Sevgili Perhaps,
Benim GPS Garmin eTrex VistaC. Bu cihazın sürat duyarlılığı 0.05 m/sec. Bu 1998'den beri 3. GPS'im. GPS'ler konusunda kitap yazabilecek kadar konuya hakimim, ayrıca bazılarının motor gezisi olarak gerçekleştirdiği birkaç yüz ve hatta bin km'lik gezileri ben 10 küsür yıldır bisiklet ile yapıyorum, ki bunlara yurtdışı geziler de dahil ve bunlarda GPS sürekli açık kalıyor. Bunun yanında Confluence project ve Geocaching olaylarında da Tr'de en aktif insanlardanım.
Km göstergesinin hızı hatalı göstermesi çok dert değil ama aynı hatayı odometrede de yaşıyoruz. Yani hesapladığımız ve gideceğimiz/gittiğimiz mesafeler arasında farklar var. Bu kalan benzin, kalan süre gibi ender de olsa önem kazanabilecek konularda hatalı hesaplara yol açabilir.
Sevgili OneWay,
davetin için teşekkür ederim, gezilere katılmaya çalışacağım.
Sevgili Onat,
Fazla araştırdığımı söyleyemem, ama bu fiyata bu kadar kaliteli birşey beklemiyordum. Çok eğlenceli bir alet. Ben memnunum. Bir bisikletci olarak (defalarca düşme tecrübesine sahip hem de...) benim için en önemli unsur emniyet ve sağlamlık, bunlar da sanırım ARN'de var. Bir tek konu kalıyor. Markasız (ChengShin midir nedir bu en ucuz lastiktir) lastikler yerine Continental, Maxis, yada Michelin takmayı düşünüyorum. Firmadaki dostlara daha iyisiyle değiştirilmesi gereken parça var mı, örneğin daha kaliteli bir buji veya fren padleri gibi, diye sorduğumda bunların zaten iyi markalar olduğu söylendi.
Kick start'la birkaç denemede bir seferde aldı, ama sanırım bunu kullanmaya gerek yok. Servisten şunu söylediler: Eğer basma sırasında bir noktada takılıp kalırsa, başa kadar bırakıp yeniden basmalıymışız, kırarmışız...
Bugün makinayı silip sevdim. Sağını solunu söktüm, kurcaladım, hasarlı, gevşek, dandik herhangi bir bölüm izlemedim. Yalnız şunu sormak istiyorum: Hava yakıt karışımı diye bahsettiğiniz şey rölanti ayarı mı (selenin altındaki vidadan yapılan), yoksa başka bir ayardan mı bahsediyoruz? Çünkü ben başka bir karbüratör ayarı göremedim.
Bunları okuma sabrını gösterenlere teşekkür.
İyi tatiller.