Ya aYe arkadaş bi araştırda sonra konuş.... yazmıyım yazmıyım dedim dayanamadım..
1-Havayla çalışan motor arkadaşın dediği olay gerçek yapıldı. hatta beğenilmeyen TATA Firması yaptı al sana kaynak;
Hindistan’ın en büyük otomobil üreticisi Tata tarafından alternatif enerjili araçlara bir yenisi sıkıştırılmış havayla çalışan otomobil oldu.
Petrol sıkıntısının giderek artması otomobil üreticilerini alternatif enerji kaynaklarına yönlendirirken elektrikli, ethanollü, nitrojenli ve hibrid otomobilleri günümüzde sıkça duymaya başladık. Alternatif enerji kaynaklarına bu denli yüksek bir ilgi varken Hindistan’ın en büyük otomobil üreticisi Tata, sıkıştırılmış havayla çalışan bir otomobil ürettiğin açıkladı ve herkesi şaşırttı.
Eski Formula 1 mühendislerinden Guy Negra önderliğinde tasarlanan otomobilin 110 km/s’lik maksimum hıza ve 200 km’lik menzile sahip olduğu belirtiliyor. 2008’in başında pazara sunulması beklenen araçtan Tata, yıllık 6000 adetlik üretim kapasitesi bekliyor.
Bir kompresör yardımıyla sıkıştırılmış hava deposu doldurulan araç, sıkıştırılmış hava sayesinde pistonları harekete geçirerek motorun çalışmasını sağlıyor. Ayrıca araç içerisinde bulunan başka bir kompresör yardımıyla da hareketin sürekliliği sağlanıyor. Sadece depo başına 2 USD’lik bir maliyetle çalışan aracın, herhangi bir zararlı egzoz gazı üretmemesi ise küresel ısınmaya karşı da çok büyük bir avantajı oluyor. Havayı sıkıştırmak için gerekli kompresörün bulunmadığı yerlerde ise aracı herhangi bir elektrik kaynağına bağlayarak içerisindeki ufak kompresör sayesinde deposu doldurulabiliyor.
Hindistan’ın yanında ilk etapta 12 ülkeye ihraç edilmesi düşünülen aracın Almanya, İsrail ve Güney Afrika’ya ihraç edileceği bilinirken Türkiye’ye gelip gelmeyeceği konusunda net bir bilgi henüz bulunmuyor.
buda vatandaşın resmi;
al sana fizik kanunu almadan ver.... bunda napıyosun? elektrikle havayı veriyosun ve kullanıyosun... ÇALIŞTI...
Gelelim manyetizmayla çalışanlara;
Bahsettiğim vatandaşı buylursam dahada fazla bilgi vericem. hatta kabul ederse o motoru inadına hondanın cbr serisinden birisine takıp ön cama liselim yan grenayada aYe sağolsun yazıp gezecem

şaka bi yana buda bu vatandaşın videosu;
http://vdo.mynet.com/video/BilimTeknik/62469/ARABADA_MANYETIK_MOTOR/?adussid=LkRBRl8D15
Çalışmasını hala çözmüş değilim ama olmayacak bir şey değil. elektrik motoruna yakın prensiple çalışan bir motordur tahminimnce
veeeeeeeeeeeeeee son durum SUYLA ÇALIŞAN ARABA..........
aYecim. bak sana hidrojenle ilgili biraz ödün ÇALINTI BİLGİ VERİYİM;
Bunları şu wikipediamıdır nedir oradan almıştım.. ha gelelim olmama nedenine
aYe şu anki eksiklikleri ne?
Üretim depolama dimi?
ankaralı bir firma yakıta ek yaptığı sistemde depolama olayını ortadan kaldırmış bir şarj diamosu vasıtasıyla motor devriyle orantılı olarak akım ve voltaj artmasından daha fazla su elektrolizi sağlayabiliyor.. firmanın adı aklıma gelse hemen yazıcam
2-güç düşüklüğü mazda firması rx-8 modelinde ne yapılır?
http://arabam.milliyet.com.tr/haber.aspx?HID=1&PID=683&haberID=276993
bildiğin gibi wankel motorlar rotorun bir devrinde üç ateşleme çakar buda sana güç olarak döner örneğin bu aracın 1300 cc BESLEMESİZ benzinli modeli 200 hp üstü güç verebiliyor.... buda tamam
3-geriye aşıntı kaldı su buharının etkisi kaldı..... aslında bunuda kafamda basit bi şekilde çözdüm ama yazmıycam....
ha mantığı şöyle düşün ayecim. ilk okullarda bile hidroliz yapılabiliyor. bu kimin ilgi alanına girer atıyorum elektrikçinin buelektriğini yapar ilk çalıştırmada aküden alınacak güçle çalıştırma anındaki hidrojen üretilir ve motor çalışır daha sonraları dinamodan güç üretilerek ve bir kapış devresi konarak motor devri ayarlanabilir sonrası ise malum. oksijenle hidrojeni ayır geri yak ve su buharı olarak aldığın suyu doğaya geri yolla.... bu kadar basit... ha şimdi bana devirdaim makinası fizik kanunu falan deme çüni ben yoktan bir enerji varetmiyorum yada ilk enerjiyle sonsuza kadar bir makinayıyakıt geeksinmimsiz çalıştırmıyorum. yakıtımız hidrojen yani su su olmazsa buda çalışmaz... ee neresi kafana takıldı?
aYe bak bu sistemi 99 yılında bi türk yaptı çalıştırdı ne adam var nede arabası. şu manyetizmayı hala anlamadım ama bir çok yerde aynı çalışma var ve herkes çalıştığına göre bir mantığı olabilir. bende şu an bunun mantığı üzerine çalışıyorum. fakat bunları yapoanlara destek yok.. uçak düşürüldü toryum üzerine çalışan hocalarımız öldürüldü. aselsanda plastik bombaları tespit eden dedktör gibi bir çok buluş yapan mühendisler öldürüldü.
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=215346
sence böyle bir dünyada suyla araba çalıştırırlarmı? uzaya araba yollayacak teknolojisi olan ülkeler bunumu yapmaktan aciz sence? işlerine gelmiyor desek daha doğru...