B.S.A mı BMW mi Bilgi alalım Bilen varmı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İngiliz motorsikletleri ile Alman motorsikletleri arasında Kıyaslama yapabilecek Bilgi düzeyinde olan arkadaşları Beklerim..ispanyol,İtalyanda olabilir..Japon Çin Kabul etmiyoruz...
Bsa,triumph,norton,ariel,matcless,ajs-Bmw,nsu-zundapp-mz-victoria-puch-
cagiva-ktm-benelli-motoguzzi-buell-sahipleri konuşalım tartışalım...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim Bilgim var..Bmw nin anlamı bavyera motor fabrikası..aslen uçaklara motor üreten bir firmayken daha sonra Motorsiklette üretmiş şimdiki bildiğimiz şaftlı tek silindir çift silindir motorsikletleri üretiyor...gerçi şaftlı olupta yeni modelleri zıpkın gibi motosikletler...BSA Birmingham Small Army..ingilterenin Birmingham kentinde üretildiler..Orduya muhimmat üreten bir fabrikanın dönüşümünden kurulmuştur.Üretim tarihi 1870 li yıllara dayanır..ama ilk BSA lar seri olarak 1910 yılında üretilmiştir..BSA lar BMW ile kıyaslanacak olursa Bsa Bmw ye göre daha sert çalışır.BMW yumuşak başlı bir motorsiklettir..Sübaplarının çalışmasını hissetmezsin...Her yola gelir motorlardır..Bsaların Pistonları Aynı anda aşağı iner kalkar..yani bildiğimiz çalışma sisteminin dışında bir piston aşağıdayken diğeri yukarıda olurken bunda aynı anda iner kalkar Çift silindirlileri böyle çalışır...Bmw ise dünyada en çok takliti yapılmış motorlardandır Hırsız Ruslar çalmış yapmış adına URAL ALTAY DEMİŞ..Aç çinliler çalmış yapmış Adını yazacam ama unuttum...En hırsız Japonlar Çalmış Yapmış onunda adını unuttum..HAA unutmadan Bu Hırsız japonlar senin elindeki Motoru alır senden daha iyi yapar sonra Ben yaptım diyede satar.ona göre...Ayrıca 1950 yıllarında Japonlar 350 cc makina üretebilmek için Cekoslovak abilerinin kapısını çalıp patentle 350cc motorsiklette üretmişlerdir...Motoguzzi italyan olup çokta dünyada tutulmuş bir marka değil..yapıp yapıp Sömürgelerine Yutturmuşlar..İspanyol motorlar Buell ler Türkiyede varmı yokmu bilmiyorum Güzel görünümlü.Binme şansım olmadı....BSA lar sağdan viteslidir,italyanlarda sağdan viteslidir ama şimdiki yeni modelleri değil....BSA-Norton Daha sonra fabrikaları kapatıp TRİUMPH a katılmak zorunda kalmışlardır..İngilizlere ise İspanyollar karbüratör üretmiştir..
Karbüratör adı AMAL dır......Bmw ise hala tek tabanca yoluna devam ediyor..

Son düzenleme:
içimden bir ses donvito ile Jawa350cc aynı şahıs diyor :mrgreen:

ikisi de "motorsiklet" yazıyor.
İkisi de "..."ları sıkça kullanıyor.
İkisi de noktalamadan bihaber.
İkisi de karman çorman yazıyor.
İkisinin de ne dediği anlaşılmıyor.

Son olarak, teki az önce üye olup diğeri konuşsun diye bu soruyu sormuş hemen, ayrıca 3 mesajı var üçü de Jawa'larla ilgili ve över nitelikte. :mrgreen:

:cherry:

Hayır anlamıyorum ki el akıllı biz mi aptalız :mrgreen:

içimden bir ses donvito ile Jawa350cc aynı şahıs diyor :mrgreen:

ikisi de "motorsiklet" yazıyor.
İkisi de "..."ları sıkça kullanıyor.
İkisi de noktalamadan bihaber.
İkisi de karman çorman yazıyor.
İkisinin de ne dediği anlaşılmıyor.

Son olarak, teki az önce üye olup diğeri konuşsun diye bu soruyu sormuş hemen, ayrıca 3 mesajı var üçü de Jawa'larla ilgili ve över nitelikte. :mrgreen:

:cherry:

Hayır anlamıyorum ki el akıllı biz mi aptalız :mrgreen:

sen iyisimi bi ip kontrolü yap bakalım ne çıkacak:)

Çöp çekelim o zaman.:queen:
Çekelim deyince aklıma geldi, Çekoslavakya değil Çek cumhuriyeti,diğeri Slovakya cumhuriyeti
Ayrılalı baya oldu

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bikere onun hayabusa sı var.... 15 milyarlık..... Lütfen konuşmalarınıza dikkat edin.....:queen::queen:

acaba burda amaç ne onu anlamadım

nie 2 hesaptan birden kasıyo

bişi biliyosan yazarsın olur biter

Belki kendi kendine konuşmayı seviyodur :p Hor görmeyin vatandaşı :p

Hehe olaya bakın yaa, daha neler göreceğiz bakalım.. :queen:

ben de konuşurdum da, kendi kendime ".... nedir bilen varsa anlatsın" dedikten sonra anlatmaya başlamazdım :p

:queen::queen::queen:

Ben yapardım vallahi, kendi kendime ne kadar bilgili olduğumu ispatlamaya filan çalışırdım :p Sen kötü bi çocukluk geçirmişsin Pro :queen:

hey Allahim sevgili ulkemin sevgili vatandaslarindan bir ornek daha
farkli bi acidan bakalim
buell amerikan motoru degil mi?

Pekii Çekoslavakya ayrılıp Çek ve slovakya cumhuriyetleri kurulunca daha önce Prag olan başkent ne oldu eskiciye mi satıldı?Yoksa hurdacıya mı verildi?

:queen::queen::queen:

Ben yapardım vallahi, kendi kendime ne kadar bilgili olduğumu ispatlamaya filan çalışırdım :p Sen kötü bi çocukluk geçirmişsin Pro :queen:

gayet de güzel bir çocukluk geçirdim, bir sürü kız arkadaşım vardı, çocukluk değil cennet mübarek :cherry:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar