çinli Motor
valla büyük yanlış yaptılar... bu kadar kaliteli ve ekonomik bir motor getiriyorlar ve bunu çinliyle değişiyorlar... dandik SL dende bi dünya sattılar ve herkes elindeki motorlardan nefret etti... bunlar nasıl bir ticari program izliyorlar hayret doğrusu... 250 cc lik land cruiser içinde 2 yıl insanları beklettiler... bir daha asla MOTOMAX a güvenmem...
Sevgili arkadaşım,Virago 250 nin replikası olan Keeway SS,Bisan Lifan 250 Roadstarlar başka bir ülkede değil Çin de aynı fabrikada Lifan da üretiliyor ve bütün dünyaya satılıyor.Amerika'da 49 eyalette de satılıyor. bu arada EPA-DOT izinlerini dahi almış.Hİç kimse benim motorumun menşei Çin değil zannetmesin.
Motor Türkiye'den başka ülkelerde doğrudan Lifan markasıyla LF 250 model olarak satılıyor İnternette "lifan 250"olarak arama yaptığınızda karşınıza çıkan sonuçlara siz de şaşıracaksınız.
ABD,Almanya,İsveç,İngiltere,Fransa,Brezilya,Peru,Meksika,Hollanda,filipinler,Şili,Ukrayna ilk aklıma gelen ülkeler.
İşte bu da amerikadaki satıcılardan birinin linki:
http://www.lifan-motorcycles-wholesale.com/Lifan-250cc-Cruiser/
Fiyat aralığı 1495 $ ise dan 1800 Euro'lara kadar.Muhtemelen Yamaha artık üretiminden vazgeçtiği Virago 250 nin kalıplarını Lifan'a sattı ve Lifan Virago'nun dünya çapındaki mirasını kullanıyor.Tıpkı bir zamanlar Fransızların üretiminden vazgeçtiği Renault 12 yi bize ve Romenlere devrettiği gibi.Zaten bu Lifan Fabrikası Otobüs ve otomobile kadar geniş bir yelpazede üretim yapıyor.
Şimdi bu ana firma bütün dünyaya yayılmış Lifan 250 üretimini tamamen ortadan kaldırmayacağına göre fazla endişelenmemize gerek olduğunu da düşünmüyorum.
Motomax hangi motoru isterse satsın.SS ve Roadstar'ın bir çok parçası virago 250 ile uyumlu.Lifan bu motorları ürettiği sürece Türkiye'de başka markalarla da muhakkak satılacaktır.
Zaten"Lerox" diye bir markanın piyasaya girmek üzere olduğunu duydum.
Sıradan bisikletçilerin bile hiç bir şey bilmeden motosiklet servisi olabildiği bir ülkede motosikletteki garantiye ben inanmıyorum.Şansın var da motosikletin iyi çıkarsa ya da tanıdığın iyi bir motosikletçi varsa ne ala.Yoksa motosiklet kullan lanmaktan nefret edersin.
Dondurma makinası imalatçılarının,yedekparçacıların ve de bi konteyner dolusu motosiklet getirebilen bilumum esnafın motosiklet ithalatçısı olduğu bu ülkede(ithalat neredeyse teşvik ediliyor zaten,imalatçı yada ihracatçı olmak için daha fazla belge gerekiyor)kime niye ve nasıl güveneceğiz?.
Maalesef ithalatçı yada servisten çok şansımıza güvenmek zorundayız.Hadi biz 250 lik virago parçalarıyla sorunlarımızı bi şekilde çözeceğiz.
Çok bilinen bir fıkra vardır

adişah öğle uykusuna yatmış ama önceden sokak satıcılarından da bezginmiş zaten.Adamlarına" eğer bir seyyar satıcı geçer de beni uykumdan ederse ne satıyorsa münasip yerine tıkayasınız"demiş ve yatmış.
Padişahın adamları bağıra bağıra gelen ilk seyyar satıcıyı yakalamışlar bakmışlar erik satıyor ve emri uygulayacaklarını söyleyince adam katıla katıla gülmeye başlamış "Niye gülüyorsun ulan" dediklerinde satıcı "arkadan gelenlerden biri çengelköy hıyarı, diğeri asma kabağı satıyor"demiş.
En iyisi durumu yukarıda dediğim gibi kabullenip gereksiz yere bağırmamak.
Yoksa tüketici hakem heyetleriyle mahkemelerle sorunlarımız çok zor çözülür.
Hadi biz 250 lik virago parçalarıyla sorunlarımızı bi şekilde çözeceğiz,ya hiç bir motora benzemeyen diğer motorların sorunları ne olacak?.
Onların sahipleri fıkradaki gibi"asmakabakçı"olacaklar galiba.