Yeni başlıyorum bir sorum var

Arkadaşlar hepinize merhaba. Aranıza şimdi katıldım. Motor olayına çok öncelerden hevesliydim ancak tam alıyordumki evlendim. :p Tabi olay ertelendi. Yıllar sonra kor yine alev aldı ve şimdi ehliyet alıyorum ve ardından motoru alacağım. Eşim hala karşı çıkıyor ya :pr: Neyse ne alayım diye düşünmeye başladım ve araştırdım, halada bakıyorum aslında. GS500e de karar kırdım. Bu konuda siteleri takip ettim, ilanlara baktım, DD'ın yazılarınıda okudum. Herkes küçük cc den başlatıyor, bu bana biraz garip geldi. Bende sizlere sorayım dedim GS500e kullananlar önerrirmi, cc gerçekten çok mu gelir bana. Bu arada bir arkadaşım da hiç bilmeden 1,5 yıl önce ehliyet aldı ve ardından CBR600 aldı, canavar gibi dolaşıyor. :cat:
Hepinize şimdiden teşekkürler :rendeer:

bu konu ile ilgili ayrıntılı bir başlık olacak(neden küçük cc ile diye.)ordan çok ayrıntılı bilgi bulursun.

Öncelikle hoşgeldin abi kalıcı ve katılımcı olman dileğiyle

Motor tecrübeni tam olarak yazsaydın keşke ama ben sizi hiç kullanmamış olarak kabul ederek yorum yazıyorum nacizhane fikrim GS500 başlangıç motoru olarak güçlü bi makina olmasından yanadır arkadaşınız cbr'ı alır doğrudur ama eğitimini almadığı sürece cbr hata kabul etmez umarım hiç bi zamanda hatay düşmez günümüz şartlarında trafikte ciddi sorunlarla karşılaştığımızı gözönüne alırsak Gs500 başlangıç için tehlikeli bi makina bence 250 cc makinadan başlayabilirsiniz marka söylemeyecem güzellik göreceli kavramdır tarzınıza uygun 250 cc bi makina başlangıç için uygun olur Bu arada herkes arkadaşınız kadar şanslı olmayabilirr ve dikkat etmek yavaş gitmek yetmiyo bilginiz olsun her an birisi tarafından sıkıştırlabiliyosunuz herhangi bi olumsuluk anında motora hakimiyet açısından 250 cc sizin için uygundur tabi tecrübesizseniz

SAYGILAR

Aslında motosikletin küçük veya büyük cc olanları arasında hiyerarşi düzeni yoktur ve cc bazında küçük motor sahibi olmak veya bu cc de devamlılık sağlamak, acemilikle veya ustalıkla alakası yoktur.

Motosiklet, tıpkı araçlar gibi belirli bir amaca yönelik kullanılır. Şehir içinde sorunsuz, ulaşım amaçlı bir araca ihtiyacınız varsa ve her türlü emniyet kurallarını almış, iyi bir motosiklet ve yol eğitimine sahipseniz "olmaz kardeşim. 50cc sana olmaz" diyemezsiniz. Ancak şu bir gerçektir. Araç kullanıcıları nasıl ilk arabalarında kontrol edilmesi zor bir araç yerine kendi acemiliklerini bertaraf edebilecek bir araç tercih ederlerse, motosiklet tercihi yapacak kişilerde öncelikle yol ve trafik tecrübelerini, kendi yapacakları istem dışı veya isteyerek hataları bertaraf edebilecek bir motor kullanmayı tercih ederler. Mesela ilk defa motor alan bir kişi, mobilet sürdüyse, 600cc bir racing motoru süremez değil, kullanamaz. Yani, bu motoru çalıştırıp, 100metre, 1km, 10km gider. Ama motora hakim olma konusunda, ani gaz açma konusunda, yatırma konusunda tecrübesizliğini ağır bir şekilde öder.

Bu nedenle ilk olarak küçük ve güvenli bir motosikletle başlangıç önerilir.

yanıtlar için sağolun arkadaşlar. efendy_iso kardeş tecrübesizim ancak ehliyet kursundan aktif ders alıyorum. Dediklerinin hepsi doğru şeyler ancak 250cc lere bakıyorum hiçbiri içime sinmiyor. Hani istemediğin şeyi nasıl kabullenebilirsin meselesi.

aramıza hoşgeldin öncelikle... teknik hocamızında belirttiği gibi küçük bir motosikletle başlangıç önerilir her zaman...inşallah aklına yatan güzel bi motor sahibi olursun ve kazasız belasız kullanırsın..formda aktif olman dileğiyle..

ben ilk cıbıfımı aldım pişman oldum. ben ettim sen etme ne diyim:pale:

250 ccleri beğenmemişsin ama hyosung gt250 ye bak bence kesin içine siner

ben ilk cıbıfımı aldım pişman oldum. ben ettim sen etme ne diyim:pale:

250 ccleri beğenmemişsin ama hyosung gt250 ye bak bence kesin içine siner

neden pişman oldun xxx, cıbıf500 iyi motordur yapma etme onu bulamayanlar var :mrgreen:

xxxxx önerin için sağol ama hyosung RACE motor değilmi. Bu daha zor değilmi bana hiç uymaz sanırım.

@croner

düştüm çünkü:pr::salut:

motor alma maceramla ile ilgili açtığım konuya bi göz atarsan anlarsın

@fireball35

bahsettiğim motor buydu
http://www.hyosung.com.tr/?urundetay=6

oldukça heybetli bir motor ve görüntü olarak bir çok kişiyi tatmin ediyor seni de eder diye düşünmüştüm

Son düzenleme:
öncelikle hoş geldin ....

yüksek cc motor başlangıç için önerilmez.
ama tecrübene güveniyorsan orası ayrı bi mesele
uzun zamandır motora binmemiş isen tehlikeli olur diye düşünüyorum.
bana sorarsan 125 lik bi makinayla başayıp onda acemiliğini atmanı öneririm
kazasız belasız sürüşler ...

sağol xxxxx. ilk olarak sanırım başka bir hyosung a baktım. bu motor gerçekten iyi görünüyor. bunu değerlendireceğim.

hoşbulduk emresezgi kardeş. sende dahil bana yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.:cat:

Son düzenleme:
sılındır hacmını sen kafana takma muhım olan baslangıc ıcın kg olarak hafıf ve bg gucu olarak cok guclu olmaması gs 500 zaten en fazla 50 bg bence bir sorun olmaz eger fızıksel olarakta ıdare edebılecegım bir makına dıyorsan al motor kullanmak sanıldıgı kadar zor bişey deıl o sebeple 125 cc bır motora 5000 ytl verıp alırsan muhtemelen 1 senee sonra beklentılerını karsılamıcak zaten evli barklı bir ınsansın etrafındakılere karsı sorumlulugununda farkındasındır bu sebeple motoru mantıksız ve amaç dışı kullanmayacagında belli bence al bir gs 500 sorun olmaz ama 4 sılındırlı motorlara girme arkadasın gibi onlar bıraz daha bılgı bırıkımı gerektıren makınalar şimdiden hayırlı olsun

kendi düşündüklerimi başka birindende duymak iyi geldi.sanırım böyle devam edeceğim.

@fantazma

aslında dediklerinde haklısın. fakat şöyle bir şey var. eğer siteyi takip ediyorsan eralpt diye bir üye var. onun gsr 600 testini okumuştum ve diyodu ki 183 kg lık ağırlığı ile çok rahat sürülebilen ve kıvrak bir motor (cbf 500 ile gsr 600 aynı kiloda bu arada) fakat ben bunu okuyunca çok şaşırmıştım çünkü bana hiçte öyle gelmemişti hatta forumda bir kaç kere motorun ağırlığından dem vurmuştum. gs 500 ün ağırlığını bilmiyorum ama hafif olduğunuda sanmıyorum.

gs 500 alsan en fazla yapabileceğin 200 oda zor. gt 250 zaten 160 yapıyor. bence görüntü olarakta hız olarakta tatmin eder yeni başlayan birini

yani demem o ki en önemli şey tecrübedir. 600cc race ile başlayıp hiç bi şey olmayanlarda var ona bakılırsa. ben son olarak şunu söylüyorum sui misal emsal teşkil etmez

tüm dediklerinizi dikkate alarak bir seçim yapacağım. İnşallah yakın zamanda da yeni başlayan biri olarak benim gibi arkadaşlara bende yardımcı olacak tecrübede olurum.
Bu arada GS500e 380lb/172 kg ağırlıkta. TMC sitesi demişki:
Perfect advanced starter bike. Wonderful A+ blend of power, performance, weight and balance. Highly recommended.
Yani heryönden başlangıç motoru, 10 üzerinden 9 veriyor.Ama ben tecrübenin en önemli şey olduğunu hiç unutmuyorum tabi.:)

Hiç tecrüben yoksa ve GS 500 istiyosan önce CBF 150 al 2 ay binmeden oLayı kapmışş oLursun zaten sonra GS 500 e baslayınca zorLuk çekmessin :)

ya hocam al bir ybr yda cbf keyfine bak..acele etme! bu arada fantazmanın dediği gibi 125 lik makina 5000 ytl felan değil ben 125 ybr 2500 ytl ye aldım çok temiz 4500 kmde açılmamış bile motoru.bence sen al ikinci el 125 yada 150 motoru öğren yolu öğren derim.. asfalta kravat olma başlar başlamaz..:p

Hyosung GT250 ile başlıya bilirsin bence hem görüntü hemde güç olarak yeterli olur başlangıç için. Motosiklet 29 beygir şehir içi için gayet güzel ve tatmin edici :)

guzel bı kanuni seyhan 250c al çunku ben de alcam beraber takılırız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar