kurşunsuz yerine yağlı benzin?

uzun zamandır siteye girme imkanım olmuyordu.herkese selamlar.
arkadaşlar benim küçük bi sorunum var.bu gün motoru arkadaşa vermiştim motora kurşunsuz 95 yerine yağlı benzin koydurmuş.
acaba bu benzini kullanmamın bi zararı olur mu?yoksa benzini boşaltayım mı.
motora zararı olur mu?

bilen yok herhalde.cevap verirseniz çok sevinecem şimdiden teşküler

Son düzenleme:
merhaba aragon ben manisa ahmetlide petrol ofisi bayisiyim sana tavsiyem sakın ha sakın o yağlı benzini motorunda kullanmayı deneme pişman olursun boşalt o depoyu komple git yeniden doldur kurşunsuz 95 ile derim sana

anladığım kadarıyla senin motor dört zamanlı ama iki zamanlı benzini konmuş bujilerini yağlar ve duman yapar ben senin yerinde olsam değiştiririm riske girmem

Motosikleti
Forza250-cygnusL
evet motor 4 zamanlı.ne gibi zararları olur acaba

Hiç bir zararı olmaz....Sanırım 2 zamanlılara göre hazırlanmış benzin...Yani 1 litreye 40 gr...

En fazla biraz geç çalışır biraz duman atarsın... Hiç bir sakıncası olmaz... Kanımca arada yağ koymanın faydası var.... Yıllarca titan a ben yağ ekledim ve hiçbir sorun yaşamadım.....:cat:

ya benimde bi sorum olacak...bende 151 Rs scoooter a benzinliğe gittiğimde , pompacı kurşunsuz yerine süper koydu ne gibi değişiklikler olmuştur :silent:

kimi daha seri olur diyo ama.....:silent:

Hiç bir zararı olmaz....Sanırım 2 zamanlılara göre hazırlanmış benzin...Yani 1 litreye 40 gr...

En fazla biraz geç çalışır biraz duman atarsın... Hiç bir sakıncası olmaz... Kanımca arada yağ koymanın faydası var.... Yıllarca titan a ben yağ ekledim ve hiçbir sorun yaşamadım.....:cat:

sana katılıyorum hiç bi zararı olmaz bujiyi dahi yalamaz biraz duman atar ve yakar gider zaten arada sırada biraz yağı koymak karburatorun açısından iyi gelir içindeki hareketli parçaları yağalar ve aşınmayı geciktirir.
sen hiç endişelenme korkmadan bin zaten benzin bitince tekrar doldurursun ve düzelir.

ya benimde bi sorum olacak...bende 151 Rs scoooter a benzinliğe gittiğimde , pompacı kurşunsuz yerine süper koydu ne gibi değişiklikler olmuştur :silent:

kimi daha seri olur diyo ama.....:silent:

katalitik konvektör olmadığı için çok fazla bir sorun edeceğini sanmıyorum
katalitik konvektörlü modellerde katalizör peteklerinin çabuk tıkanmasına neden olur. birde çevreye kurşun atıklarını yaymış olursun

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sana katılıyorum hiç bi zararı olmaz bujiyi dahi yalamaz biraz duman atar ve yakar gider zaten arada sırada biraz yağı koymak karburatorun açısından iyi gelir içindeki hareketli parçaları yağalar ve aşınmayı geciktirir.
sen hiç endişelenme korkmadan bin zaten benzin bitince tekrar doldurursun ve düzelir.

o kadar rahat konuşmayın bence eğer yağı fazla kaçırmışsa motor yaptırması gerekebilir :queen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
o kadar rahat konuşmayın bence eğer yağı fazla kaçırmışsa motor yaptırması gerekebilir :queen:

Yok daha neler.... KArter e komnamışki yağı..Benzine karıştırmış.... En fazla çalışmaz.....Tabi çok yoğun konulduysa.....:cat::cat::cat:

Ama çalıştırırken güçlük çıkarabilir.... Ama iyi kaçar haaa.....:queen::queen: Dumanı da of offff........:queen::queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yok daha neler.... KArter e komnamışki yağı..Benzine karıştırmış.... En fazla çalışmaz.....Tabi çok yoğun konulduysa.....:cat::cat::cat:

Ama çalıştırırken güçlük çıkarabilir.... Ama iyi kaçar haaa.....:queen::queen: Dumanı da of offff........:queen::queen:

alp senin motorda bir deneyelim :queen:

vala benim kanuni rokko'ya ilk zamanlar 100oktan shell koymuştuk. galiba rodajı bozdu diğer markalar 100-105'e basıyoken ben 85i geçemiyom.bence bu hızlanmamanın nedeni o kurşunlu benzin. tavsiye etmem.herkes 95 kurşunsuz öneriyo. yannış yaptık ama iş işten geçti...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Motosikleti
Forza250-cygnusL
alala benimkinede deneyelim alp ama bi sorun çıkarsa masrafları karşılarsın :queen:

Yok sen koyma.... Sana yaramaz maramaz bide kucaklamayalım motoru....:queen::queen:

Titana dolu deposuna 250 gram 2 t yağ koyuyordum.... Yıllarca sorun çıkarmadan bindim....:cat:

Yok sen koyma.... Sana yaramaz maramaz bide kucaklamayalım motoru....:queen::queen:

Titana dolu deposuna 250 gram 2 t yağ koyuyordum.... Yıllarca sorun çıkarmadan bindim....:cat:
Aynı tekniği ben uzun yolculuklarımda uyguluyorum..(Bursa-Tekirdağ,Bursa-Çanakkale,Yalova vs.. vs..)
Faideli bilem oluyor bence:):):p:p

40 a 1 iki zamanlı yağı konmuş daha bile iyi motor için.. biraz duman atar o kadar hatta segmanlar bayram eder ne bozulması :)

Karbüratörlü bir motora kurşunlu benzin konması kurşunsuz konmasından zaten daha iyidir o da bozulmaz :)

95 oktan motora 105 oktan konması hiçbir zarar getirmez :)

umacı masallarından kurtulun artık :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar