Subaru motorlu motosiklet: HS500sa

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
subarumotor.jpg
Resimde görülen tek silindirli spor motosikletin Subaru tarafından üretilmiş bir motoru bulunuyor ve önümüzdeki yıl makul bir fiyata satışa sunulması planlanıyor

HS500sa adı verilen motosikletin motoru Subaru'nun ortak çalıştığı Fuji Heavy Industries firması tarafından üretiliyor.

499 cc hacminde, su soğutmalı, DOCH tek silindirli, orijinal olarak ATV'ler için üretilmişti ve Polaris marka ATV'lerde kullanılmaktaydı. Yalnızca 43 kg ağırlığında olan motoru, Avrupa ve Amerika emisyon normlarına uymayı başarıyor. 8000 devirde 50 Bg güç ve 7000 d/dk'da maksimuma ulaşan 35 Nm'lik torkun, hafif HS500sa'yı kanatlandırmaya yeteceği kesin.

Maliyetlerin aşağı çekilmesi için şasi Çin'de üretiliyor. Modern Japon motosikletleri gibi HS500sa'da da dökme aluminyum bir şasi kullanılmış. Kullanılan kalın kirişler ve yine aluminyumdan üretilen, güçlendirilmiş arka maşa motora 50 Bg'lik bir tek silindirliden çok daha kaslı bir görünüm kazandırıyor.

Kaynak: MotorON

Motor japon malı ama insanlar ss lerde ses arıyor. Aslında kullanışlı bir makina olabilir. Hyosung GT650R daha avantajlı gibi bunun yanında (performans olarak)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Makul fiyatlamı gelicek yoksa astronomik fiyatlamı bekleyip görücez.Kişisel fikrim 10 bin liranın altında olmaz inşallah yanılırım.

Tek silindir 500 cc. Motoru büyütcem tek silindir alcam, istemezzz..

Tek silindir 500 cc. Motoru büyütcem tek silindir alcam, istemezzz..

Aklımdan geçeni okudun..
Su bardağından büyük pistonlu,tek silindir devirsiz bir makina olacağı kesin..
Zaten devir gücünü hissetmedikten sonra race olmanın ne anlamı varki..

bu açıdan gördüğüm kadarıyla subaru araba üretmeye devam etsin derimm. başka fotoları yokmuymuşş

Teşekkürler:wiinkk: ,orta sınıf için rekabet kızışıyor anlaşılan....
tork ve ağırlık değerleri önemli ip uçları veriyor.:bounce:

yeni açılımlar her zaman iyidir arkadaşlar ,subaruda motor yapsın mercedes te.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bir zamanlar Gilera nın 125 cc lik race tipli motorları vardı bilenler bilir..... O da tek silindirliydi...Ama hem ses hem de hızda bir çok 500 lük makina yaklaşamıyordu.... 170 - 180 km sürate çıkıyordu..Hemde eski teknoloji ile...

Şimdi düşünüyorum, 500 cc makina ve tek silindirli...Ne yapabilir.....

Bence çok şey yapabilir.... Tork ve beygiri zaten ilgi uyandırıyor.....

Yaramaz diyen arkadaşlar dışardan bakmayla olmayacağını anlamaları lazım...Şekil olarak gayette hoş.... Ama akıllarında sağdan soldan duydukları saçma şeyler var.... Forum ortamınında bu gibi özellikleri var işte.....

Çamur at izi kalsın............:pr:

benim iç.in tek silindirli olması negatif olmuş ama subarunun eli varsa sağlam motoru vardır..

Çizik denir argoda ve tek kalem de atılır deftere:wiinkk:

Kalem var korkak.

Kalem var ÇİZER

[NOT]Fonksiyon möhimdir................[/NOT]

arkadaşlar bazı arkadaşlara bakıyorum hiç motosiklet kullanmamış gibi yorumlar görüyorum, üzücü

fiyatı 10 000 ytl nin altında olmaz muhtemelen. tahminim 14 000 civarı bişi olur
benim bir miktar motosiklet konusunda teorikte olsa bilgim var.ben motosikletin torkunun yanlış verildigini düşünüyorum daha fazla tork üretmesi gerekir bunun.
ama emin olun ki bu gerçek ise çok güzel bir makina olacak ve binmeden anlaşılamayacak bi zevk verir
herkese sevgiler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar