ben de kışa aldırmayıp binenlerdenim ama şöyle: 3 kazak + 1 mont + 2 kaban üst üste giyiyorum sonra hareket edemiyorum tabi. Şu kıyafetlerden alsam soğuktan korur mu? Mont 250, pantolon 250, toplam 500 lira.
Tekno dostum altındaki motoru bindiğin çinli motorlarla karşılaştırman pek doğru değil. Bunum böyle olduğunu anlamak için mct ile uzun kmler yapıp cbf 250 binmeye de gerek yok. benim bulunduğum coğrafyada 1 saat boyunca 100 km sabit hızla gidilecek yer de yok. yolun kalitesi heryerde aynı değil ki zaten 100 km ile giden bir motorum ble olsa ben onunla 100 km sabit hızla gitmem bu motora zarer veriyor. Ancak şunu söyleyeyim ben motoruma uzun km yapıyorum 80-90-100 km değişken hızlarla gidebiliyorum. yolunu buduğumda da 110-120 yi denemeyide ihmal etmiyorum. Fakat MCT bahsettiğin kadar kötü değil. Be sana çok kaliteli 1 numara demiyorum bu motoru alırken herkesin kendine göre geçerli sebepleri var. Bu tarzda en uygun fiyatlı makina bu. artık eskisi kadar da çok problem çıkartmıyor. benim 100 km ile bir saat boyunca gitme arzum yok zaten insanın eli aynı konumda kalırsa okadar uyuşur. MCt aşağı yukarı 2 yıldır piyasada ve inanıyorum ki hangi açığı varsa şu anki modellerde kapatılmış durumda. Bir çin motoru en fazla neyi verebiliyorsa MCT onu veriyor tutup da honda cbf 250 ile ki tarzları bile aynı değilken kıyaslamak bana mantıklı gelmedi. Ben Virago250 de kullandım ama hiç bir zamanda neden mct aldım virago almadım demedim. Çünkü teiz bir viragoyu mct fiyatına bulamazdın bulsan bile çoktan "hışır" olmuştur. hem bir problemi olsa parçasını mct kadar kolay ve uygun fiyatlı bulamazsın. Bugün 250 cclik bir japon cruiserın 0 km fiyatı 8-9000 ytl civarında seyrederken bu sevdaya tutulanlara yaya olun demek ya da tarzı dışında bir makinaya binin demek tam objektif değil. niyetim seninle ters düşmek değil ki seninle bu platformda ciddi anlamda bir hukukumuz da olmadı. Ama ben diyorum ki karşılaştırıken en azından aynı tarz makinalarla fiyat performans ve kalite kriterleriyle karşılaştırmak daha objektif olurdu. Çünkü bu motoru soranların binmek istedikleri tarzın ne olduğu apaçık ortada. Sürç-ü lisan ettiysem affola
Sağlıcakla.
iyi hoş da benim motosiklette jikle yok sanırım otomatik avans vede soğuklarda çok zor çalışıyor bunu nasıl halledebilirim?The Turk %100 haklı arkadaşlar.Problemsiz ve en güzel çalıştırma sistemi jikle ve marş...Gaz kolunu hiç kullanmadan...Bende keşfede kadar 2 buji takımı yedim...Ama bu sistemle hiçbir problem yok.
Hakanz koruma demirini nerde takdırdın.Çok güzel olmuş...Adres ve tel lütfen...
Sevgili Arbetus
Ben ve grup arkadaşlarım olan diğer Mct sahiplari yaşadıkları sorunları, sıkıntıları göz önüne alıp yeni satın alacak arkadaşları bilgilendirmek istedik.
Zaten bende bunu yapmaya çalışıyorum
Oysa sen ısrarla bazı sorunları yaşamadığını yazıp , objektif davranmıyorsun.
Sana yalan borcum yok yaşamadım
Bizim görevimiz insanlara yaşadığımız sıkıntıları anlatıp onların ufuklarını açmak.
Sende forumu tam okursan Ben ne yaşadıysam çözümüyle birlikte yazdım.
Formu okursan bazı arkadaşlar şasesinin kırıldığını yazmış.Bu olabilecek en majör hata.Sen yaşamın boyunca şasesinin kırıldığı herhangi bir araba, motorsiklet, bisiklet vs. bir şey de duydunmu?
bisiklet çok duydum. Motosiklet de duydum. Otomobillerin şasesi motosiklet ve bisikletten farklılar.Şasi kırılması kötü bir olay. Benim en büyük sorunum arka dişli takozların bitmesinden dolayı stoperi ve göbeği kırmamdı.
Hiç mi trafik ışıklarından kalkarken vitese geçmeyip yol ortasında çaresizlik içinde kalmadın? Hiç mi kalkış anında direksiyonun dönük vaziyette arkanda çocuğun yada arkadaşın varken ve motorun daha 400 km deyken debriyaj teli kopup yere düşmedin ayağın ,kolun sıkışmadı?
4000 km civarında yağsızlıktan koptu. Bunu da forumda yazdım. ışıklarda motoru boş viteste bırakmıyorum ki. vitese atma derdim olsun. ha bir keresinde ayakkabı bağı vites pedalına takıldı o zaman çok zorlanmıştım :mrgreen:
Sonuç olarak beni yeni model Mctlerde bu sorunun halledildiği ilgilendirmiyor.Zaten bunu söylemek ne sana ne de başkasına düşer.Bırak onu üreten firma düşünsün.Ki sanıyorum çok ciddi boyutta düşünüyor.
bunun seni ilgilendirmediği aşikar. Ama almayı düşünen arkadaşlara bilgi olsun diye söylüyorum. İthalatçı firma da "Yoğurdum ekşiydi ama şimdi taze" demeyeceğine göre ben kendi gözlemlerimden yola çıkarak bunu söyledim.
Kazasız sürüşler dileği ile.
Aramıza hoş geldin. 0-100 ü hiç ölçmedim açıkcası. Af buyur drag mı yapacan bu motorla?merhaba ben berkan sıteye yenı uye oldum bende 250 mct almak ıstıyorumm yorumların hemen hemen hepsını okuımadım cunku hepsı aynı yonde seyler bn hem ucuz hemde serı bı motor almak ıstıyorum yourmlarınızda serı bı motor oldugu vardı 0-100 km kac sanıyede cıktıgnı soylersenız ssevnırım cunku ben ucuz bı chopper almak stıyorum ve hızlanmasıda benım ıcın onemlı sımdıden tesekkur ederım:mrgreen:![]()
Motora çakmak soketi ekleyeceğim.
Arbetus, Atölye bölümüne yazmıştım bu konuyu henüz ses çıkmadı, yaparken görsel bir anlatımla siteye ekleyebilirsen çok sevinirim. Zira motora binemediğim şu günlerde, motorla uğraşacak bir işim olsun :wiinkk:

Aslında birisi resimli anlatmıştı bunu ama tam hatırlamıyorum. Ben komple motoru soyucam ağır bakım adı altında yaptıklarımı resimli bi şekilde topic açıp yayınlayacağım.
Sağlıcakla.
motoru bozma şimdi :queen::queen::queen: