Lastikleri Dubleks Yaptiricam.acaba Ilerde Bi Sorun çikartirmi?(yardim Plase)

arkadaşlar dün akşam ikinci kes yine arka lastigim patladı(şamrelli lastik).bende sinirlendim lastigi yerine sök tak,tekrar fren ayarı yap...Şimdi lastikleri lastikçiye versem dubleks yaptırsam(en azından çivi girdimi hemen inmez ve yerine fitil yaptırırım) DUBLEKS YAPTIRIRSAM BANA Bİ SORUNU OLURMU

LASTİK EBATLARI
ARKA:2.75-17
ÖN:2.50-17

::thanks:

................................... :rendeer::rendeer:

Son düzenleme:
Sorunun cevabına gelince alaşım jantlarda şamrellide dublekse geçmek kolayken telli jantlarda bu olay jantında değişmesini gerektiren pahalı bir işlem haline gelebilir. Çivi girince de lastiğin hemen inmez demeleri çok doğru değil. Evet içlastikli olanlar kadar kısa sürede inmez ama 200 m. de uzun bir yol değil. Yani çivi girmiş lastikle kilometrelerce yol gidemezsin. Dubleks lastikle yolda kalırsan tamir spreylerinden kullanarak tamirciye kadar gidebilirsin. İç lastikli bir lastiğin varsa söküp yama yapıp yola devam edebilirsin ancak oldukça zahmetli olur.

Son düzenleme:
@ Yucika; Saygılar efendim...:rendeer:

Son düzenleme:
peki tubeless'e nasıl çevriliyor? kimler yapıyor herhangi bir lastikçi yapabilirmi?

benim ybr hala orjinal şekilde duruyor

Gaziantep İl Temsilcisi
Arkadaşim yaptir pişman olmassın cok iyi oluyor ben ybr me yaptırdım cokta memlunun çivi batsa bile hava inmiyor zaten şüanda ustunde 3 tane çivi var ve ben bu 3 çivi le 800 km yol yaptım üstelik artcımda vardi yani anliyacagın pişman olmassın....

Arkadaşim yaptir pişman olmassın cok iyi oluyor ben ybr me yaptırdım cokta memlunun çivi batsa bile hava inmiyor zaten şüanda ustunde 3 tane çivi var ve ben bu 3 çivi le 800 km yol yaptım üstelik artcımda vardi yani anliyacagın pişman olmassın....

birkaç çivi daha batarsa toprakta yol tutuşunuz epey artacak =) çivili krampon hesabı..

ybr 125 i olan bi arkadaşın lastikler dubleksti
keskin virajlarda yol tutuşunun iyi olmadığını söylüyordu

lastigi yerinden söktüm,ve baktım çivi filan yok.küçük bi taş dişlinin arasına girmişti onu çıkardım sonra pompamla şişirdim ve 1 gün hava inicekmi inmicekmi diye bekledim.sonuçta hava inmedi ve bende üzerine tekrar taktım.YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER .ama ben tamir spreyini anlayamadım lastigin neresine sıkılıyor?

lastigi yerinden söktüm,ve baktım çivi filan yok.küçük bi taş dişlinin arasına girmişti onu çıkardım sonra pompamla şişirdim ve 1 gün hava inicekmi inmicekmi diye bekledim.sonuçta hava inmedi ve bende üzerine tekrar taktım.YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER .ama ben tamir spreyini anlayamadım lastigin neresine sıkılıyor?

siboptan içeri sıkıyorsun, lastiğin içini bir malzemeyle kaplayıp kava çıkmasını falan engelliyor. hep yanımda olmasına karşın hiç kullanmadım çok şükür. tanıdığım birkaç usta, bunu kullandıktan sonra lastiği çöpe at demişti. sanırım sıktıktan sonra sibobun içini de tıkıyormuş. ama dediğim gibi hiç denemediğim için bilemiyorum.
http://www.feyizoglu.com/alisveris/product.php?pID=44527

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sevgili kardeşlerim,
Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek öncelikle iç lastikleri (Şambriyel) olmayan lastiklere DUBLEKS(çiftkatlı) denmez, TUBELESS denir. Lastik tamir spreyleri iki çeşittir. Tubeless (şambriyelsiz-iç lastiksiz) için olanlar dış lastik zedelendiğinde sibobtan içeri sıkılarak deliği tıkar ve biraz şişirir.Yavaş olarak tamirciye ulaşmamızı sağlar. İç lastikli tekerlekler için olan sprey ise lastiğin havası inik iken sibobtan içeri konulup sonra şişirilir ve içinde kalır.Bazı firmalar iki sene ömür veriyorlar.Delinme anında hava kaçan yeri tıkıyor.Arkadaşımızın dediği gibi içinde bu malzeme olan lastiğin sibobuna herhangi bir nedenle basılırsa sibobu da tıkar.
Sevgilerimle.

Benimki de dubleks.. Dün çivi battı motorun lastiğine.. Ama hiç bişey olmadı.. Çivi komple girmişti üstelik.. Gittim yamattırdım verdim 5 YTL.. sorun kalmadı..

...tubeless lastik büyük kolaylık elimde imkanım olsa yeryüzünden şambriyel denen olayı kaldırırım. o kadar yani

arkadaşlar ben bu konuya daha önce değinmiştim.yani tamir köpüklerine.sibobu tıkıyor demiştim.fakat ismini hatırlamadığım birisi çıkıp bana ''öyle birşey yok,şehir efsaneleri uydurma'' demişti.çok üzülmüştüm.o arkadaş şimdi çıksın bakalım ne diyecek?pastane motorcusu nerede acaba?benim açtığım konularda nerede gezdiğimi resim zaten anlatıyor.tamir köpüğü çok iyi.kullanıyorum fakat size tavsiyem yanınıza iyi bir pompa alıp,yola öyle devam etmeniz.böylece sibobu ve lastiğin içini temizlemekten ya da değiştirmekten kurtulmuş olursunuz.bazen böyle durumlar da çıkıyor.yırtık yoksa tabi.yırtık büyükse işiniz zor.çiviyi çıkarmayın.fazla söze gerek yok.dubleksten iç lastikliye geçiş masraflı.

arkadaşlar ben bu konuya daha önce değinmiştim.yani tamir köpüklerine.sibobu tıkıyor demiştim.fakat ismini hatırlamadığım birisi çıkıp bana ''öyle birşey yok,şehir efsaneleri uydurma'' demişti.çok üzülmüştüm.o arkadaş şimdi çıksın bakalım ne diyecek?pastane motorcusu nerede acaba?benim açtığım konularda nerede gezdiğimi resim zaten anlatıyor.tamir köpüğü çok iyi.kullanıyorum fakat size tavsiyem yanınıza iyi bir pompa alıp,yola öyle devam etmeniz.böylece sibobu ve lastiğin içini temizlemekten ya da değiştirmekten kurtulmuş olursunuz.bazen böyle durumlar da çıkıyor.yırtık yoksa tabi.yırtık büyükse işiniz zor.çiviyi çıkarmayın.fazla söze gerek yok.dubleksten iç lastikliye geçiş masraflı.

yani geri dönüş yokmu hep tubeless olarak mı kullanmak zorundayız?

arkadaşlar dün akşam ikinci kes yine arka lastigim patladı(şamrelli lastik).bende sinirlendim lastigi yerine sök tak,tekrar fren ayarı yap...Şimdi lastikleri lastikçiye versem dubleks yaptırsam(en azından çivi girdimi hemen inmez ve yerine fitil yaptırırım) DUBLEKS YAPTIRIRSAM BANA Bİ SORUNU OLURMU

LASTİK EBATLARI
ARKA:2.75-17
ÖN:2.50-17

::thanks:
aynen usta benım de öle oldu.dun arka lastk patladı yolda kaldk..arkaya 3 cü iç lastk aldm..ön tekerınde 2.içlastıgı benım mootor ck lastk patlatıo ustalarrr.
dublks yaptrsam bana ne kadara maal olurr......

bisan star cub

şimdiden tşk ler.:wiinkk:

Lastiğe çivi girmişti göztepeden kabataşa lastikçiye kadar götürdü ama lastik değilde onun psikolojisi yetiyor.Old abimizin dediği gibi dubleks değil TUBELESS dir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar