Çanakkale Bigalı köyü Atatürk Evi ziyareti

Merhaba
Bu gün kendimi "yalnız kurt" olmayı hayal ettim
ve atalarımın izlerini pek sık ziyaret edilmeyen yerlerde aramaya karar verdim.
Belki bu gezi arkadaşlarımın buraları görmedikleri gezmedikleri yerlerdir diye resimledim.
Genelde Çanakkale ziyareti denilince Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş, 57 Alay, Conk bayırı
ve çarpışmaların olduğu yerler gelir.
Birde Geliboludan Eceabata gelmeden Kabatepe ayrımından Bigalı Köyüne ve ordan da
BüyükAnafarta köyüne giden yol vardır.
İşte o yol sizi Bigalı köyüne ( Atatürk Evinin olduğu köydür) çıkarır.
Ordan da BüyükAnafarta köyüne ve ordan da Anzak ( Anzac Kowe ) koyuna çıkarır.
Anzak koyumdan Kabatepe Limanına dolayısıyla Kabatepe Savaş Müzesine çıkarır.
Artık ordan da Eceabat ve geldiğiniz yol....

Ben geziye Çanakkale Kilitbahir Deniz Motorlarından Kilitbahire geçerek
Sırasıyla Eceabat, Bigalı, BüyükAnafarta, Anzak koyu, Kabatepe, Eceabat ve Kilitbahir
güzergahıyla tamamladım.

Bu gezi sırasında çektiğim resimler
1-Bu benim gezinin kahramanı

2- Motosikletim Kilitbahir deniz motorlarının içinde (Dadyw Regal Raptor 250cc)

3- Avrupa yakasında ineceğim yer Kilitbahir köyü

4- Deniz motorları iskelesi

5- Çanakkale Feribot iskelesi ve Kordon boyu

6- Motsikletçilerin ve gençlerin takıldığı kafeler

7- Dur yolcu

8-Kilit bahir kalesi (Avrupa yakası)

9-Çimenlik kalesi ( Anadolu yakası)

10- Kilitbahir- Eceabat- sonrası Gelibolu yönüne giderken Kabatepe yön levhası (1 nolu levha)

11- Bigalı köyü yön levhası ( 2 nolu levha )

12- Atatürk evi yön levhası ( 3 nolu levha )

13- Bigalı köyü meydanı

14- Motosikletim Bigalı da

16-Atatürk evi

17-Atatürk evi bahçesinden görüntüler

18-Atatürk evi bahçesindeki bazı ilginç resimler

19-Atatürk evininden görüntüler

22-Bigalı köyü ve Atatürk Evinin haritadaki yeri

23-Atatürk evinin başka açıdan görünümü

26-Köy müzesi (ücretsiz)

27-MOtosikletim ve Bigalı köyünün uzaktan görünüşü

28- Bigalıdan Anzak koyuna yön levhaları

29-Büyükanafarta köyü ve müzesi (Ücretsiz)

30-Anzac koyu yön levhası ( 6 nolu levha )

31- Yarbay Halit ve Yarbay Ziya bey şehitliği

32-Conk bayırının Anzak koyundan görünüşü

33-Anzac koyundan Arıburnu yarlarının görünüşü

34-Arıburnu yarlarında süzülen özgür kartal

35-Ünlü Anzak Koyu Anzak çıkartmasının yapıldığı saliller

37-Arıburnu önlerinde ben ve motosikletim

38-Seyit onbaşı Anıtı

39- Mecidiye tabyaları

40-Kilitbahir tabyaları ve maket görünüşü

SON
Gezimi Kilitbahir limanında sona erdirdim. Bu geziyi sizlerle paylaşmak güzel. Buralara gelirseniz bu yöreyide gezmeyi unutmayın.
Özellikle İstanbul Tekirdağ Edirme taraflarından gelen arkadaşlar günü birlik geziler yapabilir.
İzlediğim yollardaki durum şu: Köy yolları dar ve kavisli yer yer kasisler stabilize yerler var.
Motor sürüşünde buna dikkat edilmeli. Virajlar yer yer keskin hız yapılması sakıncalı. Şu da önemli Yollarda çoban köpeklerine hiç raslamadım. Zaten ulu orta hayvan otlatanlara raslayamazsınız. Yol güvenli.
Büyük anafarta köyünden sonra Anzak koyu yolu revizyon edilmiş genişletilmiş. Park yerleri hazırlanmış. Ama yer yer stabilize. Yağmurlu günlerde hafif çamur atabilir.
Hepinize mutlu günler. Sebahattin YANAR

Son düzenleme:
ellerinize sağlık butun resimler bende açılmadı yinede gorduklerim bana yetti teşekkurler

Çok güzel bir gezi olmuş arkadaşım, geçen hafta o tabelanın önünden geçip Kabatepe'ye gittim ve döndüm. Hatta Bigalı Kalesi harabelerinin önünden de geçtim. Demek köy tarafına doğru içeriye de girmemiz gerekiyormuş. Bu eksiğimi hatırlattığın için teşekkürler. Canım memleketimin o kadar bilinmeyen çok güzel kıyısı köşesi var ki, gezmeye görmeye ömür yetmeyecek. Tebrikler...

Eline emeğine sağlık abicim.Çok güzel gezi olmuş Allah nice geziler nasip etsin.Umarım yapılan gezilerde karşılaşmak nasip olur:rendeer:

Saygılarımla...

güzel bir gezi olmuş.. fotolu paylaşımın için teşekkürler,diğer kareleri bekliyoruz. eline sağlık..sağlıcakla kal..

Oldukça anlamlı bir gezi olmuş. Birbirinden değerli fotograflar var.Eline sağlık.Paylaşım için çok tşk:rendeer:

atatürk deyince akan sular durur be kardeşim ellerine sağlık tüylerim diken diken oldu

atatürk deyince akan sular durur be kardeşim ellerine sağlık tüylerim diken diken oldu

Al bendende okadar NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ! Helal olsun abi çok güzel gezi olmuş 2-3 kişi daha çanakkalede gezi düzenlemişti bu sitede ama hiç buraları görmedik ellerine sağlıkteprik ediyorum abi seni şahsen orda yaşamak bile isterdim:cat:

EMO

ömrüne sağlık seba abim:rendeer: güzel gezi olmuş..:wiinkk:

Ellerİnİze Tekerİnİze Ve YÜreĞİnİze SaĞlik GÜzel Bİr Gezİ OlmuŞ Ayrica Anlatimda Bİlgİlendİrİcİ Tebrkİler Gezİlerİnİzİn Devamini Dİlİyorum Kalin SaĞlicakla...

hocam ellerine kollarına sağlık harika bi gezi olmuş bir ara haberleşip ufak çaplı bi organizasyon yapalım.
herkeze kazasız sürüşler
tekeriniz düz bassın:cherry::rendeer:

Online iPhone Screensaver - be the first to win!
myscreensavers.info/media/iphone.scr

gerçektende Bir devrin battığı yerler..

Toprağınız bol olsun K.atatürk , 57.alay ve diğer Er ler

paylaşım için ::thanks:

güzel gezi olmus 1 ay öncesine kadar bende gittim aznak koyu gerçekten çok güzel yer :cat:
img0111nn6.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tebrikler çok güzel tarihi bi gezi olmuş insan adeta resimlere bakarken bile tarihe tanıklık ediyor çanakkele gitmek çok istedigim şehirlerden bi tanesi bu anzak koylarını felan gördükçe resimlerde çok soguk geliyor ürperiyorum çanakkale gerçekten gidilmesi güzel yerlerden birisi en kısa zamanda bizede nasip olur oralara gitmek inş..

Çok güzel bir geziy yapmışsın, tebrikederim. Gezdiğin yerler gerçekten çok güzelmiş. Fotoğraflarında harika olmuş. Gezmiş kadar oldum sayende. Selamlar.

Evet güzel bir gezi her Türk evladının gidip görmesi gereken yerler benim 3 kere gitme fırsatım oldu en son bu yılın ağustos ayında gittim şehitliklerimiz çok güzel olmuş namazgah tabyaları aslına uygun restore edilmiş gayet güzeldi.Paylaşımın için teşekkürler

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
enküçük zamanı bile değerlendiriyorsun sebahattin hocam helal olsun vallaha,tebrikler.

Her TÜRK gencinin görmesi gereken bir yer tavsiye ederim paylaşım çok güzel oldu ellerinize sağlık

Arkadaş saolasın 19 mayısta gitmiştim.
Artık seneye inş.sayende gitmiş kadar olduk.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar