Benzine rekor zam

Hükümetin bütçeyi dengelemek için akaryakıt ve sigarada yaptığı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışının faturasını vatandaş ödeyecek. Akaryakıttaki ÖTV artışı ile birlikte benzin ve motorinin fiyatlarına rekor zam gelirken, benzin fiyatları tarihinde ilk kez 3.09 YTL'ye ulaştı.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7615908.asp

Daha bir de uluslar arası petrol fiyatlarının artması sebebiyle gelecek otomatik zamlar hariç bu fiyatlara ulaştık.:silent:

merak etmeyin bu zamlar gelecek sene belediye seçimleri öncesi makarna, yağ, kömür ve benzeri olarak geri gelecek. almadan vermek Allah'a mahsus.

Winston ne kadar olur :silent:

Şaka bi yana, içimiz dışımız zam oldu :pr:

DÜNYA'nın EN PAHALI BENZİNİNİ TÜKETTİĞİMİZİN FARKINDAMISINIZ !!!

:pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr:

memura %2 gibi korkunç zam yaptılar acısını böyle çıkaracaklar.gerekçe hazır toplanacak vergileri yine birisine peşkeş çekerler milletvekilleri zor geçiniyor yardımcı olmamız lazım.!!!!

BENZİN FİYATLARI
17/7/2007

Dünyada en ucuz benzinin Türkmenistan'da, en pahalısının ise Eritrey'de kullanıldığı açıklandı. Eritrey benzini Türkmen benzininden 95 kat pahalı.

Washıngton Profile Haber Ajansı, 171 ülkenin otomobil yakıtının 'GTZ' uluslararası şirketinin hazırladığı karşılaştırma fiyatını yayınladı.

Türkmenistan'da 1 litre benzin 2 sent fiyattan satılırken, Venezuela'da 3 sent, İran'da 9 sent, Libya'da 13 sent ve Suudi Arabistan'da 16 sent. Katar, Bahreyn, Kuveyt, Mısır, Yemen, Oman, Cezayir ve Birleşik Arap Emirliklerinde de düşük fiyattan benzin bulunuyor. 14 ülkede benzinin parekende fiyatı dünya petrol fiyatından az.

Türkmenistan'da benzin deposu 1,06 dolara doldurulurken, İran'da 4,49 dolar, Suudi Arabistan'da 8,05 dolar, ABD'de 31,42 dolar, Çin'de 34,45 dolar, İspanya'da 57,42 dolar, Fransa'da 73,92 dolar, İngiltere'de 81,44 dolar ve Türkiye'de 93,98 dolara doldurulduğu belirtildi.

Ayrıca, dünyada 29 ülke benzine yüksek vergi ödüyor. Böylece, bu tür ülkelerden Polonya'da benzinin bir litresi 130 sent, Avusturya'da 132 sent, İsveç'te 146 sent, İsrail'de 149 sent'e kadar çıkıyor. 2000 yılında dünyada benzinin ortalama fiyatı yüzde 238 oranda arttı. Buna rağmen, bazı ülkelerde benzin fiyatı çok ucuz.

BAZI ÜLKELERDE BENZİN FİYATI

ABD 63 sent

Kırgizistan 64 sent

Çin 69 sent

Kazkaistan 70 sent

Rusya 77 sent

Beyaz Rusya 79 sent

Tacikistan 80 sent

Ukrayna 81 sent

Kanada 85 sent

Özbekistan 85 sent

17/7/2007 listesidir. (alıntı)

ve hala zam üstüne zam..

Pakistandan salı akşamı geldim,benzinin litresi 53.77 rupi,1 $= 60 rupi.
Yani benzinin litresi 90 sent.

insanlar hakedildikleri gibi yönetilirmiş ama burda acı olan kurunun yanında yaş olanlarında yanması

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
konu açmıştım kimse birşeyler yazmamıştı tırsmıştım
acaba bir tek ben mi zamlı benzin alacağım diye
http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/38064-yeni-otv-zamlari-hepimize-hayirli-olsun.html

durmak yok yola devam arkadaşlar
ekonomi tıkırında :queen::queen:

iki tane özlü söz ile bu konuyu kapatalım arkadaşlar 3 kuruşun lafı olmasın aramızda
" Söz konusu Zamlar İse Vatandaş teferruattır."
"Benzin zamları üzerinden siyaset yapmayın. "

Son düzenleme:
ben is icabi misirdayim adamlar 5 ytl ye depoyu full luyor ve daha kar etmek icinde yollarda olmadik yerlerden donuyorlar

Valla bu olay hep politik hadiselere dayanıyo. ama inadına binecem motora . bittikçe 10 lira alırım bende. illa doldurmakmı şart... adalmar indirim yapmışlardı ne güzel... :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar