Kask yok yok bizim ülkemizde ufacıklara kask yok :(

Daha once forumda açılmış çoğu kez tartışılmış bi konu kask,mt olarak içimizdede var kask takmayan arkadaşlar üşenenler,sıkıcı bulanlar falan filan gidonu tutan sizseniz sorumluluk sizindir ama bu ufaklıkların ne günahı var....

Bu fotoyu otomobilden çektim hızım 60km civarıydı biz yan yolda ufaklıklar orta şeritte, sonra ne olucak motosiklet tehlikeli yarın boy boy çıkar gazetede tv de,ailen baskı yapar oglum bırak şu motoru cehalet diyorum başka bisey demiyorum...:pale:

bu fotoğrafa söyleyecek söz bulamıyorumm ben kardeşimi motora bile bindirmiyorumm kasklı kasksız farketmez bu bi yana kendisi kask takıp artçısına kask taktırmayan sürücülerin bencilliğine deli oluyorumm ne diyeyimmm

Bu bişey mi sülalecek binenler var! Anne, baba, 2 çocuk bide kundakta bebek gördüm ben motorun üstünde! Tabiki bu manzaraya kask taksan ne yazar...!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
salaklıktan öte değil bunların yaptıkları

ben kardeşime ara sıra motosikletimi veriyorum ama kesinlikle trafiğe kapalı alanda

yahu güzel kardeşim pancar motoru bunlar ,eti ne budu ne ki bu motorun, kask neyine.. :D
bisiklette , mopette kaçınız kask takıyorsunuz ? :D

yahu güzel kardeşim pancar motoru bunlar ,eti ne budu ne ki bu motorun, kask neyine.. :D
bisiklette , mopette kaçınız kask takıyorsunuz ? :D

pancar mancar ne farkeder arkadaşım...motora biniosun..kaskını takacaksın!!!
eger kas kafalıysa takmasın:bounce:a gere yok..

GKN

benim anlamadığım
o ufacıkların motora binmesi yasalmı?

pancar mancar ne farkeder arkadaşım...motora biniosun..kaskını takacaksın!!!
eger kas kafalıysa takmasın:bounce:a gere yok..

yav adamın 4. mesajı kanka kızmaaa arkadaş ss'nin 80'i ile scooterın 80'i arasında bi fark olmadığını bilmiyor daha

yav adamın 4. mesajı kanka kızmaaa arkadaş ss'nin 80'i ile scooterın 80'i arasında bi fark olmadığını bilmiyor daha

bilmez olur mu, ss bahsi geçen hıza 2 sn. içinde ulaşırken, pancar motoru en az yarım dakika ister.. :) yarım dakikada görse , ss terfi etmene gerek yok ztn 80 üstü giden kaç ss var ki ?:mrgreen:

euroasia
80km ile el arabasından da düşsen 1000rr'dan da düşsen sonuç aynı olur... Işte bizim milletin sorunu bu , "abi ufacık alet ne gerek var". Kimse o yukarıdaki çocukların kafalarını 80 km ile sağda görünen bariyere sürttüğünde ne olacağını düşünmüyor... Ben söyleyeyim... Yukarıdaki fotoda düştükleri an ya bir kamyonun altına girer paramparça olurlar veya bariyere çarpıp ikiye bölünürler!...

euroasia
80km ile el arabasından da düşsen 1000rr'dan da düşsen sonuç aynı olur... Işte bizim milletin sorunu bu , "abi ufacık alet ne gerek var". Kimse o yukarıdaki çocukların kafalarını 80 km ile sağda görünen bariyere sürttüğünde ne olacağını düşünmüyor... Ben söyleyeyim... Yukarıdaki fotoda düştükleri an ya bir kamyonun altına girer paramparça olurlar veya bariyere çarpıp ikiye bölünürler!...

haklısın güzel kardeşimde, o motorun şu halde 80 km görmesi imkansız olduğu gibi, kafasında kask olsada kamyonun altına girdiğinde veyahut bariyere çarptığında en fazla kafası sağlam kalır komple vücudu haşat olur. motorda balon içine girsen düştüğün vakit kurtulma şansın çok düşük yüzde oranlarına sahip ztn. öte yandan millet fıkaralıktan , kırmızı ışıkta sukıtırları bile stop ettiriken, bayır aşağı motor kapatıp patlak stop lambasını fukaralıktan 1 ytl verip değiştiremiyor. kask alabilmesinin imkanı var mıdır ? aynı şekilde dolmuşa binip çoluk çocuğu yanıma alıcam dese 3 km yol için gidiş - dönüş en az 8 ytl vermesi gerek. tamamen duygusal , cehalet değil çaresizlik ...:pale:

szr

İyi güzel hoş ama ülkemizde sağlıklı bi denetim mekanizması mı var, bu insanları yolda gören polis ne yapıyor? Şehiriçinde cirit atan ehliyetsiz motosiklet sürücülerine bişey demiyen polis ne yapıyor; hadi ehliyetin var kurslarda bu bilincin verilmemesine ne diyorsunuz

Ehliyeti sadece kaza yaptığında ya da polis çevirmelerinde bi kalkan olarak gören zihniyet biz deil miyiz

Bu tip resimler çok çıkıyor bunları tabiki eleştireceğiz ama eleştirmekle olmuyor arkadaşlar , sağlıklı bi çözüm yolu nedir bunu tartışalım , bu insanların bu bilinci nasıl sağlaması gerektiğini tartışalım:silent:

Ya herkes dior ki bişey olmaz zaten yakın mesafa bukadarda üstüne düşmeyelim gibi bahanelerle bindırıyor cocugunu öne hadı bıde dıor sımsıkı tutun oğlum yavrum tamam mı cocukta nedıcek yok tutmam dıcek halı yok ya tamam dıor bınıyor Burası TÜRKİYE Herşey yasanıyor :pale:

Hala motor ne ki kask neyine diyen zihniyetler var inanmıyorum :silent:

euroasia
Hadi 80 olmasın 50km olsun... Eğer parası yoksa kask almaya; çocuklarını bindirmeyecek o halde , veya hiç olmazsa 30-40 ytl'ye safebet , safelead gibi kask alacak. Bunun parasızlıkla ilgisi yok o motoru o adam en az 200ytl'ye aldı , 50 ytl'ye de kask almasını bilsin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu bişey mi sülalecek binenler var! Anne, baba, 2 çocuk bide kundakta bebek gördüm ben motorun üstünde! Tabiki bu manzaraya kask taksan ne yazar...!

kesinlikle yaa ben cok gördüm sülalece binen
hep bunların aptallıklarından dolayı yaptığı kazalar yüzünden ailem beni motordan sogutmaya calısıyo!!!
bizim buralarda cok var bunlar gibi gezip gezip kaza yapan :farao::farao::farao:

millet 40-50 km yi bile oyuncak sanıyor Arkadaşlar Motor durmuş vaziyetteyken bile düşüp kafanı carpsan ölüm tehlikesi var farkındamısınız bilmiyorum?
Hoş bu söylediklerim taş kafalar için geçerli değil

euroasia
Hadi 80 olmasın 50km olsun... Eğer parası yoksa kask almaya; çocuklarını bindirmeyecek o halde , veya hiç olmazsa 30-40 ytl'ye safebet , safelead gibi kask alacak. Bunun parasızlıkla ilgisi yok o motoru o adam en az 200ytl'ye aldı , 50 ytl'ye de kask almasını bilsin.

Abi soyluyorum soyluyorum kimsenin umrunda diil adam isterse çıplak binsin tek kelime edersem motorum yansın,o ufacıkları nereye goturuyosun be adam..

Km tahmını yapmayalım arkadaslar fotoyu ben cektım 60 km gibi bi hızı vardı ama kesinlikle bunun altında değildi.Adamın bunundugu yer e-5 farketmeyen arkadaşlar için söylüyorum geçen aylarda bi alkollu motor surucusunun kız arkadasını düşürdüğü ve sabaha kadar araçların üstünden geçtiği ve farketmediği yer ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar