cc büyütmek ve yeni motor alış tarihi

okumayı sevmeyenlere direkt sorularımı sorayım,merak eden gerisini okur:
sorum şu:
1.sizce bundan sonra kç cc ye geçeyim?(ben 500-600 düşünüyorum)
2.sizce motorun en ucuz alınabileceği zaman ne zaman?şimdiki kadar temiz bir aleti uygun bulursam gene 2. el alırım diye düşünüyorum.yada kış ortasında sıfırlarda sizce ciddi kampanya olur mu?

arkadaşlar sitemiz sayesinde çok çok şey öğrendim ve hala öğrenmeye devam ediyorum.bazı arkadaşladan zırt pırt konu açmam ve kendi konularının kalitesine bakmadan kalitesizlik ile suçlandığımdanbiraz rahatsız bir şekilde bu konuyu açıyorum.ancak farklı farklı konularda bu konu geçiyor olsa bile genel anlamda iki sorumu ortak bakış açısından tam değerlendiren bir başlık karşıma çıkmadı;vede sezon sonuna geldiğimiz şu günlerin şartlarını da göz önünde bulundurunca yeni konuyu açmaya karar verdim.
anlayışla karşılarsınız umarım:
bazılarınız biliyor ben bu sene sezon başında motorculuğa başladım.şimdiki makinam ybr 125.aletten çok çok memnunum.45.000 de aldığım halde eski sahibi çok temiz bakmış ve bende hiç sorunsuz 5-6000 km yol yaptım.bunun 4500 km den fazlası geziye gittiğimiz bazı arkadaşlar bilir hep şehir dışında geçti.aslında motoru satmayacağım.ikinci el olduğu halde sorunsuz bir alet ve beni hiç üzmedi(onunla bir kez zonguldak bir kez de mersin yaptım.)ama malum sınırları belli 125 cc.(motor şu an satılık değil ama yabancıya gitmesini istemiyorum,cidden alete ciddi toparlama yaptım;alacak kişinin başını asla ağrıtmaz ,bu yüzden satacağım zaman bu forumdan ve değerini bilecek bir arkadaş belki alır.)

yazdıklarına bakılısa dostum ben 250cc al derim ama sen kendinden baya eminsin yani 500cc gider sana diyebilirim.
cbf500 temizinden bulursan ikinci el al derim.
şuan sezon kapandığından ikinci aller düşmeye başladı yıl başından sonra iyi bişey düşürürsün bence.

-Kardeşş 250 liklee yoLuna devam et derim sana !

-En uygun zaman için kışaa giriş derler ! ama keLepir düşürebilirsin her zaman için :)

Saygılar !

İlk motorum cbf150 idi senin gibi 1 yıl kullandım yeni sattım ve GV250 aldım, onu daha uzun süre kullanmak niyetindeyim. Benim daha büyük makina düşünmememin baş sebebi ekonomikti. Ayrıca 1 yıllık deneyim de çok bişey sayılmaz diye düşündüm.

anladığım kadarıyla ekonomik sıkıntın yok dostum,ybr den sonra 250 lik motor seni kesermi kesmezmi bunu netleştirmek lazım.eğer ki 250cc alıp 5 6000 km sonra satacaksan ettiğin zararı düşünürsen.500 lük alıp imkanlar ölçüsünde edeceğin zararı eğitim masrafı olarak harcasan daha mantıklı olmazmı?

babaçi;835775' Alıntı:
anladığım kadarıyla ekonomik sıkıntın yok dostum,ybr den sonra 250 lik motor seni kesermi kesmezmi bunu netleştirmek lazım.eğer ki 250cc alıp 5 6000 km sonra satacaksan ettiğin zararı düşünürsen.500 lük alıp imkanlar ölçüsünde edeceğin zararı eğitim masrafı olarak harcasan daha mantıklı olmazmı?
başlık uzun olmasın mantığı ile çok ayrıntıya girmedim.
ekonomik sıkıntı yok derken hedefim en fazla peşin 7500 diye düşünüyorum.tabii ybr 250 almaya kalksan sıfır onu bile alamam.ama 250 ile 125 arası farkı pek hissetmezsin gibi bir takım yorumlarda bulunanlar oldu.500-600 a göz dikmemdeki tek gaye şu:
ben şehir trafiğini sevmiyorum(malum ankara).şehir dışına çıktığımda da benim ybr 125 çok düşük kalıyor.uzun yokuşlarda 50-70 arası düşüşler oluyor.ben çok çok güçlü bir şey düşünmüyorum.motoru bağırtmadan sabit hızda 90-110 gidebilecek ,ve yokuşta şişmeyecek;40 beygirler civarı düşüncem var ki 250 de öyle bir alet yok.sorun bu.
bir de 500 lük japon kökenli yada hyosung gibi bir motorun kış ortasında sıfır yada sıfıra yakını bulurmuyum konun ana fikri burda yatıyor zaten.
bir de tecrübe hususuna gelince bu iş sezon yada km ile ne kadar ölçülür emin değilim,kimisi km der kimi sene kimi de yetenek.yani sene hesabı yapıp bir sezonda 1000-2000 km yapmayanlara göre ben bu sezonu 3 sezon gibi kapatcam.ama yok istersen bir yılda 100bin km yap yetmez derseniz ben zaten sakin aklı başında bir kişiyim.öle her boş bulduğunda basanlardan değilim.
bir de ybr den sonra yakıt çok fark eder diye korkum var.malum bu alet şu an 70-80 bin yakıyor.

Son düzenleme:
bence 250 cc hiç düşünme bile.emin ol arada vereceğin fiyat farkına değmez.mesela cbr 125 ile cbf 250 hemen hemen aynı son hıza sahip sadece hızlanması biraz farklı.çok hızlı bir şey aramıyorsan 500 cc al bence de.Zaten her cc nin her motorun deneyimi farklı diye düşünüyorum.500cc ye geçmeden 500cc yi kullanabilecek deneyime sahip olamazsın sadece motosiklet altyapısına sahip olunuyor.500 cc çift silindir bir motor da agresif kullanılmadığı sürece ahım şahım benzin yakacağını sanmıyorum.bilenler daha doğrusunu söylerler elbette.şimdiden hayırlı olsun.

iyi bayramlar.

Arkadaşım,
motosiklet deneyimin çok yeterli görünmüyor. Bu yüzden öncelikle eğitim alıp almadığını bilmediğimden bu konu üzerine eğil derim. Profesyonellerden eğitim al ve İyi Olsun Muhakkak! Ondan sonra istediğin cc ye geç. Bunu da Naked-Enduro beğenen birisindir diye dedim. Coşupta büyük bir SS alıp, en azından beni endişe ve merakta koyma.
Kazasız belasız kutlu bayramlar dilerim:rendeer:

Mersin İl Temsilcisi
cbf 500 tavsiye ederim ama bir tek şartla. önce sorumluluğunu bilen bir sürücü olduğuna kanaat getirir isen. çünkü senin de bir kaza ya da daha üzücü bir haberini burada okumak istemem.... hakkında hayırlısı ne ise o olsun...

başlık uzun olmasın mantığı ile çok ayrıntıya girmedim.
ekonomik sıkıntı yok derken hedefim en fazla peşin 7500 diye düşünüyorum.tabii ybr 250 almaya kalksan sıfır onu bile alamam.ama 250 ile 125 arası farkı pek hissetmezsin gibi bir takım yorumlarda bulunanlar oldu.500-600 a göz dikmemdeki tek gaye şu:
ben şehir trafiğini sevmiyorum(malum ankara).şehir dışına çıktığımda da benim ybr 125 çok düşük kalıyor.uzun yokuşlarda 50-70 arası düşüşler oluyor.ben çok çok güçlü bir şey düşünmüyorum.motoru bağırtmadan sabit hızda 90-110 gidebilecek ,ve yokuşta şişmeyecek;40 beygirler civarı düşüncem var ki 250 de öyle bir alet yok.sorun bu.
bir de 500 lük japon kökenli yada hyosung gibi bir motorun kış ortasında sıfır yada sıfıra yakını bulurmuyum konun ana fikri burda yatıyor zaten.
bir de tecrübe hususuna gelince bu iş sezon yada km ile ne kadar ölçülür emin değilim,kimisi km der kimi sene kimi de yetenek.yani sene hesabı yapıp bir sezonda 1000-2000 km yapmayanlara göre ben bu sezonu 3 sezon gibi kapatcam.ama yok istersen bir yılda 100bin km yap yetmez derseniz ben zaten sakin aklı başında bir kişiyim.öle her boş bulduğunda basanlardan değilim.
bir de ybr den sonra yakıt çok fark eder diye korkum var.malum bu alet şu an 70-80 bin yakıyor.

Arkadaşım,
Tarzın Naked-Enduro:cat: Beğendiğim motorlar. Bende Foresight-honda var. 2 kişi ile dolu bagaj TEM' in düz yolunda 140 Km/h sıza çıkabiliyor. 4Lt/100Km harcaması var. Şu anda bakımsız ama 11 litre ile 300 Km yapabiliyor, pazartesi bakıma girecek. Rahat, titreşimsiz, torku iyi, gayet dengeli ve manevrası iyi..... Bir bak derim, özellikle Maxi Scooter almayı düşünürsen makul fiyatı ile gözüm kapalı tavsiye ederim:cat::cat: Bu arada, hem satışı arttı, hem de fiyatı düştü

önce sorumu sorayım sonra yanıtlar:
sorum:
şu anda cbf 250 nin sıfırı nerdeyse 8000;hyosungda 7000 felan,ybr almış başını gitmiş 9500 vs.acaba sice bunlara yakın fiyatlarda kış ortası sıfır 500 bulunur mu?
-------
1.uzun yolculukları seviyorum.herhalde uzun yola enduro vs gider.
2.250-500 cc arası motor olsa onu da alırdım ama genelde 250 den 500 e atlıyorlar.
3.evet hızlı bir şey aramıyorum.ama hızımı da motor bağırtmadan sabit koruyabileceğim bir motora ihtiyacım var.
4.maxi scoter ,ss yada racing vs düşünmüyorum.bir de uzun yolda motor baya yorucu oluyor.herhalde naked-enduro tarzı bir şey rahat ettirir.
5.valla motor tecrübeme değil ama trafik tecrübeme dayanarak motor sürerim.o yüzden asla risk almam,gerekirse durur yol veririm.gerekirse basar kaçarım.
6.özel bir eğitim almamakla beraber eğitimin gerekliliğinin şart olduğuna inanıyorum.eğitimin temellerinden birisi de teorik bilgiyi yalayıp yutmaktır ki sitemizn bu konuda hiç eksiği yok.ben de sitedeki her tür gerekli gördüğüm bilgiyi okuyorum.ve özellikle eskiler hangi şartlarda kaza olur çok iyi bilir yada kestirirler ,ben kaza yapan arkadaşların yazılarından ders çıkartıp benzer durumlara düşmemeğe gayret ediyorum.
7.500 cc düşünmemdeki sebep uzun yol stratejisinden.bana kalsa ybr yi hiç değiştirmeyeceğim .yol müsait oldukça ve motoru bağırtmadan sabit 90-100 gidebilecek alet istiyorum.bazılarınız belki bu hızları çok düşük bulabilir ama ben bu hız ortalamasıyla değil türkiyeyi dünyayı bile hiç sıkılmadan gezerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar