150 zat ile 13.000 Km

Arkadaşlar selam,

2005 yılında İstanbul trafik çilesinden bıktığım için motosiklet sahibi olmaya karar verdim. (ilk olarak ehliyet tabiki)

Daha sonra uzun incelemeler, bütün kötü örneklere ve tavsiyelere ramen Mondial 150 zat aldım. Kullanmaya başladıktan sonra birçok kişi tarafından yanlış seçim yaptığım ve biraz daha verseydin de düzgün birşey alsaydın gibi şeyler söylendi. Fakat şu anda 13.000 km deyim ve deneyimlerimi sizinle paylaşırken sizlerden de gelecek bilgi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Yaptığım masraflar,

Her 1.500 km de yağ değişimi
Egsoz değişimi (kendi hatamdan dolayı)
Gaz teli
Arka lastik (balon yaptı)
Akü değişimi (daha kalitelisini istediğim için)
Kayış (şu anda 2. değişen kayış ile devam ediyorum)
Fren balatası

Bunun haricinde peryodik bakımlarda çıkan ufak defek vida somun haricinde yaptığım ciddi bir harcama hatırlamıyor.
Motorumu aldıktan sonra sadece ilk bakımında yetkili servise gittim ve pişman oldum. Alakasız ve sadece para kazanmak isteyen insanları gördüğünde (işini düzgün yapan servisler hariç. nedense bunlar bana hiç denk gelmedi) garanti kapsamı dışına çıkmasına ramen bakımlarını mahallemde bulunan bisiklet ustasına yaptırttım.

Şu anda da gayet memnun olarak kullanmaktayım. Bence Çin malı veya başka bir marka olması kadar yapılan bakım, bakım zamanı, kullanma amacı ve kullanım şekli de çok önemlidir.

Kazası Sürüşler,,,,

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Her 1500 km de yeni yağmı?En az 4000 km gitmesi gerekir çok erken olmuş bence.

Servis kitapçığında 2000 km de değişmesi gerektiği yazıyordu. Zat larda yağ eksiltmek gibi bir durum meydana geldiği için 1.500 km yi uygun görüp hep bu şekilde devam ettim. Honda Piaggo gibi markalarda bu rakam değişiyor. sanırım konulan yağ oranıyla alakalı bir durum bu.

e eee güzel tebrik ederim
de

yağ konusu biraz kafamı karıştırdı

yağ en az 3000 de bir değişir o da en erken 5000 kadar da yolu var ama 1500 cok cok erken be yaw

dostum memnun olduğuna sevindim ama 13 bin km cok değil buda gerçek ayrıca benım halamın oğlunda da var 17 bın kmde fakat bır dunya sorun yasadı anlatamam sana krank bile dağıldı

Kitapçıkta yağın konulması gereken miktar ve değişmesi gereken km var. zaten servis te 2000 demişti. zaten 1500 e geldiğinde yağın bulunması gereken seviyenin minimum kısmına yaklaşmış oluyor yani eğer 1500 de değil de 2000 veya daha sonra değiştirmeye kalksan yağ çubuğundaki minimum seviyeynin altına inmiş bulunuyorsun. olsun zaten bir yağ ve benzin masrafı var. başka problem çıkartmasın ben bunada razıyım:p

dostum memnun olduğuna sevindim ama 13 bin km cok değil buda gerçek ayrıca benım halamın oğlunda da var 17 bın kmde fakat bır dunya sorun yasadı anlatamam sana krank bile dağıldı

Benim çevremde de bu şekilde şikayet edenler var fakat benim değinmek istediğim nokta biraz kullanım ile alakalı olduğunu düşünüyorum. mesela fest food ların kıllandığı ve kullanan kişilere bakıyorum inan acıyorum. sanırım kullandığın alet ne olursa olsun sınırlarını bilmek ve una göre kullanmak gerekiyor. umarım ilerleyen zamanlarda bu söylediklerimden pişman olmam.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
20.000 kmye kadar yolu var ondan sonra satmaya çalışırsın ama satamazsın :cherry:

20.000 kmye kadar yolu var ondan sonra satmaya çalışırsın ama satamazsın :cherry:

inşallah 20.000 de görürüz. zaten bugün al daha anahtar vurmadan satıyoum desen yine satamazsın. gittiği yere kadar gideceğiz inşallah. ilk motorum olduğu için alırken daha sonra nasıl satarım diye hiç aklıma bile gelmedi. zaten satmaya değmez şu anda ihtiyaçlarımı karşılıyor 13.000 km deyim yazmamın sebebi okuduğum forumlarda 5000 den sonra at çöpe havası verilmiş ve hatta sezonluk bisiklet gözüyle bakılıyor. umarım ilerleyen zamanlarda bu gelişmeleri de sizinle paylaşma fırsatım olur. tşk.

benim zatta 17000km yaklastı bende her 1000-1500 arası yağ değiştirdim
arka lastik iki sefer değişti (ilkinde balon yaptı , ikinci lastik yamuk cıktı)
kayıs değişti bir kac sefer (dandik kayıs kullanımı yüzünden simdi bando var o iyi)
iki sefer konjektör iki seferde akü değişti (akünün biri sağlamken değişti motorcu hatası)
onun haricinde sorun yasamadım.
üstündeki cinli parcaları iyileriyle değiştirince aynı yerden tekrar sorun yasamamak güzel..
memnunum satsam para etmiyor
zaten 2nci el almıstım o yüzden en fazla 2000ytl yi çöpe atarım düşüncem var
ilerde param olursa bi burgman 400 istiyorum...
burgman alana kadar karakızla devam...

benımkıde iyi allaha şükür 8000 km civarlarında daha subap ayarı bile istemiyo :)
Arka balataları değiştirdim şimdi tek sorun hidrolikde hava olması sebebiyle arka fren sıkıstırma yapıo biraz...

benim zatta 17000km yaklastı bende her 1000-1500 arası yağ değiştirdim
arka lastik iki sefer değişti (ilkinde balon yaptı , ikinci lastik yamuk cıktı)
kayıs değişti bir kac sefer (dandik kayıs kullanımı yüzünden simdi bando var o iyi)
iki sefer konjektör iki seferde akü değişti (akünün biri sağlamken değişti motorcu hatası)
onun haricinde sorun yasamadım.
üstündeki cinli parcaları iyileriyle değiştirince aynı yerden tekrar sorun yasamamak güzel..
memnunum satsam para etmiyor
zaten 2nci el almıstım o yüzden en fazla 2000ytl yi çöpe atarım düşüncem var
ilerde param olursa bi burgman 400 istiyorum...
burgman alana kadar karakızla devam...

sanırım bu yapılan harcamalar normal gözüküyor. başka model başka marka motorum olmadı ve deneyimim yok fakat abartıldığı kadar da kötü olmadığını düşünüyorum. İlerde benim de bir silver wing 400 alma hayalim var. ama ne olursa olsun zatımı satmaya düşünmüyorum. :p

benim 151 rs yi...orta sehpaya alayım dedim motoru..bi bastım ayaklığa orta sehpa aşağı indi.elektrik gitti.konjektör yaktı..sıkmak istediğim vidalar ortadan kırılıp içeride kalıyor.:santa:

tam bi kabus..:santa:

benimkide 8000 de
500-1000-5000ve8000(daha 2 gün oldu) de değişti
1 kere daz teli ddeğişti(ben istedim elimi acıtıodu ondan)
arka balata fren teli kol değişti(kolun değişmesi benden değiş çnceden düşünce kırıldı ve kendi kolunu bulamamıştım ondan)
ekzoz koptu(benim hatam değil öküzün biri ni motora bindircektim ayaklık diye ekzoza bastı kırdı)
başka birşey yok ama düştüğümde kırılan ön grenaj ve farlar da en kısa zamanda değişecek bunun markayla hiç bi alakası yok tamamen benim hatam

arkadaşlar bu arada hatırlatmak istediğim bir nokta daha var 13.000 km nin ortalama 9.000 km si iki kişi ile yapılmıştır. 1 aydır kullanmıyordum bu şabah çalıştığım şirketin bahçesinde bir tur attım ve hakikaten anlatıldığı kadar kötü olmadığını ve hatta verilen paraya göre çok iyi olduğuna emin oldum.

benimkide 8000 de
500-1000-5000ve8000(daha 2 gün oldu) de değişti
1 kere daz teli ddeğişti(ben istedim elimi acıtıodu ondan)
arka balata fren teli kol değişti(kolun değişmesi benden değiş çnceden düşünce kırıldı ve kendi kolunu bulamamıştım ondan)
ekzoz koptu(benim hatam değil öküzün biri ni motora bindircektim ayaklık diye ekzoza bastı kırdı)
başka birşey yok ama düştüğümde kırılan ön grenaj ve farlar da en kısa zamanda değişecek bunun markayla hiç bi alakası yok tamamen benim hatam

mümkünse öküzleri motorlu araçlara bindirmeyelim. ya polis amcalar ceza yazar yada komik resimlerdeki karelerden birinde yerimizi alırız :queen::queen::queen::queen:

Son düzenleme:
bende 18bin kmde keeway arn125 scooterimi geçen gün sattım daha doğrusu forumdan bir arkadaşla takas ettik. acemilik ve kalitesizlik birleşince sanırım çinli motorların imajı yerle bir oldu. yağ çok önemli bir kriter sanırım bu tip motorlarda. kim ne derse desin 1000kmde bir değiştirmek şart.

bende 18bin kmde keeway arn125 scooterimi geçen gün sattım daha doğrusu forumdan bir arkadaşla takas ettik. acemilik ve kalitesizlik birleşince sanırım çinli motorların imajı yerle bir oldu. yağ çok önemli bir kriter sanırım bu tip motorlarda. kim ne derse desin 1000kmde bir değiştirmek şart.

benim bildiğim keenway macar malı olması gerekiyor yanılıyorsam düzeltin. ve duyduğum kadarıyla gayet kaliteliymiş. tipleri benim de çok hoşuma gidiyor ama biraz ufak geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar