ben ankette hayır ı tıkladım ama arkadaşa katılıyorum,trafiktede görüyoruz zaten 13-14 yaşındakiler bile motor kullanıyor,sonra kenan sofuoğlunun kaç yaşında hangi başarılara imza attığını hepimiz biliyoruz,şuaralarda biliyosunuz avusturalyalı casey stoner rekorlar kırıyo ve yaşı daha 19-20...
olay netlik kazanmadıysa şöyle bi saptama yapam gelişim sürücü kursuna sormuştum ben 17 doldurmuş olsaydım 2010 da ehliyet almam gerekiyodu ama gelişim 92 lilerin 2009 da aldığını söyledi ama biraz daha indirilirse tam süper olur![]()
Ben de o yaşlardayken benden 3-5 yaş büyük insanlar "ahkam" kesmeye başlayınca "ya ne acayip insanlar, sırf biraz büyükler diye kendilerini bir mok sanıyorlar" diye düşünüyordumAma şimdi ben de o yaşlara gelince anladım ki hayat tecrübesi çoook büyük fark yaratıyor.21 yaşla 17-18 yaş arasında gerçekten çok fark var.
Mevcut sistemle devam edilecekse ben yaş sınırının 21'e çekilmesi taraftarıyım.Ancak -bence- asıl problem yaş sınırı değil ehliyet almanın çok kolay olması, verilen teorik bilgi ve uygulamanın yetersizden de yetersiz olması.Bakkaldan ekmek alır gibi ehliyet verilmeye devam edildiği sürece yaş sınırının bir önemi yok bence...
Ben bu yıllın haziran ayında 16 bitirip 17 yaşına girdim ve hemen sürücü kursuna yazıldım.Şimdi A2 ehliyet sahibiyim.çok mutluyum
![]()
kesinlikle katılıyorum,17-18 yaş ile 20 li yaşlar arasında 2-3 yıl fark varşaka bi yana insanın 20 li yaşlarında daha tecrübeli olacağı kesin, bana ehliyeti versinler sonra bu ehliyet alma yaşını yükseltsinler:queen:. bu arada şu 13-14 yaşında zaten çocuklar motosiklet yada scooter kullanıyor diyen arkadaşa söylüyorum,mersin devlet hastanesine günde ortalama 15-20 çocuk getiriliyor scooterden düşüp kafayı gözü yaran,hatta hayatını kaybeden...
ale: bazı arkadaşlar baya bi abartmış olayı.6.sınıfa geçene direk ehliyet verelim falan.. uçmuşsunuz baya...:farao::farao::bounce:hatta adamın ne zaman doğacağını tahmin edip ehliyeti önceden hazırlasınlar ...
![]()
ya valla artık "motorlu kundak"da çıkartır bunlar
17 az bile liselere bi bakın milletin tam azdığı yıl öyle yanından bi bayan geçti diyelim direk ona takılır küt öndeki araca veya duvara dimi ama...
arkadaşlar ben bugün kağıthane deki sadabad sürücü kursunu aradım doğum tarihimi söledim (17/09/92) net olarak ne zaman alabilrim dedim konuştuğum şahıs bana 2008 doğum gününde gelebilirsin dedi acaba doğrumudur:silent:gerçi niye yalan sölesinki:mrgreen:
1990 ocak dogumluyum 2007 ocaktan ıtırabaren A2 ehlıyet alabılırdım ama almadım. 17 nın dolmasına gerek yoq 17ye gırdıgın an alabılırsın . 5 gun once basladım kursa bakalım alabılcekmıyım
2009 dogum gununde alabılıon olması lazım 2007 nın 9. ayında 15 yasına 2008ın 9. ayında 16 2009un 9. ayında 17 yasına gırıon yanı 2009da alabılıon
Valla arkadaslar bu konu daha cok tartısılır ama benım fıkrımı sorarsanız zaten bu cocuklar buna bınıyorlar 16 - 17 yaslarında barı egıtımını alsınlar ehlıyetını alsınlar belırlı CC den yukarıda ızın verılmeden 18 yasına kadar bınsınler.Zaten cırıt atıyorlar ehlıyetsız sekılde.
EVEEEEEEEEEETTTTTTTT KÜÇÜLTÜLSÜNN....:queen::queen::queen:
9 AY VAR DAYA YAŞIMI DOLDURMAMA TIRSIYOMMM AZCIK
NASIL YAA 17 Yİ DOLDURMAK GEREKMİYOMU BEN 30.08.1991 DOĞUMLUYUM ALABİLİRMİYİM YANİ ŞİMDİ ???