super sport motosiklet için motosiklet hangi motosiklet montu?

merhaba arkadaşlar,

super sport motosiklette kullanmak üzere bu hafta dusseldorf'tan kendime bir mont alacağım.

super sport motor kullanan arkadaşardan tavsiyelerini bekliyorum. forumda bu konuda arama yaptım ancak yazılan mesajlar beni tatmin etmedi.

mont alırken nelere dikkat etmeliyim?

şu anda bir arkadaşımdan aldığım bir derim montu kullanıyorum. tekstil mont hiç kullanmadım. spor bir motor için tekstil mont uygun mudur?

marka-model tavsiyeniz var mıdır?

montta olması gereken korumalar nelerdir?
bildiklerimiz dışında (dirsek ve omuz) yeni koruma sistemleri geliştirildi mi? varsa hangi markada?

önerilerinizi bekliyorum..

sağlıcakla

Eğer SS kullanıyorsan deri mont tavsiye ederim. Ama yaz döneminde kullanmak için mutlaka yazlık bir mont alman gerekiyor. Zira deri mont içinde yazın pişersin. Bence mümkünde Dainese al. Heingericke ye bir bak. Türkiyede pek SS konseptine çalışmıyorlar ama Almanya'da bulabilirsin sanırım. Fuar zamanında incelediğim kadarıyla Revit montlar da hiç fena değildi.
Deri montların Fiyatları 400-500 EUR arasında. Koruma konusuna gelince: Bence yumuşak ve darbeyi emen korumaları tercih et. Bunlar vücudunun şeklini de aldığı için rahat edersin.
Montun Vücuduna tam oturmasına dikkat et. Bol olursa bayrak gibi sallanırsın. Dar olursa rahat hareket edemezsin.

Marka önemli değil bence denemeden alınmaması lazım...

Mağazaya gidip deneyin derim...

şimdi kış için deri, yaz için tektil mont mu alacağız... biri 500 dolar, diğeri de 300 dolar civarında...

bir de yarı tekstil, yarı deri montlar var. hatta geçen revit'te görmüştüm. onlar hakkında düşünceleriniz nedir?

kışın ss motorun çok az kullanıldığını düşünürsek, mont seçini yaz aylarına göre yapmak lazım... deri mont almamak lazım o zaman. ama deri montun da koruma özellikkleri çok iyi...

bu konuda baka fikri olan var mı?

Heingericke Almanyada %50 daha ucuz. Tokat yemeden alacaksan 150 ytl civarındaki shark tavsiye ederim. :bounce:

aslında bende geçen sene colinsten bi tane almıştm onu giyiyorm daha bende alsam ii olcak

Deri mont ALMA. tamam cool görünür ama, kışın soğuk tutar, yazın da sıcak!
Yagmur yagınca da sünger gibi emer.. Bence tekstil al, ama kat kat çıkarılabilir ve mesh ceket haline gelebilen birşey al. AYRICA, alt-üst takım motor için yağmurluk al, bu hem gerekirse ekstra sıcaklık da sağlar - rüzgarı keser. -turgut

ya elinizle dikin ne para veriyonuz :D koyun derisi mont gayet güzel olur bence :D

REV'iTi montlarda iyi Türkiye'de kolay bulunuyor. bende hem kışlık montu hemde yazlık montu var yazlığı yazın denedim korumalarını gayet başarılı korudu asfaltta sürüklenirken. yırtılan yerlerine yama arma diktirdim devam.

peki arkadaşlar kaza sırasında koruma özellikleri açısından baktığınızda montun deri veya tekstil olması arasındaki fark nedir?

şükür allaha, henüz kaza yapmamış birisi olarak bu konuda hiç tecrübem yok...

Düşerken hiç bir şey derinin yerini tutamaz, asfalta su gibi kaydırır.
Tekstil yırtılır,deri daha az zarar görür.

Koruma bakımından hiçbir tekstil ürünü derinin yerini tutmaz. Ama başka bi arkadaşın dediği gibi yazın terletir kışın üşütür, yağmuru yiyince eşek ölüsü gibi olur. Ben clover RC-100 deri mont kullanıyorum, kaliteli ve şık bi ürün. Ayrıca tekstil montum da var ama onu giymiyorum içim rahat etmiyor.
1815_N_R.JPG

REV'iTi montlarda iyi Türkiye'de kolay bulunuyor. bende hem kışlık montu hemde yazlık montu var yazlığı yazın denedim korumalarını gayet başarılı korudu asfaltta sürüklenirken. yırtılan yerlerine yama arma diktirdim devam.

aynı monttan bahsetmiyor olabiliriz fakat eryılmaz nickli arkadaşımız özen motordan almış hafif kumaş gibi bir monttu,dün akşam yağmuru ziyadesiyle içine geçirmişti bizzat gözümle gördüm.bu arada mont 4 mevsimlik

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Madem Almanya Ya Gİttİn ...........
Polo Adinda Bİr MaĞaza Var Almanyada.......
İÇerİ Gİr ParÇalari Topla Sifir Bİr Motor Yaparsin...
Bulabİlİrsen Oraya UĞra Bencee..
Ben Ordan Getİrttİm Flm Marka..
Heİn Gerİcke Marka Da Var Meselaa Orda DÜnya Taniyoo....
Bİr AraŞtir Derİm

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ben macna kullanıyorum nerdeyse full koruma dirsek,omuz,kol,ayrıca sırt desteğide var,tabiki yazlık ve kış için içlik çıkarılıp takılabiliyor.
yani koruma sistemi montlarda ne aşamada bilmiyorum fakat amerikada boyun için koruma yani boyun desteği var kırılmaları önlüyor...

deri mont tabi yerde sürtünmelere daha fazla dayanır fakat çüğunda dikkat ederseniz koruma minumumdur nedeni ise şık görünüm ve vücudun etrafını sarmasıdır... fakat textil montların şuan geldikleri nokta daha iyi teri atan fakat rüzgar almayan montlar mevcut adidas taki clımacool tech gibi...

aynı monttan bahsetmiyor olabiliriz fakat eryılmaz nickli arkadaşımız özen motordan almış hafif kumaş gibi bir monttu,dün akşam yağmuru ziyadesiyle içine geçirmişti bizzat gözümle gördüm.bu arada mont 5 mevsimlik

kışlık kullandığım mont bu ne rüzgar alıyor ne yağmur çok iyi terletiyor bile. yazlıkta oluyor iç yeleğini çıkartınca sırtında ve göğüsünde hava kanalları var fermuarlı açıyorsun ama ben yazın kullanmıyorum ayrı mont aldım yazlık

yazlık kullandığım bu hiç terletmiyor yazın ağustos sıcaklarında hiç üstümden çıkarmadım o derece . o grii olan yerlerden hava alıyor yağmur geçirir .
ben bu mont üzerimdeyken 80km süratte asfaltta motoru yatırdım arka tekerim patladı yokuş aşagı baya bii yuvarlandım motorun ilersinde durmuştum sürüklendik:pale: montun kollarında ve omuzlarında yırtılma olduu gayet güvenli
mont sürüklenirken diğer tekstiller gibi erimiyor mağzemesi iyi tavsiye ederim deri mont almıyacaksanız her iki montuda:cat:

tuğper Dediğin kaliteli saydığımız Dainese, Spyke, Clover, Alpinestars gibi markaların deri montları için geçerli değildir. Bu markaların deri montlarında çok iyi korumalar mevcuttur. Örneğin, benim deri montumdaki dirsek ve omuz korumalarının kalitesi, revit tekstil montumda yok. Daha önce de dediğim gibi deri monta alıştıktan sonra revit tekstil montu giyemiyorum huzursuz oluyorum. Dirsek ve omuz korumları o kadar güzel sarıyoki gereken yerleri ondan sonra tekstil montu giyince rahatsız hissediyorum. Fuardayken görmüştüm, deri mont standı vardı rengarenk, şık ta duruyorlardı. Yanına gidip bi baktım ki ne koruma var ne de deri deri gibi. Sonra tezgahtara sordum bunlar ne malı beklediğim cevap geldi çin malıymış hepsi. Tutupta ucuz olsun diye o şekilde bi mont alırsanız tabiki de ne koruma olur ne kalite.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar