
Şanzıman 6 vites
Güç Aktarımı O-Ring zincirli
Boyutlar (UxGxY)(mm) 2170x765x1230
Tekerlekler arası mesafe (mm) 1480
Sele yüksekliği (mm) 785 (±15)
Yerden açıklık (mm) 130
Yakıt kapasitesi (litre) 19 (3,5lt rezerv dahil)
Tekerlekler
Ön/Arka U-profilli 6 çift kollu alüminyum döküm
Lastikler Ön 120 / 70 ZR17 M/C (58W)
Arka 160 / 60 ZR17 M/C (69W)
Süspansiyon Ön 41 mm´lik kartuş tipi teleskobik çatal,120mm esneme aralıklı
Arka 7 konumlu ön yükleme ayarlı monoshock amortisör, 125mm esneme aralıklı
Frenler Ön Çift piston kaliperli 296x4,5mm´lik çift hidrolik disk, ABS, cüruflu ************l balatalı
Arka Tek piston kaliperli 240x5mm´lik hidrolik disk, ABS, cüruflu ************l balatalı
Ağırlık 202 kg
Renk seçenekleri Gümüş, Lacivert, Siyah

Arkadaşlar bu motoru nasıl bilirsiniz?

Çok yakışıklı. Benzin yakışı da tahmin ediyorum diğer 600 lük touringlerden az gibi. Tam seyahate çıkılacak motor. Benim olsun isterdim. Binen süren varsa anlatsın biraz, gerçekten çok yakışıklı bir makina... Beğendim...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok yakışıklı. Benzin yakışı da tahmin ediyorum diğer 600 lük touringlerden az gibi. Tam seyahate çıkılacak motor. Benim olsun isterdim. Binen süren varsa anlatsın biraz, gerçekten çok yakışıklı bir makina... Beğendim...

Doğru söze ne denirki ::xs22::

bildiğim kadarıyla yakıt sistemi karbüratör olduğu için diğer touringlerden fazla yakıyor (enjeksiyonlu olanlardan)

yamaha fazer de buna benzeyen bi motor ama onda piston çapı daha fazla strok daha küçük olduğu için motoru biraz daha güçlü, ama strok fazla küçük. bu motor gayet idael gibi geldi bana, yaksa ne kadar yakabilirki, 4lt den fazla mıdır?

internetten araştırıp ancak bu bilgilere ulaşabildim,copy yapılamadığından caps fotolar olarak gönderiyorum tıklayıp büyüterek açıp okuyabilirsiniz.....umarım faydası dokunacaktır.

By jeansatar

By jeansatar

JeanStar teşekkürler detaylı bilgi için. Yakıt tüketimi gerçekten azmış. "Arkaya, sağa-sola çantaları bağlayıp ver elini Avrupa" özlemi uyandırdı bende.

ikinci el olarak 10.000 ile 14.000 ytl aralığında çok temiz ve orjinallerine ulaşmak mümkündür.

bildiğim kadarıyla İbrahimde var cbf 600
konuyla ilgili bizi bilgilendirirse seviniriz.

2006 yaz aylarında dizayn istanbul 06 fuarında park halindeyken çektiğim birkaç tane CBF 600 fotoğrafını ekledim arşivimden,gerçekten çok güzel bir motosiklet öyle değil mi arkadaşlar ?

abi ibresi neden 220 onu anlamadım.bizim er5 in ibreside 220.ben yapmadım ama 220 yi er5 le gören çok arkadaş var

fazer 98 hp lik bi alet..
bu 77 hp normaldir 240 görmesi yani..
ayrıca cbf600 abs li bir motor olarak öne çıkmakta..ben bunun bi büyük abisini test etmiştim.fren sistemleri aynı ve inanamadım.gerçekten şahane yapmışlar..her abs bir olmuyo bu arada bunu bmw ye bindiğimde anlamıştım..gerçekten bmwde çok kötü bir abs sistemi var.ayrıca yakıt tüketimide öyle korkulacak kadar çok değil.2008 modelleri enjeksiyonlu olarak gelecek fakat kilo biraz artmış olacak bildiğim kadarıyla yani enjeksiyonla karbüratör bu modelde çok farketmeyecektir..
bende bunun bi küçük kardeşini kullanmaktayım ve cbf serisinden 500 600 ve 1000 liğin kuyruk kısımları tamamen aynı..lastik ebatlarına varana kadar..
param yetseydi enjeksiyonlusunun çıktığını bile bile gider bunu alırdım kesinlikle.bence alınıp kullanılacak bi motor..

OKD

Henüz 1700 km de ama kullandığım süre içerisinde memnun kaldım. Ülkemizdeki hız sınırının 70 km/h olduğu düşünülürse gereğinden fazla ve istendiği zamanda güç üretebiliyor. Bence fazlası ile yeterli. Önemli olan keyif almak ve lüzumlu olduğunda motorun kendisini toparlayabilmesi. Yakıt olarak orta değerlerde. Yani pek tutumlu sayılmaz. Ortalama 6-6.5 litre/100km. Verdği keyif ve performans düşünülürse çok dikkate alınmayabilir. Kullanımı kolay. Hata tolere edebiliyor. (Tabi kendi sınırlarınız içinde kalmak kaydı ile). ABS denemelerimden memnun kaldım. Islak zeminde düz bir hatta duruyor. Sadece ön balatalardan bazen ses geliyor ama bu fren performansını etkilemiyor. Orjinal lastikleri Bridgeston BT 57 Şimdiye kadar bana şaka yapmadılar ama daha yumuşak vasıflı lastikle daha iyi olabilir. 2008 modelinde karbüratör yerine enjeksiyonlu sistem kullanmışlar. Avantaj mıdır bilemiyorum. Kışında fırsat buldukça, havalar müsade ettikçe kullanıp geziler yapmaya çalışıyorum. Henüz hava soğuk diye çalışmamazlık etmedi. İlk marşta alıyor.
Kısa kısa çeşitli konulara değinmeye çalıştım. Hata var ise af ola.

Henüz 1700 km de ama kullandığım süre içerisinde memnun kaldım. Ülkemizdeki hız sınırının 70 km/h olduğu düşünülürse gereğinden fazla ve istendiği zamanda güç üretebiliyor. Bence fazlası ile yeterli. Önemli olan keyif almak ve lüzumlu olduğunda motorun kendisini toparlayabilmesi. Yakıt olarak orta değerlerde. Yani pek tutumlu sayılmaz. Ortalama 6-6.5 litre/100km. Verdği keyif ve performans düşünülürse çok dikkate alınmayabilir. Kullanımı kolay. Hata tolere edebiliyor. (Tabi kendi sınırlarınız içinde kalmak kaydı ile). ABS denemelerimden memnun kaldım. Islak zeminde düz bir hatta duruyor. Sadece ön balatalardan bazen ses geliyor ama bu fren performansını etkilemiyor. Orjinal lastikleri Bridgeston BT 57 Şimdiye kadar bana şaka yapmadılar ama daha yumuşak vasıflı lastikle daha iyi olabilir. 2008 modelinde karbüratör yerine enjeksiyonlu sistem kullanmışlar. Avantaj mıdır bilemiyorum. Kışında fırsat buldukça, havalar müsade ettikçe kullanıp geziler yapmaya çalışıyorum. Henüz hava soğuk diye çalışmamazlık etmedi. İlk marşta alıyor.
Kısa kısa çeşitli konulara değinmeye çalıştım. Hata var ise af ola.

Çok yakışıklı bir motor:cat:6-6.5lt biraz fazla gibi geldi:silent::bounce:

Yaktığı kadar performans verebiliyo mu diye bakarsak Suzuki GSR 600'ün de 6-6,5 lt yaktığını okumuştum yanlış hatırlamıyorsam.Ama o çok daha performanslı.GSR 600'ün dik oturuşlu ama grenajlı bi modeli olsa er6f gibi, tam hayalimdeki motor olur.Hayalim de bile kararsızım.:silent::mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar