Scooter Kaplama(Boya Yerine) ?

Merhaba Arkadaşlar..

Size bir şey danışmak istiyorum.Şimdi bente 150 motor var(mondial 151 tipi) bu motoru boyatmaya karar verdim ama fiyatı duyunca hemen vaz geçtim.Sonra duyum ki tabelacılar motorları istediğin renke kaplıyorlarmış.

Şimdi hiç aranızda böyle bir şey yaptıran varmı merak ettim?Ayrıca ne kadar doğru nasıl oluyor onuda merak ettim :D

asm

Piyasaki taksilerin bir kısmı boyalı değil mesela.

Araç giydirme işlemi ile sarıya dönüyor. (hatta marka yazan kısımlar sarı değil bazılarında)

Bunun şöyle bir avantajı var : boyadan daha ucuza geliyor (galiba) ve ufak tefek çizikler olduğu zaman komple bir boya gerekmiyor. İlgili bölge yenileniyor önceden uygulanan kaplama maddesi ile...

Nette ,araç giydiren yerleri araştırın ve fiyat alın. Boya fiyatı ile kıyaslama yaparsınız.

Son düzenleme:
Piyasaki taksilerin bir kısmı boyalı değil mesela.

Araç giydirme işlemi ile sarıya dönüyor. (hatta marka yazan kısımlar sarı değil bazılarında)

bunun şöyle bir avantajı var. Boyadan daha ucuza geliyor (galiba) ve ufak tefek çizikler olduğu zaman komple bir boya gerekmiyor. İlgili bölge yenileniyor önceden uygulanan kaplama maddesi ile...

Nette ,araç giydiren yerleri araştırın ve fiyat alın. Boya fiyatı ile kıyaslama yaparsınız.

reklamcılarda kaplatıp,üzerine vernikatınca tam orjinal parlaklık elde ediliyor,gerçek boya zannedersiniz

Tamam yaptırıcam üstüne vernik attırıcam doğru anladım sanırım...
Fakat bombeli tarafları nasıl kaplıyolar benim motorun önü öyle mesela neyse ben bir görüşeyim yaptıranlar foto koyarsa sevinirim...

araç kaplama için oracal sıklıkla kullanılır. oracal 870 kodlu ürünü araç kaplanması sırasında dönüşler ve kıvrımlar için kolay şekil alabilen 10 - 8 yıl ömürlü folyodur. parlaklığı yeterli gelmezse sentetik esaslı vervik kullanılabilir fakat folyo ömrünü kısaltır. selülozik esaslı boya ve vernikler folyonun yapısını bozduğu için kullanılmaz.
araç kaplama folyoları metrekaresi 10 - 20 avro + kdv olarak satılıyor.

Güzel boyamışsın harbiden....
Yha hangi boyayla yaptın bunu belki siyah diye güzel durmuştur benim ruhsat mavi gri diyor asya 151 tipi bişe var...

reklamcıların kullandığı malzemeye folyo diyorlar.. benim bizamanlar yaptığım işti.. araç kaplama komple olarak yapmadık ama yapanlar vardı.. onlar bombeli yerleri folyonun özelliği ile veya kendi yöntemleriyle hallederler.. en iyisi bu işi yapan bi reklamcıya gidip fikir alman.. bir tane ile yetinme çünkü arada çok fiyat farkı olabilir... birde kullandığı folyoların dandik olmamasına dikkat et.. oracal gayet iyidir...:cat: birde motora yaparlarmı bilmiyorum. çünkü çok kıvrımlı arabadan zor bi işçiliği olur..

Son düzenleme:
Güzel boyamışsın harbiden....
Yha hangi boyayla yaptın bunu belki siyah diye güzel durmuştur benim ruhsat mavi gri diyor asya 151 tipi bişe var...

Linkde boyanın markasından fıyatına nerde satıldıgından ne amaclı kulanıldıgına kadar herseyı anlattım kolay gelsın :)

motoru kendin boyamaya kalkma orjinal halini yakalayamazsın sanayide ustalara boyattırabilirsin yada güzelbir kaplama reklamcılarda

Dediğiniz doğru....
Arkada üçük bir kısmı kaplattım turuncu renge...
Küçük bir parça olduğundan çok yakından bakmadan anlaşılmıyor..
Şimdi birde sanayide jantları parlak turuncuya boyatmak istiyorum nasıl bir boya işimi görür parlak turuncu istiyorum...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla ben kafa yormuyorum 2el hussar aldım boyasıda güzel modifiyeside
motor aksamıda saglam zaten motorun eski sahibi antalya asyiş emniyet müdür
yardıncısının oglu..
size tavsiyem ruhsattaki rengin baska tonunu uygulayabilirsiniz ama farklı
renk uygularsanız hemen ruhsata ruhsata işletin valla
türk polisi affetmez..

La ne dion o motor benim ark.ın azmı gezdim onal:D
Bindiğim eşşeği bana öreecek :D

Ustura kardeş folyoların 2-5-7 yıl seçenekleri olan var 2 yıl daha ucuzdır ama güneşe maruz kaldığından kabuk kabuk soyulur 7 yıl olanlar en iyisidir en pahalısıdır.Yapıştırma işleminde fön makinası ve camsil kullanılıyor. Ben evimdeki buzdolabını sarıya kapladım mutfak dolaplarınıda kapladım.çok şık oldu önce uygulayacağın yüzeyi temizliyorsun sonra camsil sıkıyorsun sonra kaportacıların kullandığı lastik takoz yada benzer bir rakle bularak kapladığın zemini sıyırarak aradaki hava boşluklarını alıyorsun camsil kaymayı sağladığı için kabarcık bırakmıyor kıvrımları folyoyu ucundan yapıştırıyorsun sonra kıvrımlara geldikçe fön ile ısıtıyorsun sonrada yapıştırıyorsun sanırım açıkça anlattım

Ben bir denemek için yaptırdım bakın bakalım...(Sizin örn verceğiniz yok resim olarak :D turuncu yer hem sade hem güzel oldu ama motorun rengi ile uyumsuz olduğu için söktüm sarı yaptırmayı düşünüyorum... )

Forumdan Uzaklaştırıldı
ustura essek deme motoruma kızıyom
asıl senın motorun esek hemde karakacan
aiaiai

:D :D :D

Yav gül gül öldürdün olm senin motoru geömiş motor bu nasıl eşşek oluyo :D

Ama istersen bidaha salarız sen görmedin nasıl geçtiğimi ...

(Ama çok tatlı bi motor hayırlı olsun güle gğle teke çık ) :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
ustura olm fotoshopla boya sonra karar ver
hem senini karakacanın fotosu yokmu olm :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar