merhaba...
geçen gün yardımlarınızla motorumdaki problemin zincirden kaynaklandığına ikna olduktan sonra, motorumdaki zinciri sabahın ilk saatlerinde değiştirmiş bulunuyorum.
ilk başlarda orjinaline göre, oldukça kalın olduğunu düşündüğüm o-ring zincirim, yerine takıldıktan sonra oldukça hoş bir görüntü oluşturmasının yanısıra, zinciri değiştirmeden önceki problemim de çözülmüş oldu.
Yaşadığım bir şanssızlığı da aktarmadan geçemeyeceğim. Oturduğum semt olan sefaköydeki mondial servisimize gidip ellerinde o ring zincir olup olmadığını sorduğumda, olmadığını ama alıp gelirsem takabileceklerini söylemişlerdi. Kendi semtimizin serivisine yaptırmak dururken başka bir semtte yaptırmak olmaz mantığını güderek (ki ne kadar saçma bir mantık olduğunu bu gün anladım) güngörene sancar motora sadece zincir almak için gittim.
Zinciri alıp geldikten sonra akşamleyin servise gittiğimde işlerinin yoğun olduğunu gördüm ve istersen yarın sabah erkenden geleyim ustam, senin kafan da daha rahat olur diyerek (hala iyimserlik) eve gittim ve sabah olmasını bekledim.
Evet bu sabah oldu ve gittik sefaköy servisine. Ustamız zincire baktı baktı, o zincir bu motor için çok kalın, bu zincir oturmaz bu dişlilere dedi. Benim moral bozulmaya başladı tabii. Bir taraftan sancara kızıyorum, yahu arkadaş mct için istediğim zincir yerine bana başka bir zincir mi vermişler demeye başladım. Ondan sonra usta gitti içeri yedek parça deposuna, dişlileri aldı ölçtü biçti. Bu zincir buna olmaz dedi. Yahu usta dedim, bu adamlar bana mct zinciri diye verdi, olmayacağına emin misin. Yani adamlar da mct ye bunu takıyorlarmış dedim.
Takabiliyorlarsa git onlar taksınlar diyence benim şalter atıverdi. Doğru gaza bastım, ilk iş güngörene gittim. Dün akşam zinciri aldığım ustaya çıkıştım biraz. Yahu usta bana doğru zinciri verdiğine eminmisin diyince adam şöyle bir suratıma baktı, gel dedi. Kendi motoru üzerinde bana aynı zinciri gösterince bir şey diyemedim.
Lafı uzatmadan (gerçi baya bir uzadı ama

) zinciri takması için beni biraz ön sıralara almasını rica ettim ve başladım beklemeye. Adamlar güzelce söktü önceki zinciri, yerine takacaklar, aaa takozlar bitmiş, takozları yaptıralım, aa tel kırılmış derken bir işle bir çok sıkıntısını da yaptık bir iki saat içinde. kırılmış ve önemsemediğim km telimi de değiştirince tam oldu.
Şimdi bunları neden anlatıyorum. Adam gibi bu işi yapmaya niyeti olan insanlarla karşılaşmak ne kadar da zor. Yani burada iyi niyetle kendi semtimizin insanının kazanmasını isterken, yine bizi başka yerlere kanalize ediyorlar. şayet gerçekten servisinden memnun olan arkadaşlarım varsa, avrupa yakasında hem maddi açıdan, hem de manevi açıdan germeyecek servis tavsiyelerinizi bekliyorum.
Küçük istek, uzun zamandır, arka stop camım çatlaktı ve geçen hafta artık kırıldı. Sadece cam olarak buradaki servislerde bulamadım. Eğer bana bu konuda yardımcı olabilecek olan arkadaşlarımız varsa memnun olurum.
Uzun oldu ama okuduğunuz için teşekkürler
Saygılar
Salih GÜLHAN