dorlion güzel demişsin de, şunu atlamışsın. Bu arada geçmiş olsun diyememiştim. Bu vesile ile geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın diyeyim.
Atladığın konuya gelince; Ayşegül Hanım, daha bence tam olarak tarzını kafasına oturtamamış durumda, bence ona motosiklet önermeden önce biraz zaman tanımalıyız ki, yararlı birşey çıksın ortaya. İkinci mesele de, hepimizin atladığı hatta başta yazmamız gereken ekipman meselesi. Ayşegül Hanım madem 10.000 ytl üst sınır harcama kapasiteniz var, önce işe yüksek kalite (yüksek kalite = maalesef pahalı demek Türkiye şartlarında) ekipman almakla başlayın. Kask, mont, eldiven ve dizlik. Bunları tamamlayıp, tarzı belirleyip, amaca neyin hizmet edeceğini görüp, kalan paraya göre birşeyler illaki herkes yazacaktır. Adım adım yapalım bence...
Bir ekleme yapayım. Tecrübe işi biraz düşündüğünden farklı. Motosikleti fiilen(aktif olarak) kullanmadığınızı düşünüyorum ve acaba araba kullnanıyor musun? yani trafik tecrüben ve debriyaj-vites alışkanlşığın var mı? diye soruyorum. Eğer şu an aktif olarak araba kullanıyorsan tecrübe olayını daha iyi anlayacaksın. Eğer en az 3 yıldır otomobil kullanıyorsan; bir ilk başladığın zamanları düşünün, bir de şu an ki halini, ne kadar gelişti değil mi sürüşün? ilk başlarda bakarak attığın vitesleri artık hiç düşünemden atıyorsun bu ne demek; artık bu vites işi refleks(otomatik) hale dönüşmüş demek. Zaten istenen en temel şey de bu. Bazı hareketlerin sürüş dikkati dağıtmayacak şekilde otomatikleşmesi, refleks hale gelmesi. Sadece vites değil arabanın bütün aksamları. Gözünüzü yoldan ayırmadan klima ayarlarını değiştiriyor, radyo kanalını seçebiliyorsun değil mi? İşte tecrübe tam olmasa da bunun gibi birşey. Şimdi arkadaşının farklı model bir arabasını kullandığını hayal et. Radyo'yu aramak için gözünü yoldan ayıracaksın? Dikkat tehlikedesin. Öndeki ani fren yapabilir ve sen frene basmak için çok geç kalabilirsin... İşte motosiklete binince (aktif olarak sürüşe geçince) de bu radyo örneğinden 10 kat daha tecrübesiz olduğunu anlayacaksın aslında.
Asıl tecrübe zamanla kendi motorunu sürerek oturacaktır. Yoksa senin bahsettiğin tecrübe benim 15-16 yaşında babamın arabasını kaçırarak yaptığım toplasan 100km.'lik 3 saatlik tecrübeyle aynı olacaktır. Bu tecrübe değildir. Bu tamam ben bu işi kıvırdım deyip kendini kandırmaktır. Nereden bildiğimi sorma, dedim ya tecrübe ile sabit...