kroscu tesekkur ederım dakar kardesım ebayda oldugunu bılıyorum ama nasıl alacagımı bılsem alıcam ama ıste bılmıyom
1-herşeyden önce iyi bir ingilizceniz olmalı.ve birde kredi kartı.İlk olarak ebaya üye olmalısınız.Üyelikten sonra alacağınız mamülü seçecek veyönergeleri takip edip almak istiyorum(buy)diyeceksiniz.Size ödemeyi nasıl yapacaksınız diye soruyor
2-Bu durumda paypal isimli bir ödemem şirketine kayıt yaptırıyorsunuz.Kredi kartı bilgilerinizin tamamını eksiksiz olarak giriyorsunuz.Paypal dünya çapında yaygın bir hizmete sahiptir ve %100 güvenirliliği bulunmaktadır.
Ödemeyi paypal isimli şirketle yapacağınızı belirliyorsunuz.malı havadan veya karadan istiyorum diye istekte bulunuyorsuz.Kara yoluyla isterseniz ucuza 1 ay sürede hava yoluyla isterseniz daha kısa bir sürede biraz daha pahalıya mal oluyor.Orada hangi yolla istediğinzi soruyorlar seçiminisze göre size kaç günde geleceğini belirliyorlar.
Mal istediğiniz süre içinde gelirse ve problem yoksa paranızı paypal 45 gün içerisinde ödüyor,eğer mamülden memnun değilseniz malı geriye gönderiyor ve paypal paranzı size iade ediyor.
Mamül 100 doları geçmediği sürece gümrük alınmıyor,Eğer geçecek olursa gümrükten size bir yazı geliyor gidip %25 gibi bir gümrük bedeli ödüyor ve malınızı alıyorsunuz.Gümrük alınmayan mamülünüz size postane yoluyla bilgilerinizde verilen adrese mektuplarınızı veya faturalarınızı getiren postacı yoluyla ulaşıyor
kolay gelsin:cat: