A2 Ehliyet Yaşı Küçültülmelimi?

A2 EHLİYET YAŞI KÜÇÜLTÜLSÜNMÜ??

• Kullanılan toplam oy
    334
Bitirim97, motosiklet sevdanıza dur demeyin, sürün tabi fakat trafiğe çıkmayın. Mümkünse artçı olarak ehliyetli biriyle boş bir araziye gidin ve trafiksiz ortamda stresinizi atın, hevesinizi alın, tekniğinizi geliştirin vs. Zaten 1 ila 2 yıl arasında ehliyetinizi almış olacaksınız biraz sabırlı olun. Şimdi yahu 22 yaşında adam, daha mı iyi kullanıyor falan diye düşünebilirsiniz. Fakat kanunlar subjektif(kişiye göre) değil objektif (genele göre) bir şekilde hazırlanır ve hazırlanırken belli kriterler göz önüne alınır.

Bu günden kanunlara ve yasalara saygılı bireyler olun ki; ileride gerçek bir hukuk devleti olmamızın yolu açılsın kolaylaşsın, şimdi bu hukuk devleti lafları falan size çok şey ifade etmeyebilir. Ama inanın ilerde, bugün bizim hayal olarak baktığımız şeyler sizin iyi yetişmenize bağlı olarak gerçekleşecektir ve gerçekten bizlerin, bizim abilerimizin, babalarımızın çektiği sıkıntıları en azından siz çekmek zorunda kalmazsınız, sadece trafikte değil her alanda, üniversitelerde, devlet dairelerinde vs...

güzel bir saptama...:cat:

GKN

bence küçültülmemeli
belki istediin cevap deil ama
ne demek istediimi o yaşları geçtikten soora daha ii anlıcaksın:wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence 17 yaş bile çok düşük bir sınır,19-20 olması daha mantıklı,17 yaşında bisikletten inip motosiklete biniyor insan bu durumda ve kendimden örnek verecek olursam baya iyi bisiklet sürdüğüm halde motosikete binince zorlandım,ikisi aynı şey değil.... ayrıca motosiklet kullanmak araba kullanmaktan daha zorrrrrrrr ve araba ehliyeti 18 yaşında alınabildiğine göre motosiklet ehliyeti daha ileriki yaşlarda alınabilmeli..:cat::rendeer:

Bitirim97, motosiklet sevdanıza dur demeyin, sürün tabi fakat trafiğe çıkmayın. Mümkünse artçı olarak ehliyetli biriyle boş bir araziye gidin ve trafiksiz ortamda stresinizi atın, hevesinizi alın, tekniğinizi geliştirin vs. Zaten 1 ila 2 yıl arasında ehliyetinizi almış olacaksınız biraz sabırlı olun. Şimdi yahu 22 yaşında adam, daha mı iyi kullanıyor falan diye düşünebilirsiniz. Fakat kanunlar subjektif(kişiye göre) değil objektif (genele göre) bir şekilde hazırlanır ve hazırlanırken belli kriterler göz önüne alınır.

Bu günden kanunlara ve yasalara saygılı bireyler olun ki; ileride gerçek bir hukuk devleti olmamızın yolu açılsın kolaylaşsın, şimdi bu hukuk devleti lafları falan size çok şey ifade etmeyebilir. Ama inanın ilerde, bugün bizim hayal olarak baktığımız şeyler sizin iyi yetişmenize bağlı olarak gerçekleşecektir ve gerçekten bizlerin, bizim abilerimizin, babalarımızın çektiği sıkıntıları en azından siz çekmek zorunda kalmazsınız, sadece trafikte değil her alanda, üniversitelerde, devlet dairelerinde vs...

on numara yazı yazmışın abi::alkiis::::alkiis::::alkiis::

bence 17 yaş bile çok düşük bir sınır,19-20 olması daha mantıklı,17 yaşında bisikletten inip motosiklete biniyor insan bu durumda ve kendimden örnek verecek olursam baya iyi bisiklet sürdüğüm halde motosikete binince zorlandım,ikisi aynı şey değil.... ayrıca motosiklet kullanmak araba kullanmaktan daha zorrrrrrrr ve araba ehliyeti 18 yaşında alınabildiğine göre motosiklet ehliyeti daha ileriki yaşlarda alınabilmeli..:cat::rendeer:

ben direk bisikletten inip motora başladım bisikleti 5 yaşından itibaren 2 teker sürüodum şimdi motorda hiç zorlanmıyorum...:cat:senin fikrinde daha bilinçli motosiklet kullanıcısını arttırmak için sölediğini anladım tşk.ler:rendeer:

Son düzenleme:
bence küçültme olabilir.. çünkü bir çok kardeşimiz ehliyetsiz olarak zaten sürüyor diye düşünüyorum.. ehliyet alma yaşı küçülürse bilinçli sürücü olma yolunda daha erken adım atmış olunur..çünkü özellikle kırsalda çoluğun çoçuğun altında motosiklet var..bunu engelleyemez kimse...ne ceza ne polis.. gerçi şuda bi gerçek kursa gitmeden ehliyet alıyourz..yeterki kursun parasını ver.

bence küçültme olabilir.. çünkü bir çok kardeşimiz ehliyetsiz olarak zaten sürüyor diye düşünüyorum.. ehliyet alma yaşı küçülürse bilinçli sürücü olma yolunda daha erken adım atmış olunur..çünkü özellikle kırsalda çoluğun çoçuğun altında motosiklet var..bunu engelleyemez kimse...ne ceza ne polis.. gerçi şuda bi gerçek kursa gitmeden ehliyet alıyourz..yeterki kursun parasını ver.

yüzde %100 katılıyorum abime :cat::cat: özellikle kursa gitmeden ehliyet bile alabiliosun sözüne:cat:

Tabi hatta ilköğretim 6.sınıfa geçen her öğrenciye bedava ehliyet dağıtılsın...:farao:

bence küçültülmemeli
belki istediin cevap deil ama
ne demek istediimi o yaşları geçtikten soora daha ii anlıcaksın:wiinkk:

Hocam katılıyorum. :cat: ::plus1::

oooooooooo abim benim nasılsın teyzemin ayağını gördüm bi daha olmasın hee (eksozdan yanmış ya):mrgreen:

napalım koçum dikkat etseymiş teyzende :) yok olmaz bı daha ınş.:mrgreen:

saol canım iyiyim sende iyisindir ıns. su ehlıyete bıraz sabret artık ısın ucuna gelmısın dıkkat et :cat:

bence b sınıfı sertifikası olanların a2 sertifikası almaması gerekir. motor ehliyetinin yaşı da bence 17 de gayet iyi.

ben ankette hayır ı tıkladım ama arkadaşa katılıyorum,trafiktede görüyoruz zaten 13-14 yaşındakiler bile motor kullanıyor,sonra kenan sofuoğlunun kaç yaşında hangi başarılara imza attığını hepimiz biliyoruz,şuaralarda biliyosunuz avusturalyalı casey stoner rekorlar kırıyo ve yaşı daha 19-20...

olay netlik kazanmadıysa şöyle bi saptama yapam gelişim sürücü kursuna sormuştum ben 17 doldurmuş olsaydım 2010 da ehliyet almam gerekiyodu ama gelişim 92 lilerin 2009 da aldığını söyledi ama biraz daha indirilirse tam süper olur:D

Ben de o yaşlardayken benden 3-5 yaş büyük insanlar "ahkam" kesmeye başlayınca "ya ne acayip insanlar, sırf biraz büyükler diye kendilerini bir mok sanıyorlar" diye düşünüyordum:) Ama şimdi ben de o yaşlara gelince anladım ki hayat tecrübesi çoook büyük fark yaratıyor.21 yaşla 17-18 yaş arasında gerçekten çok fark var.

Mevcut sistemle devam edilecekse ben yaş sınırının 21'e çekilmesi taraftarıyım.Ancak -bence- asıl problem yaş sınırı değil ehliyet almanın çok kolay olması, verilen teorik bilgi ve uygulamanın yetersizden de yetersiz olması.Bakkaldan ekmek alır gibi ehliyet verilmeye devam edildiği sürece yaş sınırının bir önemi yok bence...

Son düzenleme:
Ben bu yıllın haziran ayında 16 bitirip 17 yaşına girdim ve hemen sürücü kursuna yazıldım.Şimdi A2 ehliyet sahibiyim.:)çok mutluyum:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben de o yaşlardayken benden 3-5 yaş büyük insanlar "ahkam" kesmeye başlayınca "ya ne acayip insanlar, sırf biraz büyükler diye kendilerini bir mok sanıyorlar" diye düşünüyordum:) Ama şimdi ben de o yaşlara gelince anladım ki hayat tecrübesi çoook büyük fark yaratıyor.21 yaşla 17-18 yaş arasında gerçekten çok fark var.

Mevcut sistemle devam edilecekse ben yaş sınırının 21'e çekilmesi taraftarıyım.Ancak -bence- asıl problem yaş sınırı değil ehliyet almanın çok kolay olması, verilen teorik bilgi ve uygulamanın yetersizden de yetersiz olması.Bakkaldan ekmek alır gibi ehliyet verilmeye devam edildiği sürece yaş sınırının bir önemi yok bence...

kesinlikle katılıyorum,17-18 yaş ile 20 li yaşlar arasında 2-3 yıl fark var :p şaka bi yana insanın 20 li yaşlarında daha tecrübeli olacağı kesin, bana ehliyeti versinler sonra bu ehliyet alma yaşını yükseltsinler:queen:. bu arada şu 13-14 yaşında zaten çocuklar motosiklet yada scooter kullanıyor diyen arkadaşa söylüyorum,mersin devlet hastanesine günde ortalama 15-20 çocuk getiriliyor scooterden düşüp kafayı gözü yaran,hatta hayatını kaybeden...:pale: bazı arkadaşlar baya bi abartmış olayı.6.sınıfa geçene direk ehliyet verelim falan.. uçmuşsunuz baya...:farao::farao::bounce:hatta adamın ne zaman doğacağını tahmin edip ehliyeti önceden hazırlasınlar ...:)

ya valla artık "motorlu kundak"da çıkartır bunlar
17 az bile liselere bi bakın milletin tam azdığı yıl öyle yanından bi bayan geçti diyelim direk ona takılır küt öndeki araca veya duvara dimi ama...

Forumdan Uzaklaştırıldı
koptum ya ,:mrgreen::mrgreen:showdown süper yorumlamışsın abi:mrgreen:, dobra dobra, 17 li yaşlar ergenlik dönemi, insan ilgi çekmek ister(ben hariç) ( görende beni 50 yaşında sanacak )adam dediğin gibi kızı görünce yada bi arkadaşını görünce basacak da basacak, belki arkasına birilerini alacak başkalarınıda tehlikeye sokacak...arabayla kaza yapınca kurtulma şansın var motosiklette o da yok,sonra ülkemde genç nüfus azalacak.... daha dolaylı yollardan bunu nerelere nerelere çekerdim ama fazla geyik olmasın.:)

A2 ehliyet, 17 yaşını doldurup, 18'den gün alan herkese verilebilir..
Engeli yoksa eğer..
Ama, bu yaşın 16 yapılması daha iyi olur kanısındayım.. Çünkü daha tecrübeli motosikletciler yetiştirilebilir..

tşk.ler yorumun için saol:rendeer:

bence b sınıfı sertifikası olanların a2 sertifikası almaması gerekir. motor ehliyetinin yaşı da bence 17 de gayet iyi.

kusura bakma ama saçma yorumun için saol:rendeer:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar