Ne arabada ne motosiklette karşınızdakiyle fiziksel temasa girmeyin. Sonu ya dayak yemenizle, sakatlanmanızla, ölmenizle ya da başınızın hukuki olarak belaya girmesiyle sonuçlanabilir. Çok az bir ihtimalle kavga sonunda hasarsız olarak her iki taraf eve gidebilir. Bu konuda bir işadamı gibi düşünmek lazım. Kendinizde en az harcamayı yaparak (en az zararı) aynı zamanda en fazla kazanç sağlamaktır (karşıdaki adama yaptığı suça karşılık gelen en ağır cezayı vermek) amaç. Yani bu kadar kayıt kameralarının olduğu bir dönemde karşıdakini dövmek hele sopayla falan dövmek akılsızlıktır (ahlaktan bahsetmiyorum, sadece kişisel kar ve zarar açısından konuyu ele alıyorum). Kamera olmayabilir karşıdaki kişin yanında bir arkadaşı veya etraftan insanlar varsa şahit de olacaktır. Adama çok hasar verirseniz o anda açık olan cep telefonunuzdan (kaçsanız bile) kayıtlardan o bölgede belli bir süre durakladığınızı anlayacaklardır. Çok az kavgada her iki taraf mert çıkar ve yumruk yumruğa teke tek kavga eder. İlla ki bir taraf mutlaka kalleş çıkacaktır veya bir kişiye +iki kişi geleceklerdir, bıçak çekeceklerdir, sopa çekeceklerdir, silah çekeceklerdir. Sprey çıkarıp sıkarsan bile o (göstere göstere geldiysen) elinden alırsa adam seni yere yatırıp tüm kutuyu senin gözününü zorla açarak içine sıkma ihtimali vardır. Hadi bir de şimdi kör olma tehlikesi var. Karşınızdaki tek kişiye 2 kişi girseniz etraftan o tek kişiye yardım etmeyi düşünen insanlar çıkacaktır. Zaten bir de bu işin intikam kısmı vardır, tek başına bir sürü kişiden dayak yiyen adam kolay kolay bırakmaz bu kalleşliği. Yani bu yola başvuran insan çok akıllılık yapmamış olur. Ee peki ne yapılabilir? Ya plakasını alacaksın ve ben bununla burada ne yapacağını söylemeyeceğim ya da "hadi ez" diyeceksin ve cep telefonunla video kayıta başlayacaksın. Yetmezse şahit ve diğer kameraların yerini bil, sonradan kayıtlarını alırsın. Mesela her benzinlikte ve banka önünde vardır. Ondan sonra orada durma hemen uzaklaş yoksa telefonu kaptırırsın adama. Bir taksiye falan atla ve karakola git. Zaten motorun haşat durumda olduğu için bırak git. Ondan sonra adama hem ceza davası (hapis cezası ile sonuçlanıyor), hem maddi tazminat davası (motorun ve onunla oluşan kaybını öne süreceksin), hem de manevi tazninat davası açacaksın (psikolojimi bozdu, vs). Bir avukata biraz peşin para verilir ve geri kalanı da tazminat davalarından alınan parayla tamamlanır. Ceza davasından önce mahkeme sana uzlaşma ister misin diye soracaktır, eğer kabul edersen sadece ceza davası için adamla uzlaşabilirsin yani ondan güzel bir miktar koparabilirsin, maddi ve maddi tazminat dava hakkın devam ederken. Tabii bunlar bir avukata hemen olay anında danışılacak (cepte hazır tutun numarasını) ve bu işten karlı bile çıkabilirsiniz. Zaten kaybedeceklerinizi düşündükçe hiç para almasanız bile kardasınız. Tabii adam sizin motoru ezerse ve parasız kalacaksınız yani o motorla para kazanıyorsanız o zaman bu anlattıklarım geçerli olamaz çünkü bu yöntemle 1 yıl sürer. O zaman başınızın belaya girmeden başka yollar bulacaksınız. Ben bir plakayı 4 ay sonra bulmuştum. :bounce: