Ya yolda kaldık diyelim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yaw sadece kayış vs değil bu çinlilerin derdi... giderken birden duru verir ve bi daha çalışmaz..sanırsınki önemli bişi oldu..bi söker bakarsınki bunların en dandik tenekeden olan elektrik soketleri çıkmış..takıverirsin canavar çalışır..ondan dolayı biraz karıştırman gerek orasını burasını anlaman gerek.. belki büyük arızalrı değil ama küçük sorunları gidermek gerek..
kalın saalıcakla

adamlar fazla bakır harcamayıp ucuza mal etmek için bi çeşit ipliği bakır suyuna batırıp kablo üretiyor:queen: pes valla.....

Forumdan Uzaklaştırıldı
o kadar o kadar,ilk başta bende inanmadım ama adam kulaklığın kablosunu söktü gösterdi...bildiğin ip :) adamlar bakır suyuna batırmış,iletkenliği çok zayıf ve çok dayanıksız olmuş...1 haftada bozuluyormuş kulaklık...:)

haha harbiden manyak bencede YAparlar...:)..Geçmiş olsun dileğinde bulunan arkadaşlara tşkler..saolunun..1 arkadaşda kötü 1 soru olmuş dedi ama Bilmemek ayıp deil gayette mantıklı 1 konu..belki çağrı yapabileceğimiz bi kurtarma aracı vs.. vardır bilgi için açtık işte kONUYU..

Neyse saygılar herkes ^e

Her marka ve modelde de bunlar olabilir yanii tamamen bakım ve şans iişi
ama batıda işte bu yüzden 250 cc nin altı otoyola çıkışı yasaktır.Trafiğin
akış hızını ve güvenliğini düşürmemeleri açısından ATV veya diğer risk fak
törü olanlara yasaktır.

EWT AYNEN öle O yüzden bakımlarımızı zamanında YAPTIRALIM..DİKKAT EDELİM

Hiç birimizin başına gelmesin arkadaşlar.....PARA ya kıyıp bakım ettirmezsek Motorda bize kıyıp yarı yolda Bırakır....

Valla buı kayıs olayı bırazda kullanıma baglı ya benım cın kayıs 4000 km cıvarı kopmadı ama baya yıpranmıstı degıstırdım yanılmıyorsam ya Avrupa yada Japon bı marka kayıs taktrıdım suan 13500 de durumu ıyı sayılır.

böle bir duruma hazırlıklı olman için bol bol kas yapıcaksın haa yoldamı kaldın hadı bakalım kollara kuvvet çekıceksın baska yolu yok :mrgreen:

gecmıs olsun bu arada :)

ayni olay benim basima geldi :)
gecenin bi vakti isim var gucum var birden durmazmi motor
o saatte servis de yok acik bende bizim mucahit abiyi aradim gel abi kaldim havaalaninda dedim yarim saatte geldi koyduk motoru kamyonete ertesi gun servise goturdum bi onceki servis gereken parcayi degistirmemis ve bana solememis o siralar motorumda baska sorunlarda vardi ve servisimi degistirmistim yeni servisimden cok memnunum isten anliyorlar ve fiyatlarida istanbuldaki diger servislerden daha iyi neyse kayis degisti yola devam eger bole bi durumda ne yaparim diye soruyorsan yaninda kayis bulundur alet edavat bulundur usenmezsen kendin degistir kayisi 10 ytl ye bulabilirsin eminonunde

hımm ilgili arkadaşlara teşekkürler.Ben en iyisi bizim burda nakliyecinin ceptelini alımda bişe olursa ararım gelir alır artık....:)

her arıza sizi yolda bırakmaz bazan şöför olarakta bizim müdahale edeceğimiz arızalar olabilir bence bir an önce makinanızı tanımaya çalışın ve pratik yapın bozmadan tabi her motorcunun eli anahtar tutmalı bence yoksa kariyer nice olur dimi

Kullandığın tüm iki tekerler de ehliyet gerekli. Yok Türkiye'de öyle bi kanun...
doğru 50 cc de olsa ehliyet gerekli..

iki teker derken motosikletleri kastediyorsun galiba.. bisiklete ve elektirikli bisiklet (biselect)'e ehliyet ruhsat gerekmiyor...

arkadaslar bu kayıs kopma olayını benım kadar kımse yasamamıstır.9 kere kopardım.en son sıleye gıderken kopmustu gecen yaz.fotolarıda koymustum sıteye.benım tavsıyem kayıs sokup takmayı ogren.yanında herzaman alet takımın vede bı tane kayıs olsun.bırde bando ve daıco kayıs al o 40 lıra verdıgın kayıs en kısa zamanda kopar.benden soylemesı.bende su an daıco kayıs var hem performansı artırıyor.hemde 30 ytl ye aldım.saglam da.gecmıs olsun.

adamlar fazla bakır harcamayıp ucuza mal etmek için bi çeşit ipliği bakır suyuna batırıp kablo üretiyor:queen: pes valla.....

Bu konuda kesinlikle haklısın..normal bir kablonun içinde ortalama 8 - 12 tel olur ki bunlar normal kalitede kablolardır. ben motoru aldığımın ertesi günü tüm motoru söktüm..abi yemin ediyorum gaz yağı tenekesinden soketler ve içinde 4 - 6 adet tel olan kablolar var motorlarda. sadece aküden gelen kablolar kalite ( kendi çaplarında :) ) ancak şu anda elimde süper bi çizim var sökerken çizmiştim. soketleri ve bir çok bağlantı kablosunu metresine 5 lira verdiğim kaliteli kablolarla reknlerine uygun olarak değiştirdim. soketleri tek tek deneyerek hangi soket çıktığında ne oluyo diye denedim..artık motor çalışmazsa direk bakacağım bi kaç yer var :) sıra motor aksamında onuda kısmetse bahara söküp bakacam..sonra biraz kullanıp stacam çinlimi yerine joyride alıp keyfime bakacam :)
kalın saalıcakla

Maşallah çoğunuz becerikli ama Ben öle diilim uğraşamam yoldada kalsam! Tamir edelim derken elimizde kalır....:) mesela kayış deiştirmek zor abi ne anlarım...50 cc lik scooter zaten bendeki öle 1 alet çantası koysam çekişden düşer motor:)))

Forumdan Uzaklaştırıldı
Maşallah çoğunuz becerikli ama Ben öle diilim uğraşamam yoldada kalsam! Tamir edelim derken elimizde kalır....:) mesela kayış deiştirmek zor abi ne anlarım...50 cc lik scooter zaten bendeki öle 1 alet çantası koysam çekişden düşer motor:)))

uğraşmayacan tabiii, bi telefon, abi şurda şurda motosiklet bozuldu,ben otostop çekiyorum siz gelin motoru alın:queen:

arkadaşlar bildiğim kadarıyla 49 cc ve altına ehliyet aramıyorlar 50cc için istiyorlar

Yok aga Benim Ruhsatta 49 cc YAzıo zaten o avantajı var die alim dedim öle ufak 1 motor ehliyet vs..Uğraşmıyım ayrıca ani 1 kararla satın aldım Scooteri.Fakat gerekiomuşş POlis çevirdi malesef bisiklet hariç hepsine ehliyet gerekio dedi Ceza yı kesiodu bağlayacaktı saolsun iyi niyetli çıktı Kasktan ceza kesti Kurtuldum..gerekiomuş yani ama Çok takıntı etmiolar Küçük die Pek...Hele iyi 1 memura denk gelirsen!!!:cat:

Scooter 'larda arıza onarımı , diğer motorlara göre daha zor :cyclopsan

Diğer motorlarda (örnek vermek gerekirse Honda titan, yamaha ybr, cbf 150 vs) karbüratör, zincir, debriyaj/gaz teli vs vs parçaların ulaşımı daha kolay olduğu için müdahale de kolay oluyor... :cat:

Scooter için grenaj, sele, alt taban vs sökümü olduğu için vakit alır. Hele de bilmeyen arkadaşlar için işkence olur....

Scooter 'larda arıza onarımı , diğer motorlara göre daha zor :cyclopsan

Diğer motorlarda (örnek vermek gerekirse Honda titan, yamaha ybr, cbf 150 vs) karbüratör, zincir, debriyaj/gaz teli vs vs parçaların ulaşımı daha kolay olduğu için müdahale de kolay oluyor... :cat:

Scooter için grenaj, sele, alt taban vs sökümü olduğu için vakit alır. Hele de bilmeyen arkadaşlar için işkence olur....

aynen öle sorma pis iş:bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar